reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Hej,hej :)
Mój Misiak śpi już 3godziny,ja zamiast sie położyc i odespać,to niestety-musiałam maszerować do kuchni,posprzątać po wczorajszych gościach,którzy siedzieli do późna-tak,że nawet małego nie kąpałam,bo poszli sobie ok.22.30 ,głupio mi było ich wczesniej wygonić ,a sami się nie domyślili,że dzieci starsze jutro do szkoły,że małego moze chce wykąpać,ze jestem zmęczona-normalnie już przy stole ziewałam i już.Dziś znów ma jedna siąsiadka przyjsć-dalsza rodzina,kurcze,mam nadzieję,ze nie samym wieczorem,bo dziś to muszę go już wykąpać i połozyć się wczesniej,bo zmęczona jestem.

Hej, witajcie
ja przez ten tydzień tak podczytywałam tylko bo w praktyce spędziłam go przed telewizorem-ja przeciwniczka przesiadywania przed telewizorem- śledząc to, co dotyczyło katastrofy. Boże, nigdy nie myslałam, że bedę po nich płakać. ale przecież kiedy przywozili kolejne trumny, kiedy wyglądało jak w czasach wojny,nie sposób było oglądać to bez łez. Dzisiejszy pogrzeb... możemy byc z siebie dumni, ze swojej postawy. Myslę dziś o córce Kaczyńskich. Wykończyły ją te uroczystości, ciągle pod obstrzałem kamer. Nawet wpaśc w rozpacz nie mogła bo wszyscy ją oglądali. Nie mogła posiedzieć sobie tak zwyczajnie przy rodzicach, pożegnać się. Bardzo cięzkie to wszystko...

Nam udało się dzisiaj z mężem razem spiewać na Mszy. Najpierw Hania trochę "spiewała"- jak powiedział nasz proboszcz. A potem zasnęła mi na rękach i tak z nią spiewałam:tak:. Za to plecy mnie bolały jak nie wiem co.
Teraz czekam na męża z pracy, wróci za pół godziny. Spokojnego wieczoru tym, co nie śpią, tym, co spią dobrej nocy.
Masz takie odczucia jak ja,też to przeżyłam.
Fajnie,że śpiewaliście:)
Joasia ciesze sie, ze jestes:-)
Moja mala po szczepionce budzi sie w nocy co 2 godziny:-(Ale juz taka fajniutka sie zrobila, smieje sie i wogole.

Meganne ja czytalam o piwku i wogole alkoholu i mozna napic sie "lyczka" zaraz po karmieniu:tak:ja bedac w PL kupilam Karmi kawowe bo je bardzo lubie i juz wytrabilam 2:zawstydzona/y::-)Malej nic nie bylo:tak:chociaz niby maly procent jakis w nim jest...

Milego dnia Wam Kochane zycze jutro, bo niewiem czy uda mi sie tutaj wpasc:-)

Co do piwka,to ja bardzo lubię,no,ale ja nie karmię,więc mogę soie wypić całe.Nie wiem dlaczego mówi się,że piwo działa na laktację-pobudza?,czy to rzeczywiście prawda,czy mit-jak z bawarką,która wcale nie wpływa ponoć na laktację pobudzająco.
Uciekam do obowiązków i musze skoczyć po jakieś ciastka i coś mocniejszego na wizyte gościa-myślę,ze jakieś dobre wino będzie odpowiednie :),ale tak bardzo bym chciała dziś od gości odpocząc.Tak mnie odwiedzają juz od porodu,mam bardzo dużo znajomych,wielu z nich już było,ale wielu jeszcze nie i tak te odwiedziny trwają już pawie dwa miesiące bez przerwy

reklama
Hej laski

Karola Ty wiesz ze ja Cie kocham i czekam na Ciebie u nas.
Mamy wielki ogród akurat na grilla :)

Moja pediatra powiedziała, że raz w tyg wolno wypić 1 piwko malinowe albo karmelowe bo to laktacje wspomaga.

Michalina szaleje ;)
Z soboty na niedziele spała 9 godzin, z wczoraj na dziś 10,5 :D
Teraz usypia przy pozytywce z karuzeli.

Juz mam prawie wszystko posprzatane jeszcze zostalo odkurzyc powiesic wyprana posciel i obrac ziemniaki :)
I mozemy isc na mega wielki spacer bo u nas jest juz 18 stopni :)
heheheheh z chęcią bym Was odwiedziła tylko kto mnie zawiezie...... hehe
a tak swoją drogą to może w lato jakoś udało by namsię umówic wszystkim w jakimś mieście chociaż na pare godzin z dzieciaczkami, spotkac sie w realu pogadac...... mozna by było ustalic tak, zeby kazda musiala dojechac... to nikt nie byłby poszkodowany :D
co Wy na to?
a tak w ogóle dziewczynki macie jakieś plany wakacyjne?

dzisiaj mały dał pospac.... chociaż zrobiłam mu dzień dziecka wczoraj i poszedł brudny spoac heheh bo go już nie kąpałam......
teraz łobuziak jeszcze śpi....

Witajcie Dziewuszki:-)
Anne to masz przekichane tak tych gosci przyjmowac:szok::-)ja mam jednych takich co lubia dlugo siedziec i ich jeszcze nie zaprosilam bo sie wlasnie boje, ze jak sie zasiedza to "kuniec" tzn byli juz jak wrocilam z kliniki ale byli krotko akurat, lukneli na Mala i od tej pory to raczej ja ich odwiedzam:-D:-D
Ja tez slyszalam, ze piwko na laktacje pomaga ale czy to prawda to niewiem. Pewnie tez kit jak z ta bawarka wlasnie:tak:Przy 1 dziecku tesciowa delikatnie sugerowala, zeby ja pic ale ja kategorycznie sie sprzeciwilam - nie dalabym chyba jej rady wypic:baffled::no:Teraz pije tylko herbate dla karmiacych:-)

My dzisiaj bylysmy na spacerku i musialam karmic mego Miska nad rzeka na laweczce bo sie dziorala w wozku. Wogole to podpinam fotelik do stelaza bo jakos tak fajnie mi w nim lezy niewiem czy to zdrowo tak caly czas jezdzic. na wszelki wypadek jutro podpinam gondole:-):-)
U mnie ladna pogoda - 22 stopnie:-)zobaczymy jak jutro...
Przespanej nocki zycze wszystkim:-)
PS apropos kapieli; kapiecie codziennie czy jak?

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny.... U mnie nocka w porzadku..... Sebula ma opuchniety nosek dośc mocno i czasami jeszcze krwawi....(wczoraj miał wypadek na autku w parku)....
Monikasiu ja kapie co 2 dzien Kubule.....
Zaraz mykam na miasto załatwić kilka spraw.... Dzis mam wolne od dzieciaczków wiec moge isc i załatwiać.... Musze jeszcze kupić świeczke do chrztu.....Boże juz w niedziele chrzest..dobrze ze szwagierka dziś wróciła z Anglii to mi pomoże... :))) Kocham Was dziewczyny :*:*:* Miłego dzionka :p

Witajcie Dziewuszki:-)
Anne to masz przekichane tak tych gosci przyjmowac:szok::-)ja mam jednych takich co lubia dlugo siedziec i ich jeszcze nie zaprosilam bo sie wlasnie boje, ze jak sie zasiedza to "kuniec" tzn byli juz jak wrocilam z kliniki ale byli krotko akurat, lukneli na Mala i od tej pory to raczej ja ich odwiedzam:-D:-D
Ja tez slyszalam, ze piwko na laktacje pomaga ale czy to prawda to niewiem. Pewnie tez kit jak z ta bawarka wlasnie:tak:Przy 1 dziecku tesciowa delikatnie sugerowala, zeby ja pic ale ja kategorycznie sie sprzeciwilam - nie dalabym chyba jej rady wypic:baffled::no:Teraz pije tylko herbate dla karmiacych:-)

My dzisiaj bylysmy na spacerku i musialam karmic mego Miska nad rzeka na laweczce bo sie dziorala w wozku. Wogole to podpinam fotelik do stelaza bo jakos tak fajnie mi w nim lezy niewiem czy to zdrowo tak caly czas jezdzic. na wszelki wypadek jutro podpinam gondole:-):-)
U mnie ladna pogoda - 22 stopnie:-)zobaczymy jak jutro...
Przespanej nocki zycze wszystkim:-)
PS apropos kapieli; kapiecie codziennie czy jak?

kochana mi położne mówiły że w foteliku nie więcej niz dwie godfziny non stop.... bo kregosłupik bedzie chory.....

dzień dobry tak w ogóle... nocka ok, mały dzisiaj na brzuszek cierpi....:(

Hejka dziewczynki u nas babel dwa razy wstal, ale kurcze jakos dziwnie sie zachowuje ostatnio. Nie zjada nam calej butli wypycha smoka a po godzinie czy niecalych dwoch wpycha sobie raczki jak by mial zaraz je połknąć, i jak mu zrobie mleczko to nie zjada:no:
A i kurcze boje sie czy czasami nie ma skazy taka dziwna ma buzke tzn. taka szorstka i lekko sie luszczy i wlasnie na raczce tez zauwazylam. Czy to moze byc jakies powiaznie z tez mleka nie chce pic???
A na dodatek mamy zmartwienie z chrzcinami juz wszystko zalatwione, a tu problem z ta chmura wulkaniczna , siostra z mezem maja do nas przyleciec ,a tu loty odwolane. Boimy sie tez ze jak przyleca bo akurat bedzie ok czy za pare dni znow cos sie nie wydazy i beda musieli zostac i sie narobi. :szok::no: dzieciaki zostawiaja pod opieka tescow no i tylko tydz urlopu maja zalatwione!! ehhh mam nadzieje ze bedzie ok!

Hejka dziewczynki u nas babel dwa razy wstal, ale kurcze jakos dziwnie sie zachowuje ostatnio. Nie zjada nam calej butli wypycha smoka a po godzinie czy niecalych dwoch wpycha sobie raczki jak by mial zaraz je połknąć, i jak mu zrobie mleczko to nie zjada:no:
A i kurcze boje sie czy czasami nie ma skazy taka dziwna ma buzke tzn. taka szorstka i lekko sie luszczy i wlasnie na raczce tez zauwazylam. Czy to moze byc jakies powiaznie z tez mleka nie chce pic???
A na dodatek mamy zmartwienie z chrzcinami juz wszystko zalatwione, a tu problem z ta chmura wulkaniczna , siostra z mezem maja do nas przyleciec ,a tu loty odwolane. Boimy sie tez ze jak przyleca bo akurat bedzie ok czy za pare dni znow cos sie nie wydazy i beda musieli zostac i sie narobi. :szok::no: dzieciaki zostawiaja pod opieka tescow no i tylko tydz urlopu maja zalatwione!! ehhh mam nadzieje ze bedzie ok!
wszystko będzie ok.....
kochanie a jakie mleczko dajesz ??????????? bo rozumiem ze cyckiem nie karmisz....
moj miał szorstką skóre i łuszczyło mu się i pediatra powiedzial ze to od mleka...tylko ze ja piersia karmie, i musialam nabial z dietyu wyeliminowac.......
jesli masz podejzrenia to lec do pediatry dostaniesz recepte na mleczko dla alergików ( BEZ RECepty zapłacisz 100% WARTOŚCi a z receptą ok 50%)
aha nie polecam buzi smarowania sudokremem badz innymi specyfikami stosowanymi na odparzenia..... w naszym wypadku najlepszy byl krem linomag.. lekko natłuszcza i nie wysusza

Witam Kochanienkie;-)
Meganne no ja takze co 2 dni kapie. Tutaj to wogole zalecaja 1 raz w tygodniu ale jakos sobie tego nie wyobrazam:szok:
Z tym fotelikiem to wlasnie tak myslalam i dzis juz w gondoli podrozowala co nie bardzo jej sie podobalo:-D:no:
Wogole jakas marudna mi sie zrobila...:baffled::baffled:
Kinia ja niestety nie pomoge bo nie mam "doswiadczenia z butla" Ale lepiej lekarza spytac:tak:
Milego dzionka Wam jeszcze zycze:-)

Ja kompie michasie codziennie.
Pierwsze ze wzgledu na higiene, a drugie ze dzieci musza miec ustabilizowany plan dnia wtedy sa spokojniejsze.
Wiedza czego moga sie spodziewac i co kiedy powinno byc.

reklama
Misia z tym kapaniem popieram. Taki rytm mial moj synus i zawsze ladnie spal w nocy i wogole. Moja mala kapie co 2 dni i zawsze staram sie o 19tej. Ale mysle, ze latem zaczne juz codziennie.
I nie ma to jak polskie mydelko Bambino :)

Do góry