reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Tygrynka na imiona masz jeszcze czas. Ale i tak wybraliście śliczne!

I tak, miałam mieć wolną chatę, Syn mojego został odwieziony, a dziś przyjechała Córka. No niestety, nie należę do osób, która ona toleruje, poza tym główna przyczyna tkwi w jej matce, która buntuje dzieci przeciwko mnie. Córka zrobiła się dziwna, ma 15 lat, wszędzie kolczyki, pofarbowane włosy! Koszmar!
Nie mogę do niej dojść, nie mam o czym z nią rozmawiać... Poza tym ona liczy na kasę od Tatusia, bo od czasu kiedy są wakacje jest u nas pierwszy raz.
Czuje się tak jakby każdy mój ruch był rejestrowany, kontrolowany i przesyłany dalej. Jestem krytykowana pod każdym względem. Szkoda gadać.
Mam nadzieję, że szybko pojedzie do domu i będę miała święty spokój!

Teraz, jak już zjedlismy obiad, jedziemy do teściów... Podobno ma się ruszyć temat działki dla nas... :-)

Zaglądne do Was wieczorkiem. 3majcie sie cieplutko.

P.S. Co do konkursu na imiona dla bliźniaków, dokładam moją propozycję:
Emilia i Oliwia (zakładając, iż będą wyczekiwane córki!):happy2:

reklama
mantezowa skurcze są najczęściej z powodu braku magnezu i potasu.

Najeli dziewczyny w tym wieku sa z reguły cięzkie nawet w "normalnych" warunkach, a co dopiero w takiej jak u was, hormony szaleją, dzieciak mysli że pozjadal wszystkie rozumy i jest już przecież DOROSŁY i do tego matka, ,która ją buntuje. Nie nastawiaj się tak źle, bo moze wyrośnie z niej fajna dziewczyna, z która w końcu nawiążesz nić porozumienia. Czego Wam życzę :blink:

Witajcie Kochane :-) Ja jestem dziś wykonczona. Wybrałam się z mamą na zakupy po wielu tygodniach niechodzenia po sklepach wszystko mnie zmęczyło! Na starcie fakt że do Poznania mam 30 km a korki są straszne a w aucie gorąco bo bez klimy.... już miałam dosyć. W tej galerii wszystko mi śmierdziało, no i te wizyty ciągłe na siusiu. Na szczęście kupiłam sobie troszkę ciuchów więc jest jakiś pozytyw, ale do sklepu dla dzieci nie weszłam...chyba nie będe wyrodną matką :-( ???
Współczuję tym dziewczynom które pracują domyślam się jak musicie być zmęczone. Całuski

właśnie obżarłam się ogórkami kiszonymi, na ktore maiłam smaka... i teraz mi strasznie niedobrze..., kobiecie w ciązy to nie dogodzisz ;-).
Znikam do wyra. Do jutra Laseczki.

Tygrynka na imiona masz jeszcze czas. Ale i tak wybraliście śliczne!

I tak, miałam mieć wolną chatę, Syn mojego został odwieziony, a dziś przyjechała Córka. No niestety, nie należę do osób, która ona toleruje, poza tym główna przyczyna tkwi w jej matce, która buntuje dzieci przeciwko mnie. Córka zrobiła się dziwna, ma 15 lat, wszędzie kolczyki, pofarbowane włosy! Koszmar!
Nie mogę do niej dojść, nie mam o czym z nią rozmawiać... Poza tym ona liczy na kasę od Tatusia, bo od czasu kiedy są wakacje jest u nas pierwszy raz.
Czuje się tak jakby każdy mój ruch był rejestrowany, kontrolowany i przesyłany dalej. Jestem krytykowana pod każdym względem. Szkoda gadać.
Mam nadzieję, że szybko pojedzie do domu i będę miała święty spokój!

Teraz, jak już zjedlismy obiad, jedziemy do teściów... Podobno ma się ruszyć temat działki dla nas... :-)

Zaglądne do Was wieczorkiem. 3majcie sie cieplutko.

P.S. Co do konkursu na imiona dla bliźniaków, dokładam moją propozycję:
Emilia i Oliwia (zakładając, iż będą wyczekiwane córki!):happy2:
Powiem tak i wiem, że łatwo tak powiedzieć... ale nie przejmuj się małolatą tylko sobą - i tak najważniejsza jesteś ty dzidziuś i Wasza Miłość, nie? ;)

A my właśnie postanowiliśmy że jak będzie dziewczynka to będzie właśnie Oliwka, nooo albo Zosia :))

A chłopczyk - Oskar.

Chociaż ja w ogole sie smialam że nasze dziecko sie nie bedzie nazwyalo bo ja jakoś czuje gogantyczną presje przy wyborze imienia i w ogole nie moge sie zdecydowac:crazy:
Kaasiorek84 dzięki za radę, ale jednak nie idę, bo mąż zostaje po godzinach, a moich koleżanek jakoś to nie pociąga :( pójdę w przyszłym roku, z maluszkiem :) smacznego i miłego dnia :)

Kejt82 super!!To ja wezmę mały plecaczek z majtkami na zmianę, ok??

Patrycja24 noo czytałam, że Ty możesz wcinać wszystko... Zazdroszczę :):):)

Tygrynka - weź jedne - ja wezme jedne i będziemy prać :p w końcu musisz mieć wygodną podróż i nie możemy zapchać walizki ciuchami :)

A mi łeb chyba zaraz pęknie... kurde codziennie mnie boli głowa :-( już mam dość.
A na obiadek też bym zjadła jajko sadzone z mizerią.:tak: Uwielbiam :-D
Kurcze mam to samo - w dodatku nawet czasem biore paracetamol ale niestety to nie działa na mnie nigdy nie działało - przytłumia ból ale go nie likwiduje...

Wpadłam tylko na chwilkę, i korzystam z netu z komórki (dobrze,że ma wifi). Komputer cały czas zajęty, mam doła i chce mi sie płakać! Na szczęście jutro bedzie nowy dzień! Buziaczki Śnieżynki i kolorowych senków!

Wpadłam tylko na chwilkę, i korzystam z netu z komórki (dobrze,że ma wifi). Komputer cały czas zajęty, mam doła i chce mi sie płakać! Na szczęście jutro bedzie nowy dzień! Buziaczki Śnieżynki i kolorowych senków!
to płacz, kto Ci broni ;-). teraz Ci wolno, potem już tego na hormony nie zwalisz;-)

reklama
Ja też spiaca jestem, czekam tylko zawsze na Maciusia:-) co do imion to dla chłopca KONRAD ewentualnie ADAM(bo mama polonistka jest zakochana w Mickiewiczu;-)) a dla dziewuszki AMELIA:-) buziaczki do jutra:-)

Do góry