reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Witajcie.
Trochę mnie tu nie było, ale naprawdę brak mi czasu. Praktycznie całe dnie jestem sama z naszą Pszczółką i jak zaśnie to pranie, prasowanie, jedzenie, lekcje ze starszą córką itp. Jak już się uporam z tym wszystkim i włączam komputer to Majka woła cyca.
Teraz spróbuję was trochę poczytać bo potem mamy imprezkę u mojej babci.
Dziękuję za pamięć- jeśli ktoś jeszcze o mnie pamięta:-D bo ja o was często myślę.

reklama
dziewczyny czy to normalne ze odkad wyszlam ze szpitala moje odchody poporodowe wygladaja jak ostatni dzien okresu czyli prawie ich nie ma ? Zastanawiam sie nad zmianą podpasek na wkładki albo ob mini ( chociaz zastanawiam ze czy mozna zablokowac odchody nawet minimalne tamponem) ogolnie ja tez waze juz nawet kilo mniej niz przed ciążą chociaż brzuszek jeszcze nie jest płaski i niestety w rozstepach :(
Tamponów absolutnie nie można używać. Co do odchodów to ja też po kilku dniach nie miałam tzn. tylko brudzenie albo i to nie, ale miałam silne bóle brzucha i po usg okazało się że odchody się zablokowały i były problemy. za tydzień okaże się czy jest w porządku.

Witam :-) My nawet w nocy dzisiaj niezle spalismy:tak:Po kropelkach Sab juz mi nawet dzisiaj 2 razy kupke mala zrobila i teraz sobie spi. Ja natomiast chyba sie rozchoruje:wściekła/y:boli mnie gardlo i wogole czuje sie do kitu:no:i juz dzisiaj plakalam, bo od porodu zawsze mi cos dolega:baffled::baffled:A do tego jeszcze dostalam uczulenia od butow bo sa lakierowane i mnie chyba szlag trafi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ja juz dawalam rumiankowa malej ale mieszam z koperkowa
Nie jesteś sama. Ja od pojawienia się na porodówce przez 3 tyg. byłam na antybiotyku i wybrałam 20 tabletek ergotaminy. Po tych lekach Majka dostała rozwolnienia, a to spowodowało że się odwodniła:szok: i teraz to ona jest na lekach. Bierze smectę a rozwolnienie jest nadal:-(
Mój synuś też w nocy budzi się tylko raz lub dwa:tak:-przewaznie około połnocy i potem o 4tej rano-więc nie jest zle:-),ma dwa tygodnie i zjada ok.90ml-znaczy 100 po przygotowaniu mieszanki z 90 ml i 3miarek mleka,czasem 70ml.
Ale prawie po kazdym karmieniu i odbiciu ma czkawkę:sorry2:-wiecie moze dlaczego???
W ciągu dnia dużo przebywa na moich rękach,bo co zasnie i go połoze to sie budzi i płacze:sorry2:,lubie go tulić i jak spi w moich ramionach,ale tez chciałoby sie cos zrobic w domu,bo narazie to mąż wszystko robi za mnie
Majka też po każdym karmieniu ma czkawkę

Muszę lecieć bo się obudziła.

Witam się szybciutko,bo choc malutki śpi-ale juz orawie 3godzinki,więc zaraz sie obudzi,a ja gotuje obiad-na szczescie z pomoca męzusia i wzięło mie ,żeby upiec kremówkę,więc zaraz lecę do kuchni zanim mały będzie jadł.
patrycja9009-mój narazie robi raz dziennie kupkę-jest na butelce.
Miłej niedzieli :)

moje dziecie znowu w nocy ładnie śpi budzi sie tylko ok 2.30 a pozniej o 6 i o 9 pozniej juz za to pac nie chce az do wieczora..;] tylko by jadł i jadł

Meganne, spróbuj przejść na inne lekarstwo. My zmienilismy na INFACOL i super działa!!Znów spokój zapanował w domu a dziecie ładnie śpi po 4h w dzień i w nocy:-D:-D.
Dziewczyny
u mnie taka wichura od 2 dni i siecze śniegiem z deszczem, że nic tylko w depresję można popaść.

Hej,
ale wczoraj był ciężki dzień :-(dla Hani i dla nas.Od przedwczoraj od 4 w nocy do wczoraj do 21 mała miała mega-kolkę, strasznie płakała, prężyła się i zasypiała max na 15 minut. Ponad 17 godzin płaczu i jej bólu:szok:.Wszystkie sposoby domowe też zawiodły. Zmienilismy esputicon na infacol- i jakoś tam pomoglo.
Hania była tak wykończona, że kiedy wreszcie zasnęła, to i tak bidulka popłakiwała, popiskiwała , jak malutki piesio. Było mi jej bardzo, bardzo żal:-:)-:)-(. W nocy już było lepiej po infacolu, ale widać, że nadal jest bardzo zmęczona.
[SIZE=3! [/SIZE]
[/SIZE]
[SIZE=3! [/SIZE][/SIZE]

Biedna malutka...wspólczuje takich bolesnych kolek...dziecko sie męczy a i Wy pewnie przezywacie...na kolki polecam Sab Simplex tylko to jest wg mnie skuteczne....Nasz maluch jako tako nie mial kolek ale poplakiwal jak sie nie mógl załatwic...teraz kupki robi bez problemu i tylko je i śpi...bardzo polecam te kropelki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[SIZE=3! [/SIZE]
Dzień dobry:-D:-D:-D
[SIZE=3! [/SIZE][/SIZE]
[SIZE=3! [/SIZE]

A tak się zastanawiałam wczoraj -> ciekawe która z Nas pierwsza zaś będzie w ciąży:confused::confused::confused: hehe nie wiem skąd mi się to wzięło:sorry2::sorry2::sorry2: niektóre z Nas chcą mieć kolejne Dziecię, więc może jakieś zakłady???? My z Mężusiem myślimy mieć kolejne Maleństwo tak, żeby były 2 lata różnicy, ale jak to wyjdzie tego nie wie nikt:-p:-p:-p

Dziewuszki życzę Wam i Waszym Rodzinom udanej i spokojnej niedzieli:-D:-D:-D

Kochana ja dzieki Bogu ten temat mam juz zamkniety:-D:-D:-D
Więcej dzieci nie planuję i jak mysle ze juz nigdy nie bede musiala rodzic to mi lżej na sercu :)
Oczywiscie plany to jedno a zycie to drugie...no ale mam nadzieje ze będzie tak jak chcę :)
Zawsze chcialam miec dwoje dzieci...i w tej materii czuję sie spełniona :)
Ale Wam mamusiom ktore maja jedno dzieciatko zyczę kolejnego:)
A tak swoją drogą ja o drugim dziecku zaczelam myslec jak maciej mial rok....jednak nie staralismy sie...dopiero jak skonczyl 2 lata i 4 miesiace :)

Witam sie wieczornie:-)
Agapa ja kaszle jak stary gruzlik ale lecze sie sama:baffled: Wspolczuje Twojej Malutkiej:-(mam nadzieje, ze szybko jej to minie, czego zycze z calego serca:tak:
Czarodziejko my tez uzywamy kropelek Sab Simplex:tak:sa pomocne. Tylko powiedz mi ile kropelek podajesz Malemu i czy przed kazdym karmieniem (i czy w nocy tez)?
W ulotce pisze, ze trzeba 15 kropli ale ja daje roznie raz 15 a raz 10.
Mamo Sowko ja mam nadzieje, ze mnie ta "przyjemnosc" porodu juz jednak ominie:-);-)ale nigdy nic niewiadomo:-D:-D

Moja Mala miala niespokojny wieczor mam tylko nadzieje, ze noc jakos przetrzymamy:baffled::-)

dobry :-D

u nas nocka nawet :tak: choc wstawanie bylo co 2 h :szok:

may teraz pobil swoj rekord :szok: wypil 210 ml mleczka :szok:

a jest juz taki ciezki :-D i taki slodki :-D

reklama
Witam sie poniedziałkowo.:-):-)
Dzis jak wstałam z łóżka i zobaczyłam jaka mamy za oknem pogode to myślałam ze krew mnie zaleje....:no::wściekła/y::no::wściekła/y: śnieg znów ten okropny śnieg......:szok::wściekła/y::no::wściekła/y: Wczoraj cały dzień lało a dziś śnieg masakra z ta pogoda....:wściekła/y:.
A nocka była w porzadku mały coraz lepiej śpi dziś tylko 2 razy sie obudził na mleczko..:-):tak:.
Dziewczyny kładziecie juz swoje pociechy na brzuszek??? Moj to uwielbia spać na brzuszku...

Do góry