reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Hej,hej :)
Mój Misiak śpi już 3godziny,ja zamiast sie położyc i odespać,to niestety-musiałam maszerować do kuchni,posprzątać po wczorajszych gościach,którzy siedzieli do późna-tak,że nawet małego nie kąpałam,bo poszli sobie ok.22.30 ,głupio mi było ich wczesniej wygonić ,a sami się nie domyślili,że dzieci starsze jutro do szkoły,że małego moze chce wykąpać,ze jestem zmęczona-normalnie już przy stole ziewałam i już.Dziś znów ma jedna siąsiadka przyjsć-dalsza rodzina,kurcze,mam nadzieję,ze nie samym wieczorem,bo dziś to muszę go już wykąpać i połozyć się wczesniej,bo zmęczona jestem.

Hej, witajcie
ja przez ten tydzień tak podczytywałam tylko bo w praktyce spędziłam go przed telewizorem-ja przeciwniczka przesiadywania przed telewizorem- śledząc to, co dotyczyło katastrofy. Boże, nigdy nie myslałam, że bedę po nich płakać. ale przecież kiedy przywozili kolejne trumny, kiedy wyglądało jak w czasach wojny,nie sposób było oglądać to bez łez. Dzisiejszy pogrzeb... możemy byc z siebie dumni, ze swojej postawy. Myslę dziś o córce Kaczyńskich. Wykończyły ją te uroczystości, ciągle pod obstrzałem kamer. Nawet wpaśc w rozpacz nie mogła bo wszyscy ją oglądali. Nie mogła posiedzieć sobie tak zwyczajnie przy rodzicach, pożegnać się. Bardzo cięzkie to wszystko...

Nam udało się dzisiaj z mężem razem spiewać na Mszy. Najpierw Hania trochę "spiewała"- jak powiedział nasz proboszcz. A potem zasnęła mi na rękach i tak z nią spiewałam:tak:. Za to plecy mnie bolały jak nie wiem co.
Teraz czekam na męża z pracy, wróci za pół godziny. Spokojnego wieczoru tym, co nie śpią, tym, co spią dobrej nocy.
Masz takie odczucia jak ja,też to przeżyłam.
Fajnie,że śpiewaliście:)
Joasia ciesze sie, ze jestes:-)
Moja mala po szczepionce budzi sie w nocy co 2 godziny:-(Ale juz taka fajniutka sie zrobila, smieje sie i wogole.

Meganne ja czytalam o piwku i wogole alkoholu i mozna napic sie "lyczka" zaraz po karmieniu:tak:ja bedac w PL kupilam Karmi kawowe bo je bardzo lubie i juz wytrabilam 2:zawstydzona/y::-)Malej nic nie bylo:tak:chociaz niby maly procent jakis w nim jest...

Milego dnia Wam Kochane zycze jutro, bo niewiem czy uda mi sie tutaj wpasc:-)

Co do piwka,to ja bardzo lubię,no,ale ja nie karmię,więc mogę soie wypić całe.Nie wiem dlaczego mówi się,że piwo działa na laktację-pobudza?,czy to rzeczywiście prawda,czy mit-jak z bawarką,która wcale nie wpływa ponoć na laktację pobudzająco.
Uciekam do obowiązków i musze skoczyć po jakieś ciastka i coś mocniejszego na wizyte gościa-myślę,ze jakieś dobre wino będzie odpowiednie :),ale tak bardzo bym chciała dziś od gości odpocząc.Tak mnie odwiedzają juz od porodu,mam bardzo dużo znajomych,wielu z nich już było,ale wielu jeszcze nie i tak te odwiedziny trwają już pawie dwa miesiące bez przerwy

reklama
Hej laski

Karola Ty wiesz ze ja Cie kocham i czekam na Ciebie u nas.
Mamy wielki ogród akurat na grilla :)

Moja pediatra powiedziała, że raz w tyg wolno wypić 1 piwko malinowe albo karmelowe bo to laktacje wspomaga.

Michalina szaleje ;)
Z soboty na niedziele spała 9 godzin, z wczoraj na dziś 10,5 :D
Teraz usypia przy pozytywce z karuzeli.

Juz mam prawie wszystko posprzatane jeszcze zostalo odkurzyc powiesic wyprana posciel i obrac ziemniaki :)
I mozemy isc na mega wielki spacer bo u nas jest juz 18 stopni :)
heheheheh z chęcią bym Was odwiedziła tylko kto mnie zawiezie...... hehe
a tak swoją drogą to może w lato jakoś udało by namsię umówic wszystkim w jakimś mieście chociaż na pare godzin z dzieciaczkami, spotkac sie w realu pogadac...... mozna by było ustalic tak, zeby kazda musiala dojechac... to nikt nie byłby poszkodowany :D
co Wy na to?
a tak w ogóle dziewczynki macie jakieś plany wakacyjne?

dzisiaj mały dał pospac.... chociaż zrobiłam mu dzień dziecka wczoraj i poszedł brudny spoac heheh bo go już nie kąpałam......
teraz łobuziak jeszcze śpi....

Witajcie Dziewuszki:-)
Anne to masz przekichane tak tych gosci przyjmowac:szok::-)ja mam jednych takich co lubia dlugo siedziec i ich jeszcze nie zaprosilam bo sie wlasnie boje, ze jak sie zasiedza to "kuniec" tzn byli juz jak wrocilam z kliniki ale byli krotko akurat, lukneli na Mala i od tej pory to raczej ja ich odwiedzam:-D:-D
Ja tez slyszalam, ze piwko na laktacje pomaga ale czy to prawda to niewiem. Pewnie tez kit jak z ta bawarka wlasnie:tak:Przy 1 dziecku tesciowa delikatnie sugerowala, zeby ja pic ale ja kategorycznie sie sprzeciwilam - nie dalabym chyba jej rady wypic:baffled::no:Teraz pije tylko herbate dla karmiacych:-)

My dzisiaj bylysmy na spacerku i musialam karmic mego Miska nad rzeka na laweczce bo sie dziorala w wozku. Wogole to podpinam fotelik do stelaza bo jakos tak fajnie mi w nim lezy niewiem czy to zdrowo tak caly czas jezdzic. na wszelki wypadek jutro podpinam gondole:-):-)
U mnie ladna pogoda - 22 stopnie:-)zobaczymy jak jutro...
Przespanej nocki zycze wszystkim:-)
PS apropos kapieli; kapiecie codziennie czy jak?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny.... U mnie nocka w porzadku..... Sebula ma opuchniety nosek dośc mocno i czasami jeszcze krwawi....(wczoraj miał wypadek na autku w parku)....
Monikasiu ja kapie co 2 dzien Kubule.....
Zaraz mykam na miasto załatwić kilka spraw.... Dzis mam wolne od dzieciaczków wiec moge isc i załatwiać.... Musze jeszcze kupić świeczke do chrztu.....Boże juz w niedziele chrzest..dobrze ze szwagierka dziś wróciła z Anglii to mi pomoże... :))) Kocham Was dziewczyny :*:*:* Miłego dzionka :p

Witajcie Dziewuszki:-)
Anne to masz przekichane tak tych gosci przyjmowac:szok::-)ja mam jednych takich co lubia dlugo siedziec i ich jeszcze nie zaprosilam bo sie wlasnie boje, ze jak sie zasiedza to "kuniec" tzn byli juz jak wrocilam z kliniki ale byli krotko akurat, lukneli na Mala i od tej pory to raczej ja ich odwiedzam:-D:-D
Ja tez slyszalam, ze piwko na laktacje pomaga ale czy to prawda to niewiem. Pewnie tez kit jak z ta bawarka wlasnie:tak:Przy 1 dziecku tesciowa delikatnie sugerowala, zeby ja pic ale ja kategorycznie sie sprzeciwilam - nie dalabym chyba jej rady wypic:baffled::no:Teraz pije tylko herbate dla karmiacych:-)

My dzisiaj bylysmy na spacerku i musialam karmic mego Miska nad rzeka na laweczce bo sie dziorala w wozku. Wogole to podpinam fotelik do stelaza bo jakos tak fajnie mi w nim lezy niewiem czy to zdrowo tak caly czas jezdzic. na wszelki wypadek jutro podpinam gondole:-):-)
U mnie ladna pogoda - 22 stopnie:-)zobaczymy jak jutro...
Przespanej nocki zycze wszystkim:-)
PS apropos kapieli; kapiecie codziennie czy jak?

kochana mi położne mówiły że w foteliku nie więcej niz dwie godfziny non stop.... bo kregosłupik bedzie chory.....

dzień dobry tak w ogóle... nocka ok, mały dzisiaj na brzuszek cierpi....:(

Hejka dziewczynki u nas babel dwa razy wstal, ale kurcze jakos dziwnie sie zachowuje ostatnio. Nie zjada nam calej butli wypycha smoka a po godzinie czy niecalych dwoch wpycha sobie raczki jak by mial zaraz je połknąć, i jak mu zrobie mleczko to nie zjada:no:
A i kurcze boje sie czy czasami nie ma skazy taka dziwna ma buzke tzn. taka szorstka i lekko sie luszczy i wlasnie na raczce tez zauwazylam. Czy to moze byc jakies powiaznie z tez mleka nie chce pic???
A na dodatek mamy zmartwienie z chrzcinami juz wszystko zalatwione, a tu problem z ta chmura wulkaniczna , siostra z mezem maja do nas przyleciec ,a tu loty odwolane. Boimy sie tez ze jak przyleca bo akurat bedzie ok czy za pare dni znow cos sie nie wydazy i beda musieli zostac i sie narobi. :szok::no: dzieciaki zostawiaja pod opieka tescow no i tylko tydz urlopu maja zalatwione!! ehhh mam nadzieje ze bedzie ok!

Hejka dziewczynki u nas babel dwa razy wstal, ale kurcze jakos dziwnie sie zachowuje ostatnio. Nie zjada nam calej butli wypycha smoka a po godzinie czy niecalych dwoch wpycha sobie raczki jak by mial zaraz je połknąć, i jak mu zrobie mleczko to nie zjada:no:
A i kurcze boje sie czy czasami nie ma skazy taka dziwna ma buzke tzn. taka szorstka i lekko sie luszczy i wlasnie na raczce tez zauwazylam. Czy to moze byc jakies powiaznie z tez mleka nie chce pic???
A na dodatek mamy zmartwienie z chrzcinami juz wszystko zalatwione, a tu problem z ta chmura wulkaniczna , siostra z mezem maja do nas przyleciec ,a tu loty odwolane. Boimy sie tez ze jak przyleca bo akurat bedzie ok czy za pare dni znow cos sie nie wydazy i beda musieli zostac i sie narobi. :szok::no: dzieciaki zostawiaja pod opieka tescow no i tylko tydz urlopu maja zalatwione!! ehhh mam nadzieje ze bedzie ok!
wszystko będzie ok.....
kochanie a jakie mleczko dajesz ??????????? bo rozumiem ze cyckiem nie karmisz....
moj miał szorstką skóre i łuszczyło mu się i pediatra powiedzial ze to od mleka...tylko ze ja piersia karmie, i musialam nabial z dietyu wyeliminowac.......
jesli masz podejzrenia to lec do pediatry dostaniesz recepte na mleczko dla alergików ( BEZ RECepty zapłacisz 100% WARTOŚCi a z receptą ok 50%)
aha nie polecam buzi smarowania sudokremem badz innymi specyfikami stosowanymi na odparzenia..... w naszym wypadku najlepszy byl krem linomag.. lekko natłuszcza i nie wysusza

Witam Kochanienkie;-)
Meganne no ja takze co 2 dni kapie. Tutaj to wogole zalecaja 1 raz w tygodniu ale jakos sobie tego nie wyobrazam:szok:
Z tym fotelikiem to wlasnie tak myslalam i dzis juz w gondoli podrozowala co nie bardzo jej sie podobalo:-D:no:
Wogole jakas marudna mi sie zrobila...:baffled::baffled:
Kinia ja niestety nie pomoge bo nie mam "doswiadczenia z butla" Ale lepiej lekarza spytac:tak:
Milego dzionka Wam jeszcze zycze:-)

Ja kompie michasie codziennie.
Pierwsze ze wzgledu na higiene, a drugie ze dzieci musza miec ustabilizowany plan dnia wtedy sa spokojniejsze.
Wiedza czego moga sie spodziewac i co kiedy powinno byc.

reklama
Misia z tym kapaniem popieram. Taki rytm mial moj synus i zawsze ladnie spal w nocy i wogole. Moja mala kapie co 2 dni i zawsze staram sie o 19tej. Ale mysle, ze latem zaczne juz codziennie.
I nie ma to jak polskie mydelko Bambino :)

Do góry