reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Cześc dziewczynki.
u mnie kolejna nocka do połowy nie przespana. Majka znowu wymiotowała. Nie wiem co się z nią dzieje. Podejrzewam że jest na coś uczulona tylko nie wiem na co. Gluten??? Ale już wcześniej jadła kaszkę manną i nic jej nie było. Koszmar. Boję się o nią. Ona się tak szybko odwadnia:szok: Butli nie chce, zostaje tylko cyco do uzupełniania płynów.
No może to być jeszcze stres, bo my próbujemy jej wciskać tą butelkę, ale ja wiem...

reklama
A moze idż z nią lepiej do lekarza,moze sie dowiesz co jest przyczyna?Moze ma refluks????

Mojej znajomej synek wymiotowal ciagle od 3 dni,wszystko co zjadal.Zrobili badania wszelkie i wychodzilo ze zdrowy.Wkoncu lekarze orzekli ze to rotawirus.Mimo ze byl szczepiony.Dali antybiotyki a on nadal wymiotowal.Az inny lekarz zajal sie dokladniej maluchem i uznal ze rotawirus to by juz mu przeszlo z tymi wymiotami i okazalo sie ze ma refluks.

A ja wkoncu ochrzcilam moja Ewusię:))Odrazu jakos mi tak weselej na sercu.Mialam troszke problemow z ksiedzem ale juz po wszystkim i jestem cala happy:)))))
Mowia ze po chrzcie dziecko sie uspokaja a u mojej odwrotnie.do niedzieli byla dzieckiem aniolem.Nie plakala,spala ladnie,grzeczniutka i pogodna dziewuszka byla.Od niedzieli maly diabelek sie zrobil.ciagle placze z byle powodu i ma swoje humorki i zachcianki pokazuje.

Ostatnia edycja:
Może stwierdziła że teraz jej już wszystko wolno:-D

Myślałam o tym refluksie, ale to chyba nie to bo ona nie wymiotuje cały czas. Ostatnio wymiotowała w sobotę wieczorem 3x i teraz dziś w nocy też 2-3 razy.
Sama już nie wiem. Jeść nie chce.ach...

Witajcie...
nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie..
a ja teskniłam za Wami i wkońcu udało mi sie do Was dotrzec,bo straciłam komputer a tam mialam hasło i w końcu mialam czas by pokombinowac i udało się( juz kiedys próbowałam sie tu zalogowac i nigdy nie pamietałam )
jak tam Wasze maluszki?
moja ma juz dwa ząbki i trochę Was tu podczytałam..moja też przed zabkami nie chciala jesc,wypluwała,wymiotowała i za 2 dni wyszedł ząbek a za 4 nastepny i juz ma 2:)
Pozdrawiam..
zmykam Was podczytac troszkę;)

Agapa właśnie tak jak piszesz to moja miała tak na ząbki..a teraz jak już wyszło wszystko wrociło do normy:) mam nadzieje że u Was też szybko wyjdą te ząbki i Majeczka sie bedzie lepiej czuła:)
Tak, tylko że pierwszy raz te wymioty pojawiły się 1,5 m-ca temu, a ząbków nie widać.

Witajcie...
a ja teskniłam za Wami i wkońcu udało mi sie do Was dotrzec,bo straciłam komputer a tam mialam hasło i w końcu mialam czas by pokombinowac i udało się( juz kiedys próbowałam sie tu zalogowac i nigdy nie pamietałam )
jak tam Wasze maluszki?
moja ma juz dwa ząbki i trochę Was tu podczytałam..moja też przed zabkami nie chciala jesc,wypluwała,wymiotowała i za 2 dni wyszedł ząbek a za 4 nastepny i juz ma 2:)
Pozdrawiam..
zmykam Was podczytac troszkę;)
A ja właśnie o tobie pamiętam i nawet niedawno się zastanawiałam co u ciebie.:-D

Olenka czyżby wasza dzisia urodzila sie w wasza 6 rocznice slubu??
No właśnie ja też to zauważyłam:-D

Hej :)
Ale sie tu fajnie rozwinęło
TYGRYNKA OLENKA12345 witajcie ponownie :)
Mam nadzieje że zostaniecie na dłużej. :)
U mnie Kuba rosnie jak na drożdżach.... Przed wczoraj pierwszy raz powiedział "tata" myslałam że tak mu wyszło poprostu podczas gaworzenia ale wczoraj powtórzył to 2 razy i dzis już też..... a miało być "mama" :(((
A pozatym to wszystko sie wali nie mam na nic sił i jeszcze choróbsko mnie jakies bierze :((

reklama
My mamy rodzinę na Mazurach niedaleko Św. Lipki i Kętrzyna.

czyli jakieś 60km ode mnie, tzn od moich rodziców :))

Cale szczescie goraczka od wczoraj spadla no i misiu jest juz pogodny :)))

ciesze się, że już lepiej! zdrówka dla maluszka! a lekarze też moga sie czasem mylić... moze faktycznie to ząbki??

No może to być jeszcze stres, bo my próbujemy jej wciskać tą butelkę, ale ja wiem...

Aga i jak Majka?? mam nadzieję że wszystko już ok??
u nas młody zwracał cały dzień (coś pośredniego między ulaniem a wymiotowaniem) jak dostał słoiczek z dynią...

Witajcie...

oooo Oleńka!! witaj :))) gratuluje zabkow :))

TYGRYNKA OLENKA12345 witajcie ponownie :)
Mam nadzieje że zostaniecie na dłużej. :)

też mam taką nadzieję :-D
wiesz, czytałam że dzieci prędzej mówią tata bo łatwiej im wymówic niż mama a może to znaczyć tatę, mamę, wszystko, więc głowa do góry;-)

u nas zmiany - obniżone łóżeczko, nowa spacerówka (baby design sprint)... iii zrobiło mi się jakoś tak rzewnie że mi dziecko dorasta:-D

Do góry