reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

No najważniejsze że nic małemu po tym leku nie jest.... zdrówka dla niego :*:*:*
Ale tej lekarce to bym wygarneła.... oj ale bym wygarneła:no:

reklama
Witam się szybko :-) Szybko,bo jakby w biegu trochę,już tak mam od kilku dni i tak już zostanie do niedzieli ,do komunii:tak: poczytałam co u Was i szybciutko poodpisuję.
Tymczasem u nas jak już wspomniałam-dużo zajęć związanych z komunią,dziś wieczorem jadę upinać dekorację,jutro po kwiaty do kwiaciarni i zawieźć do kościoła,potem próba dzieci i próba schól-mojej z tamtejszą,bo jak już pisałam nasza parafia to 3 wsie a wraz z nimi 3 kościoły i w tym roku dzieci z tych trzech wsi i kościołów mają wspólną komunię w "kościele-matce":tak: Michałek zdrowy,wokoło panuje rotawirus i również różyczka,ale narazie dzięki Bogu u nas w domu nie i oby tak dalej

dziewczyny nawet nie wiecie jak się za Wami stęskniłam:D
Anne kochanie wiesz troszkę od śmierci mojego ojca jakoś się pozbierac nie mogę, z robotą nie wyszło, mieszkania nie mam, mieszkam pokotem u matki, z Tomkiem różnie się układa, czasem mam wrażenie że się jakaś aspołeczna zrobiłam wiesz......
No tak,po takiej tragedii to czasem niełatwo się pozbierać,czasem musi dużo czasu upłynąć,u mnie depresja po śmierci mojego taty też trwała kilka miesięcy i pewnie trwała by dłużej,ale zaszłam w ciążę i siłą rzeczy musiałam odstawić wszelkie leki -bo przez ten czas po jego śmierci byłam na lekach-no bo to był wstrząs dla nas,ciąża mnie postawiła na nogi-byłą wtedy dla mnie prawdziwym błogosławieństwem

Anne ogólnie czuję się dobrze ale od soboty nie chodzę. Mam problemy z kręgosłupem i jak leżę jest ok ale po kilku dosłownie krokach ból się nasila, zgina mnie z bólu w pół i ból idzie na nogi. Mąż zajmuje się dziećmi, robi obiady, dosłownie wszystko.
Agapko-a co z twoim kręgosłupem? masz jakieś zmiany w kręgosłupie?,zdiagnozowałaś to? kurcze,nie za dobrze,bo jak macica zacznie rosnąć,to kręgosłup jeszcze gorzej się obciąży,ale może znajdzie się jakaś rada na twój kręgosłup jeszcze teraz???

Witajcie. Ostatnio miałam takiego doła, że nie miałam na nic ochoty, przez mojego W ( pokłóciłam się z nim) ale już wróciło do normy, poza tym Krystek mi się przeziębił, maluszek w brzuszku coraz bardziej się kręci nawet teraz jak to piszę zapewne chce się z wami przywitać.:-) I dziś mam wizytę u gina ,więc pomału się szykuje na nią.
Agapa Serdeczne gratulacje:tak:
No,kochana,jak to w ciąży-humorki,humorki:-D który to już tydzień?-pewnie jednak już wkraczasz w ten najlepszy czas ciąży-środkowy trymestr kiedy kbieta czuje się najlepiej i psychicznie bo hormony się stabilizują i organizm już się przyzwyczaja do odmiennego stanu,ale też fizycznie-bo brzuszek jeszcze nie za duży:tak:

Motylla kochanie a jak Ty się czujesz?? jak w tej ciąży? podobnie czy zupełnie inaczej?

Agapa , Motylla zazdroszcze Wam:p

A ja się wkur... tak niemiłosiernie na lekarke że szok, wczoraj Wam chyba pisałam że mały ma zpalenie uszu, a więc dałam mu na noc antybiotyk, całą noc płakał, żygał i oczywiście mmiał rozwolnienie..... z rana poleciałam wystraszona do przychodni i okazało się że dzieciak żadnego zapalenia uszu nie ma, żygał po antybiotyku bo raz dostał antybiotyk a nie powinien, a dwa babka mu dała za dużą dawke.....:/
ma zatrucie wirusowe które mamy spokojnie sobie leczyc i się nie martwic niczym......
powiem Wam że miałam ochotę nawrzucać tej wczorajszej Pani dr ale na jej szczęście jej nie było w pracy.... szok po prostu.
No właśnie tak jest z tymi lekarzami,chyba trochę zbyt rutynowo traktują małych pacjentów,ale w jaki sposób ta lekarka wybadała zapalenie uszu u Twojego synka,to nie mam pojęcia,bo jeszcze nie słyszałam,żeby od uszu mieć biegunkę-ale może jestem w błędzie,poza tym przy zapal uszu jest wysoka gorączka-a Twój mały miał? i sprawdza się wrażliwość na dotyk w okolicy małżowiny usznej,a najlepiej zajrzeć też specjalnym przyrządem do uszka-tylko nie każdy lekarz go ma w posiadaniu.A dawka antybiotyku to też przeciez powinna być obliczana na podstawie wagi dziecka ilość mg przez ilość kg i to jest dawka dobowa,która się dzieli na dwie lub trzy dawki ,w zależności od rodzaju antybiotyku. Dobrze,że w porę się sprawa wyjaśniła.
meganne: Szkoda słów na tą pseudo lekarkę, a co do ciąży to trochę inaczej ale podobnie.
Na wizycie było bardzo miło i wesoło bo lekarz robiąc mi usg spytał się czy znamy już płeć, a ja ,że tak ale może coś się zmieniło ,a on pokazuje mi siusiaka synka tak się ustawił mój brzdąc że było już na 100% wiadomo że jest chłopcem. Ma ponad 500 gram ale nie pamiętam dokładnie ile, mam na tej karcie z usg w drugim pokoju ,ale nie chce mi się iść i sprawdzać. Pytał się mnie czy chce zwolnienie a ja że tak i pomyślałam sobie o zwolnieniu od Krystka, ale niestety nie dał mi takiego zwolnienia. A pod koniec wizyty zapytałam się o poród, a on że to jeszcze za wcześniej rozmawiać o tym, ale też dodał że cc już mi się należy, a ja bym chciała uniknąć tego cc ,ale jest też możliwość porodu naturalnego i po cichu liczę na niego. A teraz zmykam spać. Życzę przyjemnej nocki dziewczyny.

No to gratuluję chłopca,ale jeden procent niepewności sobie zostaw,bo kuzyn miał miec córeczkę,nadali jej już imię,gdy była w brzuszku,przygotowali pokoik dla dziewczynki,kupili ubranka,a urodził się chłopiec:-D ,a kuzyna żona chodziła do dobrego lekarza prywatnie,jednak coś,co na usg wyglądało jak cipuszka :-D było siusiakiem :-):-D ,no to możesz sobie wyobrazić ich zaskoczenie a maksa :baffled::sorry2::-D:szok:

Miłego dnia dzewczynki:-) Zdrówka dzieciaczkom,mamusiom i szczególnie mamusiom ciężarówkom :-)

Ostatnia edycja:
Motylla kochanie a jak Ty się czujesz?? jak w tej ciąży? podobnie czy zupełnie inaczej?

Agapa , Motylla zazdroszcze Wam:p

A ja się wkur... tak niemiłosiernie na lekarke że szok, wczoraj Wam chyba pisałam że mały ma zpalenie uszu, a więc dałam mu na noc antybiotyk, całą noc płakał, żygał i oczywiście mmiał rozwolnienie..... z rana poleciałam wystraszona do przychodni i okazało się że dzieciak żadnego zapalenia uszu nie ma, żygał po antybiotyku bo raz dostał antybiotyk a nie powinien, a dwa babka mu dała za dużą dawke.....:/
ma zatrucie wirusowe które mamy spokojnie sobie leczyc i się nie martwic niczym......
powiem Wam że miałam ochotę nawrzucać tej wczorajszej Pani dr ale na jej szczęście jej nie było w pracy.... szok po prostu.
Jak ja bym tą babę dorwała to bym .... ach ja się nie powinnam denerwować.

meganne: Szkoda słów na tą pseudo lekarkę, a co do ciąży to trochę inaczej ale podobnie.
Na wizycie było bardzo miło i wesoło bo lekarz robiąc mi usg spytał się czy znamy już płeć, a ja ,że tak ale może coś się zmieniło ,a on pokazuje mi siusiaka synka tak się ustawił mój brzdąc że było już na 100% wiadomo że jest chłopcem. Ma ponad 500 gram ale nie pamiętam dokładnie ile, mam na tej karcie z usg w drugim pokoju ,ale nie chce mi się iść i sprawdzać. Pytał się mnie czy chce zwolnienie a ja że tak i pomyślałam sobie o zwolnieniu od Krystka, ale niestety nie dał mi takiego zwolnienia. A pod koniec wizyty zapytałam się o poród, a on że to jeszcze za wcześniej rozmawiać o tym, ale też dodał że cc już mi się należy, a ja bym chciała uniknąć tego cc ,ale jest też możliwość porodu naturalnego i po cichu liczę na niego. A teraz zmykam spać. Życzę przyjemnej nocki dziewczyny.
Gratulacje, ale ci fajnie ty już bliżej niż dalej, a ja jeszcze serduszka nie widziałam:-(

Anne ja mam już od dawna problemy z kręgosłupem. Mam stwierdzony kręgozmym, chorobę zwyrodnieniową i początki (to było kilka lat temu) dyskopatii.

A mnie biorą dolegliwości ciążowe. Dziś rozmawiałam z kiblem:-D

hej. Gratulacje nowym ciężaróweczkom :) spokojnej ciązy

U nas też ok, Kinga szaleje, mały Mati też tyle ze on sobie jak siostrzyczka upodobał nocne kopniaki. Ja mam masę pracy ale też masę energii. Skończyły sie akcje kibelkowe. A Kinga jak widzę jak reaguje na dzieciaczki to się cieszę ze będzie miała braciszka.

od jutra wreszcie będę mogła popisać rankiem trochę bo mąż będzie chodził dopiero na 9 do pracy więc od 8 do 9 mam czas dla siebie :) taka nasza umowa.\

Miłego wieczoru

Witajcie Krystek nadal się smarka i dziś się obudził z płaczem koło 4 zapewne coś mu się przyśniło i spał potem z nami a ja leżałam jak sardynka tak się rozłożył mój syn. Jak W wstał o 7 to Krystek razem z nim. Ciekawe jak mojemu W poszło na rozmowie o dotacje jestem bardzo ciekawa.
no i właśnie to Pati mnie najbardziej wkurzyło..... bo przecież mógł się zatruć lekiem, albo co..... byłam taka wściekła że szok... ale... no nic, my nadal walczymy z wirusem, mały marudny, i płaczliwy.... właśnie sobie włączył odkurzacz i udaje że sprząta.. znaczy sie muszę iść i z nim odkurzać heheeh mały czyścioch....
Krystek to mi wyłącza jak ja odkurzam i woli ciągać jak jest wyłączony.

No,kochana,jak to w ciąży-humorki,humorki:-D który to już tydzień?-pewnie jednak już wkraczasz w ten najlepszy czas ciąży-środkowy trymestr kiedy kbieta czuje się najlepiej i psychicznie bo hormony się stabilizują i organizm już się przyzwyczaja do odmiennego stanu,ale też fizycznie-bo brzuszek jeszcze nie za duży:tak:

No to gratuluję chłopca,ale jeden procent niepewności sobie zostaw,bo kuzyn miał miec córeczkę,nadali jej już imię,gdy była w brzuszku,przygotowali pokoik dla dziewczynki,kupili ubranka,a urodził się chłopiec:-D ,a kuzyna żona chodziła do dobrego lekarza prywatnie,jednak coś,co na usg wyglądało jak cipuszka :-D było siusiakiem :-):-D ,no to możesz sobie wyobrazić ich zaskoczenie a maksa :baffled::sorry2::-D:szok:
Już prawie 24 tydzień, a dokładnie to chyba 23 i któryś tam dzień muszę przyznać że tego nie liczę. Widziałam siusiaka mojego szkraba i nie sądzę żeby się coś zmieniło w tym względzie. Bardzo dobrą jakoś ma usg ten gin do którego chodzę.

Gratulacje, ale ci fajnie ty już bliżej niż dalej, a ja jeszcze serduszka nie widziałam:-(

A mnie biorą dolegliwości ciążowe. Dziś rozmawiałam z kiblem:-D
Zapewne na najbliższej wizycie już zobaczysz małe serduszko :tak:z całego serca ci tego życzę i żeby jak najszybciej minęły te ciążowe dolegliwości.:tak:

Agapcia niedługo i ty zobaczysz bijace serduszko:D na bank....

Motylla powiedz mi długo się staraliście ? i jak szybko się zorientowałaś że będzie dzidzia? Agapcia Ty też powiedz:p:p

My dzisiaj lepiej, mały nadal ma rozwolnienie ale już mniejsze, jest marudek..... ja gotuje botwinkę bo mnie naszło:p:p
a dzisiaj na śniadanie zjadłam kanpkę z wędliną ogórkiem i kremem czekoladowym:p hahahaha gdybym się nie zabezpieczała pomyślałabym że coś jest na rzeczy:p heheheh

buuuziaki kochane miłego popołudnia:D

Motylla powiedz mi długo się staraliście ? i jak szybko się zorientowałaś że będzie dzidzia? Agapcia Ty też powiedz:p:p

My dzisiaj lepiej, mały nadal ma rozwolnienie ale już mniejsze, jest marudek..... ja gotuje botwinkę bo mnie naszło:p:p
a dzisiaj na śniadanie zjadłam kanpkę z wędliną ogórkiem i kremem czekoladowym:p hahahaha gdybym się nie zabezpieczała pomyślałabym że coś jest na rzeczy:p heheheh

Ja się starałam 2 cykle tym razem i w sumie byłam pewna że też nie wyszło bo miało nie być owulacji. Jak @ nie było tydzień to zrobiłam test a tu ... II:-D

Witajcie. Krystek śpi od kilku dni w naszym łóżku bo wcześniej usypiałam go w wózku ,ale jakoś udało mi się go na mówić do zasypiania w łóżku i śpi dłużej niż wózku. A w nocy zasypia swoim łóżeczku ale już nie muszę cały czas przy nim siedzieć i oczywiście wyciągnęłam dwa szczebelka, żeby mógł wyjść, a nie jak wcześniej czekał ,aż go się wyciągnie z łóżeczka. A teraz jest cisza i spokój i nikt mnie za palca nie ciągnie bo śpi.

U mnie to było tak, @ po porodzie się pojawiła dopiero w listopadzie, a w grudniu już @ się nie pojawiła, już nie pamiętam ale chyba pod koniec grudnia zrobiłam test dla upewnienia się. I wyszły II.

reklama
kurcze fajnie że tak szybko Wam się udało...... ja stosuje plastry Evra więc pewnie jak bede chciała to bede miec problemy z zajściem.... ehhh ale wierze że dam radę:p

Co tu tak cicho?? gdzie się wszystkie podziałyście?
mój misiek w końcu wyzdrowiał:D przeszło na mojego Tomka:p heheheh
dzisiaj moje dziecko wzgardziło kaszkąna kolację i zażyczył sobie kanapki, opacholił dwie, zagryzł płatkami na mleku i poszedł spac hehehehe

Do góry