reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

dziewczyny wrocilam wlasnie z usg u obcego doktora...mialo byc genetyczne, ale niestety juz sie nie da, bo dzidzia jest juz za duza do tych pomiarow...ma 9,15 cm :) tydzien temu u mojego ginka niunia miala 7 cm...rosnie jak na drozdzach....Szkoda, ze sie sopoznilismy z tym genetycznym, ale jak dobrze bylo zobaczyc malenstwo :))))piekniutkie :))doktor powiedzial, ze po nosku moze powiedziec, ze jest ok...ale przeziernosci nie zmierzylismy juz.,..ale jestem dobrej mysli....kruszynka juz chyba chciala spac, bo ewidentnie pokazywala, ze jej przeszkadzamy :D

a co do zgagi, to wlasnie meczy mnie okropnie od pewnego czasu, a dzis mialam apogeum...wlasnie wychodzac od lekarza weszlam do apteki i kupilam rennie,,,pytalam w aptece- nie ma przeciwwskazan do stosowania w ciazy:) i pomoghlo od reki :))) ale ulga:)

ja dzis mialam paskudny dzien- pod wzgledem sily i nastroju....bylam bez sil, plakalam bo jakis zly humor mnie dopadl...potem bol glowy...i absolutny brak sily...a do tego ta zgaga...grrrr....ale zgage juz zwalczylam, glowa boli nadal ale moze uda mi sie zasnac bez tabletki....

dobrej nocy wszystkim, papapapa

reklama
Witam dziewczyny . ostatnio tu nie zagladam .. bylam na wizycie bo pojawiły sie lekkie bóle brzuszka przy wstawaniu z pozycji siedzacej i okazało sie ze mam jak to okresliła moja gin. "zmasakrowana" macice i musze jak najwiecej lezec i odpoczywac. "zmasakrowana" jak sie pozniej okazalo znaczy bardzo obkurczona i jesli nie bede lezec to moze sie to zle skonczyc ;(( wiec leze , no-spa 2x dziennie , wizyta za tydzien.. zobaczymy co bedzie .. dzis pojawily sie jakby lekkie skurcze moze z 3 razy .. ale w duzych odstepach czasu.. wiem moze któras z Was cos na ten temat ? bo ja pozatym co tu napisałam nie wiem nic . ... leze juz 4 dzien i nigdzie nie wychodze nawet do kompa nie wstaje ( dzis wyjatkowo) i tak powiem ze to nic fajnego ..
Jej:-(Wracaj szybciutko do formy trzymam kciuki żeby wszystko było ok;-)
dziewczyny wrocilam wlasnie z usg u obcego doktora...mialo byc genetyczne, ale niestety juz sie nie da, bo dzidzia jest juz za duza do tych pomiarow...ma 9,15 cm :) tydzien temu u mojego ginka niunia miala 7 cm...rosnie jak na drozdzach....Szkoda, ze sie sopoznilismy z tym genetycznym, ale jak dobrze bylo zobaczyc malenstwo :))))piekniutkie :))doktor powiedzial, ze po nosku moze powiedziec, ze jest ok...ale przeziernosci nie zmierzylismy juz.,..ale jestem dobrej mysli....kruszynka juz chyba chciala spac, bo ewidentnie pokazywala, ze jej przeszkadzamy :D

a co do zgagi, to wlasnie meczy mnie okropnie od pewnego czasu, a dzis mialam apogeum...wlasnie wychodzac od lekarza weszlam do apteki i kupilam rennie,,,pytalam w aptece- nie ma przeciwwskazan do stosowania w ciazy:) i pomoghlo od reki :))) ale ulga:)

ja dzis mialam paskudny dzien- pod wzgledem sily i nastroju....bylam bez sil, plakalam bo jakis zly humor mnie dopadl...potem bol glowy...i absolutny brak sily...a do tego ta zgaga...grrrr....ale zgage juz zwalczylam, glowa boli nadal ale moze uda mi sie zasnac bez tabletki....

To super że wszystko ok z dzidzią:tak::tak::tak:Może jutro sięlepiej poczujesz:tak: To życzę Tobie i wszystkim dziewczynom spokojnej nocy:happy: Wyśpijcie sie:-D

Ja dostałam takich skurczy łydek że się popłakałam jak bóbr:-( Oby w nocy nie bolało:-(

kalina82 to dobrze , że u dzidzi wszystko OK. Z tym badaniem to faktycznie wyszło! Ale to niesamowite, że takie maleństwo, a tak szybko rośnie :)
Mój mąż akurat dzisiaj zostawił Rennie w pracy, więc czeka mnie ciężka noc! Jutro z rana jadę do apteki i od tego czasu będę miała zawsze przy sobie! Koszmar!

patrycja214 zażywaj magnez! Ewentualnie wzbogać o niego swoją dietę (jest to skomplikowane, ale do realizacji) . Współczuje tych skurczy, bo wiem co to za ból.
Będę 3mała kciuki, aby noc obyła się bez skurczy!!!!!!:-)

Kochana super ze z maluszkiem wszytsko dobrze ja niestety też juz się nie załapałam na badanie przeziernosci karkowej bo tak sprawdzałą wszytsko państwowa ginka, ale moja pani doktor powiedziała że jak na jej oko z maluchem jest wszytsko w porządku. No i w 22 tyg bedziemy robiły usg 3D kazała mi dzwonic na NFZ mam nadzieję,że się uda.

A co do zgagi ja tez okropnie ją znoszę a w nocy to juz muszę mieć przy łóżku mantie albo rennie bo pali tak że konczy się to najczęsciej wymiotami.
Ale na mnie niestety nie działąją domowe sposoby już próbowałąm. Dobrzeze chociaż rennie pomaga.

Jej:-(Wracaj szybciutko do formy trzymam kciuki żeby wszystko było ok;-)

To super że wszystko ok z dzidzią:tak::tak::tak:Może jutro sięlepiej poczujesz:tak: To życzę Tobie i wszystkim dziewczynom spokojnej nocy:happy: Wyśpijcie sie:-D

Ja dostałam takich skurczy łydek że się popłakałam jak bóbr:-( Oby w nocy nie bolało:-(
Kochana bierz magnez pomoże Najeli ma rację ja też znam te bóle w srodku nocy trzymam kciuki żeby szybko odeszły.

Beata mój mąż też miewa zgagi, tylko bierze Ranigast - proponował mi dzisiaj, ale nie miał ulotki, więc nie wiem jakie może mieć skutki dla kobiet w ciąży, więc wolę się pomęczyć, niż później żałować! Zapisałam to na liściku pytań do lekarza, więc we wrześniu dowiem się wszystkiego :)

Co do Twojego samopoczucia, to strasznie mi Cie szkoda! Nie wiem co by Ci tu napisać, aby Cię pocieszyć ... Hm... porozmawiaj z brzuszkiem, na pewno coś pomoże! :)
Najeli z tego co wiem to RAnigast w ciąży nie jest wskazany tak przynajmniej jest napisdane na ulotce, więć ja go nie brałam nigdy w ciąży natomiast Rennie i Mantie mozna brać spokojnie.

Czesc Kochane,
oczywiscie bez tabletki sie nie obylo...musialam w nocy brac apap, bo bol glowy byl nieznosny....w fogle brzuch mnie w nocy troche bolal...jakby klulo mnie w prawym boku...dziwnie tak...

hunjord- uwazaj na siebie, dbaj o Was...i szybciutko wracaj do formy....

patrycja214- biedna jestes z tymi skurczami...okropnie Ci wspolczuje...Ja nie mam takich dolegliwosci, wiec trudno mi cos doradzic...Kiedys przed ciaza lapaly mnie skurcze lydek, ale to bardziej z powodu picia ogromnej ilosci kawy...ale zaczelam przyjmowac magnez z wit. b6 i pomoglo....

PATITKA26- ja w 22 tygodniu pojde normalnie do mojego gina, ale pojde tez do tego u ktorego bylam wczoraj, bo ma naprawde rewelacyjny sprzet...Niunia byla na nim taka wyrazna, sliczna...a moj ginek nie ma az tak dobego aparatu do usg....

Dziewczyny mam taka obawe....Czy dziecko w 14 tyg ciazy, na samym poczatku 14 tyg. moze miec 9,15 cm?nie jest za duze?jak to u Was jest/bylo?

Cześć dziewczyny ja już po wizycie co prawda nie dostałąm tym razem zdjęcia, ale jestem bardzo zadowolona bo z maluszkiem jest wszystko dobrze ładnie rośnie ładnie sie rozwija widziałam ja machał rączkamii nóżkami i paluszki przy rączkach.Buźka kochana maleńka i oczki az mi się humor poprawił:tak:.
Więc jeszcze raz dzięki ogromne za trzymanie kciuków teraz jade po mojego szkraba.;-)

Ogromnie się cieszę :tak: Gratulacje kochana :rofl2:

Cześć Śnieżynki
Mam na chwilę czasu wiec zaglądnęłam do Was. Za 2 godziny przyjeżdża moja siostra z mężem. Będą u nas do niedzieli. wiec trzeba skończyć sprzątanie.
ja dziś tez mam jakby mniej energii, do tego obtarły mnie wczoraj buty, że aż dziś ledwo łażę, ale muszę. Mam nadzieje ze do soboty mi się trochę zagoi bo będę utykająca panna młoda.
Tyle jeszcze do zrobienia a ja po prostu zasypiam na stojąco. Chyba zrobie sobie kawy inki, pooszukuje organizm i zjem odrobine lodów truskawkowych.
Od jutra musze właczyć 6 bieg i tak będzie do niedzieli wieczorem.
wiec poczytam co u Was w poniedziałek.

Kobito żebyś Ty nie padłą ze zmęczenia przed ślubem. A ślub na pewno będzie piękny :tak: Trzymam kciuki :rofl2:

Witam dziewczyny . ostatnio tu nie zagladam .. bylam na wizycie bo pojawiły sie lekkie bóle brzuszka przy wstawaniu z pozycji siedzacej i okazało sie ze mam jak to okresliła moja gin. "zmasakrowana" macice i musze jak najwiecej lezec i odpoczywac. "zmasakrowana" jak sie pozniej okazalo znaczy bardzo obkurczona i jesli nie bede lezec to moze sie to zle skonczyc ;(( wiec leze , no-spa 2x dziennie , wizyta za tydzien.. zobaczymy co bedzie .. dzis pojawily sie jakby lekkie skurcze moze z 3 razy .. ale w duzych odstepach czasu.. wiem moze któras z Was cos na ten temat ? bo ja pozatym co tu napisałam nie wiem nic . ... leze juz 4 dzien i nigdzie nie wychodze nawet do kompa nie wstaje ( dzis wyjatkowo) i tak powiem ze to nic fajnego ..

Kochana współczuję Ci... Leż jak najwięcej i staraj się nie czytać "głupot" w sieci, bo od tego można zwariować.
Trzymam kciuki :tak:

Dziewczyny mi udało się odebrać nową kartę z NFZu, dostałam L4 do 7 września, bo 8 idę na wizytę, byłam u mamy na obiedzie, ale cały czas czuję się dobrze:-) a przed chwilką wróciliśmy ze sklepów i kupiliśmy kafelki na ścianę, kibelek, kaloryfer i upatrzyliśmy sobie prysznic:-D no i parę drobiazgów, ale jeszcze troszkę jest do kupienia:-D

Uwielbiam remontowe "akcje" :rofl2: Tylko że Ty się teraz możesz tylko poprzyglądać i niewiele robić. Ale i tak najfajniejsza rzecz, czyli kupowanie Cię nie ominie :rofl2:
A co to jest ta karta NFZu ?

Ja muszę przyznać, że wykorzystałam swój dzisiejszy POWER, i dopiero teraz usiadłam aby do Was zaglądnąć :) Nie jestem w stanie opisać wszystkiego co robiłam, bo by mi nocy brakło! heheheee.....

Dziewczyny...Miewacie zgagi? Nigdy nie miałam, a muszę przyznać, że początkiem ciąży miewałam lekkie zgagi, ale woda wystarczała. Teraz, to czasami nie mogę wytrzymać! Nie wiem, czy mogę brać Rennie czy Manti, sceptycznie do tego podchodzę, więc zapytam na wizycie lekarza (dopisuje do listy pytań i wątpliwości na wizytę wrześniową).
Domowe sposoby-mleko i migdały już nie pomagają....:eek: Zaczyna mnie to już drażnić i dogaduje małemu Adaśkowi, że mamusia się źle przez niego czuje (hehe, jestem głupia , wiem!)

A ja nie mam w ogóle sił...:zawstydzona/y: W domu wszystko robię po łebkach...
A zgagę to ja miałam 9 miesięcy w ciąży z synkiem. Mnie Renni wtedy ratowało życie :-D A jak nie masz pewności co możesz brać na zgagę to idź do apteki i tam na pewno się dowiesz :tak:

Ale masz już dużą dzidzię :rofl2:
A czy na przedostatnim USG lekarz nie powiedział że Maleństwo jest starsze ?
Jak dla mnie to twoja Kruszynka jest o jakiś tydzień starsza :-)
Mam nadzieję że dzisiaj będziesz miała lepszy dzień.

A ja wczoraj ugotowałam pomidorówkę, wyszliśmy z Lolkiem na podwórko i jak wróciliśmy trzeba było uwijać się jak w ukropie :-p My nie potrafimy wracać normalnie jak ludzie:happy: Wczoraj dotarliśmy o 20.45, a o 22 już leżałam w łóżku i spałam. Ostatnio mnie wcześnie śpiączka ogarnia.
Miłego dzionka Śnieżynki

reklama

Kochana, uwazaj na siebie, duzo odpoczywaj! 3mam kciuki za lepsze wyniki i samopoczucie :tak:

Dziewczyny...Miewacie zgagi? Nigdy nie miałam, a muszę przyznać, że początkiem ciąży miewałam lekkie zgagi, ale woda wystarczała. Teraz, to czasami nie mogę wytrzymać! Nie wiem, czy mogę brać Rennie czy Manti, sceptycznie do tego podchodzę, więc zapytam na wizycie lekarza (dopisuje do listy pytań i wątpliwości na wizytę wrześniową).
Domowe sposoby-mleko i migdały już nie pomagają....:eek: Zaczyna mnie to już drażnić i dogaduje małemu Adaśkowi, że mamusia się źle przez niego czuje (hehe, jestem głupia , wiem!)

W ciazy mozna brac Rennie. Z tym ze ja bylabym ostrozna jesli na przyklad zle reagujesz na rozne smaki. Ja w pierwszej ciazy wzielam Rennie i nie zdazylam do lazienki :baffled: zwymiotowalam gdzie stalam. Ale sprobuj a nie mecz sie!

A tak wogole to DZIEN DOBRY :-)

Do góry