reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Dzięki dziewczyny :-)
Ja cały dzień w Krakowie - byłam odebrać wyniki (te 10 to inne) mojego średniego dziecka. Robiłam mu diagnozę z zakresu integracji sensorycznej, no i niestety jest do kitu. By nie rzec gorzej. Dobre chociaż to, że mam wskazówki do pracy, ale robota ciężka, a jak z tego wyjdzie, to urośnie i trzeba będzie od nowa. Nie ma lekko.
An

reklama
Pati duzo zdrowka dla dzieciaczkow:***
An a co to za badanka???

Ja dzisiaj jestem byle jaka :confused: Nic mi sie niechce...
Za to kumpela juz ma umowe w reku i mam ja od polowy stycznia kolo siebie hurrrraaaa:-)

Witajcie!
An co to za badania??
Pati i jak synuś??
niestety i ja dołączam do bolesnych okresów, akurat dzień po świętach mnie złapało :/ moje postanowienie noworoczne: w końcu coś z tym zrobić!

kochane jakbym nie zajrzała do jutra (a już mam męża w domu aż do poniedziałku, dawno tak nie było :)) to życzę Wam wszystkiego dobrego w Nowym Roku, żeby był jeszcze lepszy niż poprzedni, pełen miłości, szczęścia i zdrówka!

Dziewczynki maz pojechal do sklepu wiec znalazlam chwilke na bb :-)

An niestety ja ez nie orietuje sie co to za badanie,ale z tego co napisalas to wyniki nie sa za dobre ale mam nadzieje ze to nic powaznego :tak:

Tygrynko ja tez korzystam z tego ze mezus w domku dlatego nie mam duzo czasu a siedzenie przed kompem,ale po nowym roku bede wiecej zagladac ;-)

Monia no to teraz zostalo czekac na polowe stycznia i kolezanka bedzie w zasiegu reki ...nic tylko sie cieszyc:-)

Motylko to duzego masz juz synka jak ty taka rozmiarowke mu zakladasz :szok: ale to fajnie widac ze jest zdrowiutki,oby tak dalej ;-)

Pati szkoda ze tak dzieciaczki Ci choruja,mam nadzieje ze teraz bedzie tylko lepiej ;-)

Ale ten czas leci dopiero co maz zaczynal urlop a tu od poniedzialku juz do pracy pojdzie ...a szkoda bo jest fajnie jak jest z nami w domku,kupilismy malemu zabawke grajaca o taka Vtech - Crazy Legs Noodlebug - French Edition - VTech - Toys"R"Us bo z niego maly muzyk jest i to byl trafny zakup budzi sie to od razu idzie w ruch zabawka i jak sie kladzie to zabawka musi byc niealeko :-p
Ja nadal czekam na @ :cool2:

Ostatnia edycja:
Tygrynko te bolesne @ to koszmar. Ja juz takowych niemam. Od mlodych lat do pierwszej ciazy cierpialam strasznie:no: Teraz w porownaniu do wczesniejszych, to moge powiedziec, ze odczuwam dyskomfort;-) Edytko fajna ta zabawka:-) Ja dzisiaj odpoczywam i sie relaksuje;-) Moj M tez w poniedzialek do pracki wiec bedzie wiecej czasu na BB:-) mam nadzieje... An tutaj cosik znalazlam...ale wytlumacz to lopatologicznie prosze ;)) Integracja sensoryczna

Ostatnia edycja:
no i wlazłam jednak :p
Edyta fajna ta zabawka! u nas szałem są ostatnio gumowe zwierzątka, Seba zawsze musi któregoś trzymać w łapce przy zasypianiu :)

jakie macie plany na Sylwestra dziewczyny?

Hej!
Z grubsza polega to na tym, że jego mózg nie radzi sobie z tym, co mu dostarczają zmysły. A w praktyce, to ma nadwrażliwą okolicę głowy (obcinanie, czesanie go boli - autentycznie) przy jednoczesnej niedowrażliwości reszty ciała. To znaczy, że się potyka, obija, spada, przewraca, nie umie wyczuć kiedy przytulanie robi się dla nas bolesne, ale co najgorsze: ma kłopoty z pisaniem i wszystkimi drobnymi rzeczami do robienia rękami, bo ma zbyt słabo napięte mięśnie (nie czuje ciała, nie wie jak i na ile napiąć), więc spina się za bardzo. To go dodatkowo szybko męczy, więc te mięśnie się nie wzmacniają, bo rezygnuje. Do tego choroba lokomocyjna, nadwrażliwość na zapachy, światło, hałas. To się z kolei przekłada na trudności z koncentracją i nadpobudliwość. Biedny facecik, którego dopiero teraz rodzice zaczynają rozumieć. Ale praca nas czeka ciężka, takie szczotkowe masaże co 2 godziny :szok: nie wiem czy dam radę...

W sylwestra planujemy ognisko z dziećmi - ciekawe czy pogoda pozwoli (pamiętam takiego jednego sylwestra przy ognisku - był taki mróz, że drinki zamarzały, więc piliśmy tylko czystą i o 12 towarzystwo było ścięte z nóg ;-)
Jutro pewnie nie wpadnę, bo czasu mi jakoś mało się robi, więc już teraz: zdrowia (Wam i Waszym bliskim) i spełnienia marzeń. Tych najskrytszych także!
An

An szkoda że ma takie problemy, ale dobrze, że już wiecie o co chodzi i jak sobie z tym radzić, na pewno dasz radę, powodzenia!! i świetne plany na jutro, pewnie tym razem takiego mrozu nie będzie ;)

oglądamy horror, więc z chęcią tutaj zaglądam :D

Witam się tak trochę nieśmiało. Ostatnio nie mam na nic czasu. Maja złapała ospę i od poniedziałku nie spała w nocy, tylko płakała. Dopiero dziś przespała i dziś jest pierwszy dzień bez nowych krostek. Teraz czekam aż Miki nam złapie. Nie mogę nawet wyjść z nim na spacerek, bo jestem sama z dziećmi, a Maja musi siedzieć w domu. Dziś wyszłam na 20min.
Korzystając z okazji że w końcu się tu pojawiłam to życzę wam samych radosnych dni w nadchodzącym roku 2012.

Pati przepraszam za milczenie

reklama
An ojej:szok: nieslyszalam o czyms takim wczesniej:-( Napewno wszystko sie ulozy - duzo zdrowka:**
Agapa duzo zdrowka dla Mai:* Duzo sil Ci zycze:tak:

A u nas pada deszcz:baffled: Siedzimy sobie w domku, ogladamy filmy, bajki i jest nam fajnie jak co roku razem:-)
Milego wieczorku;-):happy2:

Do góry