reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

reklama
Witam Was dziewczyny po wakacjach, wróciłam do domku bo dzisiaj mój synek pierwszy raz poszedł do przedszkola (masakra, synki sa bardzo związane z mamusiami, jeszcze teraz 2 miesiące był ze mną).
Nie czytałam jeszcze co u Was, widzę że Mama Sówka cierpi - ale widzę że jesteś dzielna, jesteś w wdobrych rękach to Ci pomogą, dobrze że z małą Sówką ok.
A ja dzisiaj zaniosłam mocz na posiew, bo wczoraj wyszło mi że sa w moczu bakterie.

Witajcie Kobietki :-)
poczytałam sobie troszke co tam dzisiaj u Was :)) i jeśli nie pomylę osób( tu w razie W proszę o wybaczenie )
Anisen wymieniałam dokumenty w zeszłym roku, też zmieniałam nazwisko, a paszport, o którym wspominasz w tym roku wyrabiałam, wyjeżdżaliśmy na wycieczkę, u mnie wyglądało to tak,że "stary" paszport był ważny ale nieaktualny ze względu na nowe nazwisko i opłatę zrobiłam tak jak piszesz 140 zł bo nikt wcześniej nie raczył mnie poinformować, a jeśli paszport który posiadasz jest aktualny tylko nazwisko nie, to płaci się mniej, nie pamiętam w tej chwili ile to dokładnie jest ale DUŻO mniej więc najpierw się dowiedz dokładnie ile powinnaś uiścić opłaty :) mnie zwrócono różnicę na konto i musiałam potwierdzić przy odbiorze nowego paszportu,że nadpłaconą kwotę otrzymałam :))
a i powodzenia z sąsiadami!! :) trzymam kciuki :-)

Paulla gratulacje :)) wszystkiego NAJ :-D
Pysia możemy sobie podać ręce,,, ja cały czas się kłócę z mężem,,, i to o byle g,,, mam nadzieję,że to się zmieni szybko, niby jakaś wymiana zdań i później jest ok, ale ja to wszystko za bardzo przeżywam i podświadomie się denerwuję:((((
Mama Sówka Kochana cieszę się że już jesteś z nami :tak: buziaki

u mnie dziś pogoda względna, nie było tak gorąco więc dało się wytrzymać ale samopoczucie gorsze, coś mnie kuje prawa pachwina,,, nie wiem :(
a i w pracy miałam takie zdarzenie, wpadła do mnie do sklepu cyganka i od razu mówi, że nie chce żadnych pieniędzy tyllko mi powie, bo miła jestem ( wcześniej nie zamieniłyśmy nawet 1 słowa,,, ) że będę mieć 3 dzieci i że się kocha we mnie żonaty,,, i że za dobra jestem, że za moje dobre serce to nikt mi nie podziękuje,,, ja jej prawie krzyczę,że nie chcę żadnej wróżby a ta tak sama z siebie,powiedziała i poszła z do widzenia na ustach,,,, jakiś miałam niesmak później,,,

rechot1sb współczuje Ci z tą dietą! Teraz jesteś mistrzynią w wyliczaniu ilości cukrów w pokarmie! (zawsze trzeba znaleźć jakieś dobre strony)

Paullla wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Szkoda tylko, że skończyła się w kibelku!

A co do obiadku, to ja muszę się ograniczyć do gotowych pierogów. Dziś znów praca do 17 :-( Gdybym tylko mogła, wzięłabym wolne, na prawdę! Jestem już taka zmęczona...wszystkim!

A skoro jestem przy temacie gotowania, to jak Wy robicie tortille? Nigdy tego nie robiłam, a tak ją lubię!

ja robie taką nie z plackiem a na ziemniakach.i dlatego ona jest hiszpańska a nie meksykańska. Jak dlamnie to jest mega pychota :-)

Anisen, bo widziałam, że agaB pisała Ci o paszporcie, a skoro mogę już pomóc to napiszę:-) jeśli zmieniasz nazwisko to płacisz tylko za tyle lat ile miałaś paszport...tzn. paszport jest ważny 10 lat, mi akurat skończył się w grudniu, a po ślubie lecieliśmy do Grecji...nie wyrobiliby mi paszportu na nowe nazwisko, bo przecież jeszcze nowego nazwiska nie miałam, więc zrobiłam na stare...teraz babka mi powiedziała, że jak będę miała dowód osobisty to przychodzę z opłatą 14 zł (bo paszportu nawet roku nie miałam), więc płacę tylko 1/10 kwoty:-D chyba, że nie złożyłabym wniosku teraz tylko np. za rok to wtedy już 2/10 i tak to się mniej się to liczy, więc się dokładnie dowiedz, żebyś nie przepłaciła:-p

Ostatnia edycja:
Witajcie Śnieżynki!

Wczoraj wieczorkiem do Was nie zaglądałam, bo dzień w pracy tak mnie wykończył, że padłam jak mucha! Nawet witamin nie wzięłam bo zasnęłam mojemu na kolanach!
Dziś kolejny dzień w pracy... Dobrze, że samopoczucie dopisuje, bo bym chyba nie wysiedziała. Najchętniej to bym już poszła na L4, ale od 1 października dopiero kogoś chcę na swoje stanowisko, zanim się kobita wdroży i ja ją wszystkiego nauczę, minie ze 2 miesiące. Czyli na L4 od grudnia, może połowa listopada....

agaB pyszne muszą być te ogórki! Będę próbować!
P.S. A ma ktoś przepis na ogórki z
chilli? Uwielbiam ostrą kuchnię, a kiedyś gdzieś jadłam i przepisu nie wzięłam...

Mamo Sówko 3maj się cieplutko i wracaj do zdrowia!

kaasiorek84 dylemat jest, ale dobrze, że myślisz o tym wcześniej!
A powiedz mi, jak to jest? szpital mogę sobie wybrać taki jaki chce? U nas najbliżej jest Oświęcim, Pszczyna, Bielsko. Ale ja nie chce tam rodzić!
Mam wybrany jeden szpital, do którego mam zamiar wybrać się "na zwiady", ale on jest oddalony o jakieś 40km. Czy w tym przypadku istnieje jakaś rejonizacja?

To jest moja pierwsza ciąża, pierwszy poród ... mam wiele pytań i wątpliwości, nie miejcie mi tego za złe!

Hej dziewczyny:-) kochana nikt do Ciebie nie będzie miał za złe, że pytasz o tak ważne sprawy;-) wydaje mi się, że powinnaś to ustalić ze swoim ginkiem, ponieważ ja zawsze słyszałam, że jedzie się do tego szpitala, z którego jest lekarz, u mnie w Poznaniu jest prawo wyboru, ich nie interesuje skąd jest mój gin. poinformował mnie o tym on i w szpitalach też mnie o tym informowali, nie wiem jak jest w innych rejonach Polski może tak samo, ale lepiej się upewnić, więc rybka zanotuj sobie kolejne pytanie do lekarza...;-)

Hej dziewczyny:-) kochana nikt do Ciebie nie będzie miał za złe, że pytasz o tak ważne sprawy;-) wydaje mi się, że powinnaś to ustalić ze swoim ginkiem, ponieważ ja zawsze słyszałam, że jedzie się do tego szpitala, z którego jest lekarz, u mnie w Poznaniu jest prawo wyboru, ich nie interesuje skąd jest mój gin. poinformował mnie o tym on i w szpitalach też mnie o tym informowali, nie wiem jak jest w innych rejonach Polski może tak samo, ale lepiej się upewnić, więc rybka zanotuj sobie kolejne pytanie do lekarza...;-)

Wielu lekarzy nie przyjmuje w szpitalach. U nas w katowicach jest kilka fajnych szpitali i niesety trzeba się przejsc do leakrzy na 3 wizyty, żeby potem z kwitkiem Cię nie odesłali, co się podobno zdarza, nawet jak już rodzisz...

reklama
Mój gin jest niezależny, długo pracował na Polnej i ma kontakty tam,czyli widać, że w róznych rejonach Polski jest inaczej:-)
Buzioleeeeeee dla Mamy sówki wracaj szybko do zdrowia;-)

Do góry