reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
No widzisz a ja biorę od początku Feminatal N i mam ogromniastą ochotę na warzywa i owoce ( oczywiście codziennie pochłaniam spore ilości :-p) i dupa :-(

Witajcie Śnieżynki :-)
jestem nareszcie na BB :D a brakowało mi tego bardzo, wczoraj późno do domku wróciłam i nie miałam już sił na pisanie, dziś jestem troszke wolniejsza :tak: i moge podzielić się nowymi info, wczoraj mój ginek powiedział,że nigdzie nie jest udowodnione,że USG jest szkodliwe ale generalnie jak nie potrzeba to się nie robi, badania mam w normie, mam teraz już brać Feminatal 400, wcześniej miałam 800, no i bardzo się cieszę bo już nie bolą mnie piersi i powiedzmy,że mogę patrzeć na mięso, jeszcze nie jem, ale moge patrzeć :D
Pozdrawiam Was wszystkie gorąco i życzę duuuuuuuuuuuuuuuuuużo uśmiechu :tak::tak::tak::tak:

strasznie siedzi sie samemu cały dzien w domu :-(
jedyna moja radość jak wyjdę sobie na zakupy czy też na spacer. Ale i tak czasem nie ma do kogo buzi otworzyć. Jak nie wrócę do pracy od września to szalona mamuśka murowana. Wyląduje w wariatkowie bo zaczynam gadać do rybek:szok:

Hej dziewuchy ;) !
Hormony robią ze mnie zupełne dziwadło ... nawet dzisiaj nie zaeszłam sie przywitać do znajomych rodziny którzy wpadli na chwile do mojej mamy ... Miałam takie uczucie że jka tam zejde i będe musiała sie usmiechać i bawić z ich 4 letnim rozwydrzonym mogacym robić wszystko bahorem ( przepraszam ale inaczej nie umiem nazwac tego dziecka) To albo sie pozygam albo ich zwyzywam albo sie porycze i uciekne z domu ...Po prostu chiałam mieć świety spokój ... i nie wysilać sie anwet na miłe "dzień dobry". Powiedzcie że to nie jest bardzo odstające od norm społecznych i morlanych...
Dzisiaj odbiajają mi jeszcze zmysły smaku i powonienia ... Mimo tego iz w mojej rodzinie barszcz z uszkami je sie TYLKO I WYŁĄCZNIE NA WIGILIE ( bo inaczej nie smakuje tak dobrze ;P) to dzisiaj musiałam go po prostu zjeśc ...
A moja mama kupiła nowy odświeżacz zapachu do kontaktu ... nie byłam wstanie nawet sie do niego zblizyć żeby go wyciągnąć i wyrzucić ... Tak mnie odrzucał ten zapach że chciało mi sie płakać ... i wymiotowac ... i bolała mnie głowa ...i nie wiem co jeszcze ale to było okropne ...

A mi lekarz powiedział że tak dobrych wyników dawno nie widział:-) tylko trochę za mało przytyłam bo od ostatniej wizyty (6 tygodni temu) tylko 0,5 kg

:) nie przejmuj się ja od ostatniej wizyty tj 4 tyg, temu schudłam 1,5 kg wg wagi ginka :)
śmiałam się i pytam go jak to możliwe,że schudłam jak w coraz mniej rzeczy wchodzę,,, haha powiedział,że narazie to nie problem, dodam,że czasami mnie coś muliło ale nigdy "z wielkim uchem" nie rozmawiałam,,,,
nie przejmuj się, głowa do góry, jeszcze przytyjemy i to niekoniecznie tyle ile byśmy chciały,,,
miłego wieczoru:-)

Cześć dziewczyny ;) Jak tam Wasze brzuszki ? :-D Ja wczoraj leżąc w wannie postanowiłam się rozmarzyć... Odprężyłam się zaczęłam powoli oddychać i trzymałam rękę na brzuchu...Wyraźnie poczułam że coś mi w nim ,,pływa" ...Poczułam na dłoni takie delikatne muśnięcia....Musiałam się mocno skupić by to poczuć ale poczułam...Nie jedna z Kobiet pewnie powie że to za wcześnie tak jak powiedziały to moje ,,koleżanki" na innym forum...Lekarz powiedział mi że od 16 tygodnia czuć ruchy dziecka na sto % ale mozna i wcześniej ... Trzeba tylko chcieć... Ja wyraznie poczułam jak mały się deliaktnie przesuwa..zresztą po krztałcie mojego brzucha to widać..bo czasami mama z jednej strony nieco większy...A brzuch rośnie mi tak że wyglądam jakbym była w 6 miesiącu więc dzidzia też pewnie duża... Ja napisałam co odczułam...Wy też podzielcie się swoimi doświadczeniami tylko nie plećcie jak te z innego tematu....

Cześć dziewczyny ;) Jak tam Wasze brzuszki ? :-D Ja wczoraj leżąc w wannie postanowiłam się rozmarzyć... Odprężyłam się zaczęłam powoli oddychać i trzymałam rękę na brzuchu...Wyraźnie poczułam że coś mi w nim ,,pływa" ...Poczułam na dłoni takie delikatne muśnięcia....Musiałam się mocno skupić by to poczuć ale poczułam...Nie jedna z Kobiet pewnie powie że to za wcześnie tak jak powiedziały to moje ,,koleżanki" na innym forum...Lekarz powiedział mi że od 16 tygodnia czuć ruchy dziecka na sto % ale mozna i wcześniej ... Trzeba tylko chcieć... Ja wyraznie poczułam jak mały się deliaktnie przesuwa..zresztą po krztałcie mojego brzucha to widać..bo czasami mama z jednej strony nieco większy...A brzuch rośnie mi tak że wyglądam jakbym była w 6 miesiącu więc dzidzia też pewnie duża... Ja napisałam co odczułam...Wy też podzielcie się swoimi doświadczeniami tylko nie plećcie jak te z innego tematu....

Ja dzisiaj sie widzialam z kolezanka, ktora zaczyna 8 miesiac... i starala mi sie wytlumaczyc wlasnie jak to jest gdy czuje sie ruchy, niby na samym poczatku to uczucie jakby cos burczalo a raczej przelewalo sie w zoladku, ja to mam od czsu do czasu ale mi sie wtedy wydaje ze to poprostu w zoladku cos sie przelewa.... a moze to dzidzia? hmmm... mi sie wydaje ze moze nie jest za wczesnie bo juz czuc pewnie ale dla tych z nas ktore sa 1 raz w ciazy jets poprostu za wczesnie bo nie wiemy jakie to uczucie i nie odrozniamy go... ja czasem tez sie staram cos wyczuc i sie skupic ale raczej na razie szczerze mowiac jakos nic nadzwyczajnego nie czuje...

chcoiaz przed chwila na chwile mi cos jakby "strzelilo" w brzuchu przez sek ale to moje 1 skojarzennie, ze cos sie trawi w zoladku lub tp...

reklama
AguśZakochana , wątek główny jest po to by pleść o byle czym . O ruchach już jest temat , więc propnuje żeby pisać w nim o tym co czujemy ;) Ja raczej jeszcze nic nie czuje , za każdym razem kiedy czuje w brzuszku łagodny ruch , okazuje sie że to zapowiedź uwolnienia bąka XD no i mam na sobie troche tłuszczyku . Ale kiedy rano , jeszcze leżąc w łózku obmacywałam swój brzuch , był bardzo twardy . Macica wielkości grejpfruta na oko , umiejscowiona lekko do lewej strony ;) To brzmi jak opinia lekarska , ale inaczej nie umiem tego opisac :p

Do góry