reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

I ja sie witam w sobotni ranek!!!
Dzisiejsza nocka była jedna z gorszych mały juz wczoraj wieczorem był marudny a nocy spał bardzo nie spokojnie.
Wczoraj moj żarłoczek pobił kolejny rekord... o 19:30 dostał 120ml herbatki wypił to w mgnieniu oka i był głodny więc dałam mu mleczka i wypił kolejne 100ml.... Dlatego tez ta noc była troche męcząca bo małego brzuszek bolał choć w nocy tez jadł dużo.

reklama
wiecie co ,mam problem-od urodzenia Milenka dostawała w szpitalu aptamila-bo to w Irlandi,jak wróciłyśmy do domu to odrazu zaczeliśmy jej dawać NAN,ale po jakimś czasie dostała kolek,więc przestawiliśmy ją na bebiko-jest lepiej,dostaje także espumisan.Do tej pory jadła 90 ml,czasem trzeba było jej 10 ml dorabiać ,bo się nie najadała,a od wczoraj je po 40-60ml,ale przeważnie 40ml lub 50ml.myślicie ,że to ok?kurcze,trochę się martwię tym.Je tak niespokojnie,ale po tym śpi spokojnie,kolki zdarzają się rzadko.Podaje jej też herbatkę koperkową,ale raz lub 2 razy dziennie pije po 20 ml,czasem troszeczkę więcej.Co o tym myślicie?
Ja myślę,że to przejściowo i,że jak śpi spokojnie,to znaczy,że się najada-a nie je przypadkiem częściej? np.co dwie a nie co trzy godz.?,mój synek je 90ml,czasem 60,czasem tez zje tylko 40ml,a herbatki pije tez ok.20,30ml
I ja sie witam w sobotni ranek!!!
Dzisiejsza nocka była jedna z gorszych mały juz wczoraj wieczorem był marudny a nocy spał bardzo nie spokojnie.
Wczoraj moj żarłoczek pobił kolejny rekord... o 19:30 dostał 120ml herbatki wypił to w mgnieniu oka i był głodny więc dałam mu mleczka i wypił kolejne 100ml.... Dlatego tez ta noc była troche męcząca bo małego brzuszek bolał choć w nocy tez jadł dużo.
oj,to troszkę duzo tej herbatki pije-myślę,że za dużo,pewnie był głodny,a Ty dalas mu akurat herbatkę,więc tyle wypił,potem jeszcze mleczko i na pewno bolał go brzusio.
A mój synek dziś w nocy więcej niż ostatnio ,bo 3razy jadł,ale tak po 70ml zjadał-więc miał prawo być głodny,rano zrobił piekną kupkę i jest grzeczny.Ale już się wlasnie budzi na jedzonko,więc uciekam.

Hej,
ale wczoraj był ciężki dzień :-(dla Hani i dla nas.Od przedwczoraj od 4 w nocy do wczoraj do 21 mała miała mega-kolkę, strasznie płakała, prężyła się i zasypiała max na 15 minut. Ponad 17 godzin płaczu i jej bólu:szok:.Wszystkie sposoby domowe też zawiodły. Zmienilismy esputicon na infacol- i jakoś tam pomoglo.
Hania była tak wykończona, że kiedy wreszcie zasnęła, to i tak bidulka popłakiwała, popiskiwała , jak malutki piesio. Było mi jej bardzo, bardzo żal:-:)-:)-(. W nocy już było lepiej po infacolu, ale widać, że nadal jest bardzo zmęczona.
Wczoraj miałam "wizytę" położnej..:wściekła/y:Akurat na chwilę malutka przysnęła. Pani zobaczyła,że spi , więcmówi, że załatwimy papiery. Dobrze, podpisałam co trzeba. I widzę, że się zaczyna ubierać !! Byłam zdenerwowana bo kobieta była bardzo głośna :no: a ja walczyłam , żeby maluch choć chwilę zasnął. Położna zapytała w drzwiach czy mam z czymś problem? Kiedy usłyszała, że dziecko boli brzuch itd. "poradziła"...żebym spytała lekarza. Odp. , że tyle to i ja wiem bez niej. Po co przyszła? Nawet nie oglądnęła dziecka !! Ale pieniądze z moich podatków zapewne już wzięła! W poniedziałek będę u mojej rodzinnej lekarki, to opowiem wszystko i się poskarżę !

Hej,
ale wczoraj był ciężki dzień ....................................

izulka ,a jak Ty ją karmisz? bo nie pamiętam.Jesli piersią to wiesz-mogłas cos takiego zjesć,co małej zaszkodziło,a jesli mleczkiem to nie wiem,może za mało ją poisz-np.herbatką z koperku? chyba,że po prostu niezaleznie od wszystkiego dostała kolki-połowa niemowlaczków niestety je miewa-zresztą wiesz sama.Modle się,żeby mój synek nie miał kolki.Mój pierwszy syn miał tylko kolki,potem dziewczynki już nie miały wcale.Ja dużo kładę synka na brzuszku,jak sie da ,to przed każdym jedzeniem-kładę go na łóżku sypialnym na środku-mam pewność,że nie spadnie i pędzę przygotowac mleczko,przeważnie ktoś na niego patrzy,mąż lub któreś z dzieci,jak jest niespokojny wtedy,to dajemy mu smoczuś-on układa główkę na boczku jak się zmęczy-ale nie trwa to dlugo,za to zdąży się pozbyć nagromadzonych gazów :) Herbatka koperkowa też pomaga-nigdy nie robięjej zbyt mocnej-dodaję tych granulek mniej niż zalecają na opakowaniu.Narazie jest ok.,ale jak będzie to tez jeszcze nie wiem-oby kolki sie nie pojawiły

No a u nas tez od 2 dni bylo ciezko, maly wogole nam nie chcial spac w dzien tylko na spacerze zasypial. A tak to albo plakal i caly czas na rekach, no i z apetytem tak jakos nieza bardzo.Dzic w nocy o 5 strasznie plakal pomasowalam mu brzuszek i pozniej zaczal prukac moze cos go meczylo:wściekła/y: Dzis juz 2 kupki zalatwione:-Dmam nadzieje ze juz mu przeszlo. Tylko jedyne co mnie martwi to wczoraj dostal wysypki na buzi nigdzie wiecej, wczoraj kupilam oilatum i go wykapalam , nie wiem czy to potowki czy nie , zastanawiam sie nad tradzikiem niemoowlecym:baffled: ja generalnie tez dostalam po ciazy wielki wysyp , a czytalam ze dziecko dostaje czesc hormonow od matki , wiec moze to to??

Dzień dobry:-D:-D:-D

Ja przed świętami muszę się wybrać na jakieś zakupy, bo jak ostatnio wybyłam z domku to już nie starczyło mi czasu, a ponoć na fajne promocje można trafić (np. moja siostra ostatnio w RESERVED kupiła spodnie za 25zł i sweterek za 15zł):-D:-D:-D

Wczorajsza wyprawa do Dziadków bardzo się udała -> Bartuś w aucie w obie strony spał, a na miejscu tylko raz go karmiłam, a tak to Babcia i siostry nie dały mi Go nawet dotknąć, bo 2 tygodnie Go nie widziały:tak::tak::tak:

Wczoraj po powrocie do domku mieliśmy taki ubaw, że myślałam, że się posikam ze śmiechu:happy2::happy2::happy2: Ja już karmiłam Bartusia po kąpaniu, a Mężuś do mnie, że ubierze sobie koszulkę, bo idzie na dół:tak::tak::tak: ja patrzę co On robi, a On zakłada moją nocną koszulę, która leżała na wierzchu:sorry2::sorry2::sorry2: drę się do niego, żeby jej nie zakłada, bo mi ją rozerwie, ale oczywiście śmieję się przy tym jak głupia:-D:-D:-D no i zaczął tak paradować i chwalić się, że mieści się w moje ciuchy:-):-):-) Bartek to miał mega wstrząsy chyba od mojego śmiechu:-D:-D:-D

A tak się zastanawiałam wczoraj -> ciekawe która z Nas pierwsza zaś będzie w ciąży:confused::confused::confused: hehe nie wiem skąd mi się to wzięło:sorry2::sorry2::sorry2: niektóre z Nas chcą mieć kolejne Dziecię, więc może jakieś zakłady???? My z Mężusiem myślimy mieć kolejne Maleństwo tak, żeby były 2 lata różnicy, ale jak to wyjdzie tego nie wie nikt:-p:-p:-p

Dziewuszki życzę Wam i Waszym Rodzinom udanej i spokojnej niedzieli:-D:-D:-D

MamoSowko to mialas ubaw:-)
Moj mezus tez zawsze cos wymysli,z niego to jest taki kawalarz ze czasami jak cos wymysli to ledwo co zdaze do ubikacji:-D

A co do roznicy wieku,miedzy moimi starszymi dziecmi jest 2lata i 4 mies roznicy i powiem ze starszy synek byl bardzo pomocny,przynosil pampersiki i ogolnie pomagal chociaz czasem tez mial swoje zagrywki,jak to dziecko:-)a teraz widze ze sa za soba bardzo;-) wiec sadze ze ze taka roznica wieku jest odpowiednia:tak:

Anne, moja mala jest na piersi :)) a kolki ma pomimo, że trzymam ostra dietę :((( i piję herbatę z kopru itd. Moja starsza córa też tak miała :((
u imnie podobnie mały tylko na cycu ja nadiecie a kolki sa....;(
wczoraj bylismy na wsi u dziadków... mały całą podróżspał, w domku byl spokojny zqa to dzisod rana daje dowiwatu.......znowu brzuszek

reklama
Dzień dobry:-D:-D:-D
A tak się zastanawiałam wczoraj -> ciekawe która z Nas pierwsza zaś będzie w ciąży:confused::confused::confused: hehe nie wiem skąd mi się to wzięło:sorry2::sorry2::sorry2: niektóre z Nas chcą mieć kolejne Dziecię, więc może jakieś zakłady???? My z Mężusiem myślimy mieć kolejne Maleństwo tak, żeby były 2 lata różnicy, ale jak to wyjdzie tego nie wie nikt:-p:-p:-p

Dziewuszki życzę Wam i Waszym Rodzinom udanej i spokojnej niedzieli:-D:-D:-D
Dziewczyny jeżeli chodzi o kolejna ciąże to na mnie nie liczcie... Ja musze najpierw doprowadzić moj organizm do 100% zdrowia a to moze potrwac...
u imnie podobnie mały tylko na cycu ja nadiecie a kolki sa....;(
wczoraj bylismy na wsi u dziadków... mały całą podróżspał, w domku byl spokojny zqa to dzisod rana daje dowiwatu.......znowu brzuszek
My dzis juz mamy spokoj z brzuszkiem na szczescie ale mam pytanko do mam ktore karmia butelka... Ile razy wasze maleństwa robią kupke w dzien???

Do góry