reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

To ja się nieśmiało zapisuje do Was. Mam termin na 25 lutego. Może coś o mnie. Otóż niestety okres ciąży będę i jestem sama nie licząc kruszynki w brzuszku i mojego psa z którym mieszkam. Tatuś jakoś "ciekł". Jest to moja pierwsza ciąża i mam tyle obaw i pytań. Jak na razie wszystko jest dobrze. Usg mam 7 września i zobaczę moje maleństwo zaś lekarza dzień póżniej. Martwi mnie fakt pobolewania brzuszka, czy Wy też tak macie?? Fakt faktem mam nospe forte. Mimo że to 15 tc brzuszka nie widać.
Witam spokojnej ciąży życzę

reklama
O matko dziewczyny ... ja miałam już drugi raz taki napad bólu okropnego z lewej strony między żebrami a miednicą ... I mnie oświeciło jak mama sówka napisała o tej kolce nerkowej . Skąd to sie cholerstwo bierze ? Jak bardzo szkodliwe ?

No to mi teraz stracha napędziłyście! Ja dzisiaj tez już drugi raz miałam takie bóle, że nie wiedziałam czy chodzić, siedzieć, czy leżeć, bo mnie tak cholernie bolało. Myślałam, że to może z zimna, bo u nas zimno jest. Zapytam mojego mężusia, bo on spec od nerek jest. Przy następnym takim bólu jadę od razu do lekarza.

Witajcie wieczorowo!

Mamo Sówka to dobrze, że już wszystko w porządku! Najważniejsza teraz jesteś Ty i mała Sóweczka! Zaległościami się nie martw....same do Ciebie z czasem dotrą!

kaasiorek84 to masz rację, temat szpitala dopisuje to do listy pytań dla ginka :) Facet ma co robić na wizycie ze mną, hehe. Cóż, kto mówił, że z babą w ciąży będzie lekko! hihi

Majka 1978 NO NO NO NoNareszcie! W końcu córka, i to nie jedna! W dubelku! Wow, ale się cieszę. Od razu mężowi mówiłam! Cieszę się jak głupia. A jakie w końcu imiona wybrałaś? Moja propozycja oczywiście wygrała :-) hihi

miska82 Witaj wśród nas, życzę Ci spokojnej ciąży i samych miłych chwil!
Co do bólów brzuszka, to każda z nas czasami narzeka. Ale pamiętaj, że żadnego bólu nie można ignorować! Ja wiem, że do Pepsi i Coli umieram, dlatego nie piję w ogóle! Co do tabletek, to ja podchodzę sceptycznie teraz, do póki lekarz nie zaleci, to się nie tykam! Stosuje domowe sposoby, choć wiem, że często zawodzą!

Tym czasem życzę Wam kololowych senków i do juterka!!!!

Najeli ja też robię hiszpańską torillę-z ziemniaków i jajek z dodatkiem cebulki.. tylko zawsze kuchnia upaćkana olejem jak obracam na drugą stronę by była dobrze przypieczona :-D

MamaSówki trzymaj się ciepło i szybko wracaj do zdrowia i do nas!! :)

Miska82 witaj serdecznie! Masz termin na datę moich urodzin :) Będzie rybka :)
pozdrawiam!

zaczęłam grać w jakąś durną grę w kompie i proszę która godzina!! w dodatku jadłam dziś małże i jest mi niedobrzeee... dobra idę spać, kolorowych snów :)

To ja się nieśmiało zapisuje do Was. Mam termin na 25 lutego. Może coś o mnie. Otóż niestety okres ciąży będę i jestem sama nie licząc kruszynki w brzuszku i mojego psa z którym mieszkam. Tatuś jakoś "ciekł". Jest to moja pierwsza ciąża i mam tyle obaw i pytań. Jak na razie wszystko jest dobrze. Usg mam 7 września i zobaczę moje maleństwo zaś lekarza dzień póżniej. Martwi mnie fakt pobolewania brzuszka, czy Wy też tak macie?? Fakt faktem mam nospe forte. Mimo że to 15 tc brzuszka nie widać.
Witaj kochana wśród nas i spokojenj ciąży życzę. A bólami jesli nie są bardzo silne i nic więcej złego się nie dzieje tak bardzo się nie przejmuj bo tak jak wcześniej pisałam mi lekarka w pierwszej ciąży i teraz tłumaczyła ze macica się rozciąga i czasami tak jest.Brzuszek tez zacznie być widoczny spokojnie. Zresztą do 7 juz niedaleko więc na wizycie zapytaj swojego lekarza na pewno nawszytskie pytania Ci odpowie masz prawo je zadawać i mieć wątpliwości. Powodzonka i główka do góry.

Dzień dobry Dziewczynki:-D Ja zaraz wychodzę do pracy ale naprodukowałyście od wczoraj masakra myślałam że się nie przekopię:-D:-D:-D Będę nadrabiać w pracy;-) Miłego przedpołudnia i smacznych śniadanek Wam życzę:tak:
Mam Sówki dobrze że już wszystko wraca u Ciebie do normy:tak: I witam nową Lutową mamusię spokojnej ciąży Ci życzę:tak:

Mamo sowko- zycze szybkiego powrotu do zdrowia...dobrze, ze jestes juz z nami....Bidulko....tak sie nacierpialas...

Majka- gratuluje coreczek :))) swietna wiadomosc :))))

Miska- witaj w gronie lutowek :)))) zycze spokojnej ciazy i samych dobrych chwil :)

a ja jestem chora, jakies paskudne przeziebienie mnie wczoraj dopadlo...bol gardla paskudny, meczacy katar...a najgorsze jest to, ze jak dmucham nos, to leci mi krew...wiec staram sie to robic jak najrzadziej....w nocy mialam zapchany nos, nie chcialam dmuchac, zeby znowu nie miec krwotoku(przed snem nie moglam go zatamowac) i przez to cala noc sie meczylam, bo nie chcialam przez usta oddychac ze wzgl. na gardlo....:-( Pani w aptece powiedziala, ze normalne leki odpadaja...dala mi cos homeopatycznego na bol gardla...i kazala stosowac naturalne srodki...

Mam nadzieje, ze obejdzie sie bez lekarza, bo moj rodzinny od razu stwierdzi, ze to angina (zawsze jak ide z bolem gardla pada taka diagnoza) i da mi 2 antybiotyki...Grrr:wściekła/y:

Macie jakies sprawdzone domowe sposoby leczenia przeziebienia? Ja pije herbatke z miodem i cytrynka...Potem zjem cos z duza iloscia czosnku...moze jeszcze sok z malin...a nic wiecej nie przychodzi mi do glowy:-(

Pozdrawiam cieplutko i zycze wszystkim milego dnia :)

reklama
Mamo sowko- zycze szybkiego powrotu do zdrowia...dobrze, ze jestes juz z nami....Bidulko....tak sie nacierpialas...

Majka- gratuluje coreczek :))) swietna wiadomosc :))))

Miska- witaj w gronie lutowek :)))) zycze spokojnej ciazy i samych dobrych chwil :)

a ja jestem chora, jakies paskudne przeziebienie mnie wczoraj dopadlo...bol gardla paskudny, meczacy katar...a najgorsze jest to, ze jak dmucham nos, to leci mi krew...wiec staram sie to robic jak najrzadziej....w nocy mialam zapchany nos, nie chcialam dmuchac, zeby znowu nie miec krwotoku(przed snem nie moglam go zatamowac) i przez to cala noc sie meczylam, bo nie chcialam przez usta oddychac ze wzgl. na gardlo....:-( Pani w aptece powiedziala, ze normalne leki odpadaja...dala mi cos homeopatycznego na bol gardla...i kazala stosowac naturalne srodki...

Mam nadzieje, ze obejdzie sie bez lekarza, bo moj rodzinny od razu stwierdzi, ze to angina (zawsze jak ide z bolem gardla pada taka diagnoza) i da mi 2 antybiotyki...Grrr:wściekła/y:

Macie jakies sprawdzone domowe sposoby leczenia przeziebienia? Ja pije herbatke z miodem i cytrynka...Potem zjem cos z duza iloscia czosnku...moze jeszcze sok z malin...a nic wiecej nie przychodzi mi do glowy:-(

Pozdrawiam cieplutko i zycze wszystkim milego dnia :)
Kochana to może idz do innego internisty tak szczerze to domowe sposoby jak juz gardło boli nie pomoga chyba. Ja piłam też mleko z masłem i czosnkiem ale to wszytsko niestety zawodne. A masz temperaturę? Jesli tak idzdo internisty.

Do góry