reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Dzień doberek:-D:-D:-D

Dziś nocka była rewelacyjna -> Bartuś spał pod kąpieli od 20:00 do 2:00, a potem o 5:00 się obudził:-):-):-) i aż mi głupio przed Mężusiem, bo zawsze jak moja nocka wypada to Bartuś cudownie śpi i budzi się tylko na przewijanie i karmienie, a jak Mężusia nocka to Mały potrafi nie spać w nocy 2-3h i trzeba Go zagadywać:sorry2::sorry2::sorry2: chociaż nie powiem, żeby u Mnie tak się nie zdarzyło:-p:-p:-p

Dziś to chyba zanudzę się na śmierć, bo wszystko mam porobione:-):-):-)

Mamo Sówko to zapraszam do mnie ja mam troche roboty a dzieci nie bardzo pozwalaja cokolwiek zrobic i chyba dam sobie dzisiaj spokoj.

reklama
Mamo S jak ty to robisz ze maly spi od 20 do 2 :szok: podobno dziecko musi jesc co 3 - 4 h :szok: ja to nie wiem juz jak z tym jest :szok: u mnie czasem maly potrafi jesc co 1,5 h :szok:

Mamo S jak ty to robisz ze maly spi od 20 do 2 :szok: podobno dziecko musi jesc co 3 - 4 h :szok: ja to nie wiem juz jak z tym jest :szok: u mnie czasem maly potrafi jesc co 1,5 h :szok:

No niby tak jest ze dziecko musi jeść co 3-4 godziny ale ja kilka razy z Moim Kubusiem miałam tak ze jak sie porzadnie najadł (ok 150ml) to potrafił spać i 5 godzin w dzien a w nocy to jeszcze dłużej. Tylko jak tak długo śpi to potem godzine gora dwie nie spi i obserwuje sobie to co ma dookoła.

joasia wiesz ja nic takiego nie robię i powiem, że nie często się to zdarza:sorry2::sorry2::sorry2: dziś to chyba była może 3 czy 4 taka nocka:tak::tak::tak: powiem Ci, że też myślałam, że to za długo, ale moja mama jest pielęgniarką na pediatrii (generalnie zajmuje się niemowlakami) już od 30lat i pytałam jej czy to normalne, a mama na to, że jak Bartuś śpi i nie marudzi, tzn, że nie jest głodny i wszystko jest w porządku:-D:-D:-D i jak jej wierzę:happy2::happy2::happy2: a potem jak po takim długim spaniu się obudzi to wciągnie więcej niż zwykle mleczka i jest git:tak::tak::tak:

Mamo Sówko to zapraszam do mnie ja mam troche roboty a dzieci nie bardzo pozwalaja cokolwiek zrobic i chyba dam sobie dzisiaj spokoj.

O nie nie nie kochana w to mnie nie wrobisz:-p:-p:-p

Ostatnia edycja:
joasia wiesz ja nic takiego nie robię i powiem, że nie często się to zdarza:sorry2::sorry2::sorry2: dziś to chyba była może 3 czy 4 taka nocka:tak::tak::tak: powiem Ci, że też myślałam, że to za długo, ale moja mama jest pielęgniarką na pediatrii (generalnie zajmuje się niemowlakami) już od 30lat i pytałam jej czy to normalne, a mama na to, że jak Bartuś śpi i nie marudzi, tzn, że nie jest głodny i wszystko jest w porządku:-D:-D:-D i jak jej wierzę:happy2::happy2::happy2:

O nie nie nie kochana w to mnie nie wrobisz:-p:-p:-p

POwiem Wam Ze w szpitalu jeszcze jak wzieli mi małego na Usg ( zaznacze ze wczesniej jadł) i do kapieli to potem mi spał 6 godzin ja to wychodziłam z siebie czemu tak długo aż w koncu położna przyszła i kazała mi go obudzic bo tak długo nie jadł.... A obudzenie go wcale nie było takie proste bo mały spioch zaraz zasypiał spowrotem...

Joasiu ja tez małemu daje bebiko od poczatku i nigdy nie było problemów dopiero dzisiaj ja mojemu dałam herbatke z kopru i jest troche lepiej bo zasnął ... W nocy zrobił kupke ale od tamtej pory jeszcze nie robił moze teraz po tej herbatce zrobi... :/

Ja dodatkowo przepajam malego woda z odrobina glukozy( cutenke) a tak to raz dzienne daje herbatke rumiankowa, wczoraj sprobowalam ta koperkowa bo wydawalo mi sie ze go prezylo i smyk nie chcial :no: chyba mu niesmakowala. A kupki jak narazie robi ok niekiedy nad ranem i w dzien

a ile wy w butli bobaskom dajecie ? :-D

My karmimy malego co 3h po 90ml
Wczoraj tak marudzil ze po kapieli i mleczku nam usnal do 1.30 pozniej obudzil sie o 4.30 na mleczko, a pozniej juz od 6 nie spal tylko marudzil, wiec pomyslalam skoro godziny mu sie pomieszaly to sprobuje 120ml co 4 h , wiec o 9 rano dalam mu a on w polowie hlusnal mi tym mlekiem:szok:az sie przerazilam. Wiec wydaje mi sie ze znow wrocimy do 3h

a ile wy w butli bobaskom dajecie ? :-D
Wiesz co do tej pory mały mi jadł 120ml srednio co 2-3 h ale od 3 dni wypija 150ml co 2-3 h. Je coraz więcej niestety nie mam jak iśc go zważyc bo Seba ma wysypke i musimy posiedziec w domciu a tez nie mam go z kim zostawić. No ale juz mu powoli schodzi ta wysypka wiec moze we wtorek uda nam sie iść zważyc.
Ja dodatkowo przepajam malego woda z odrobina glukozy( cutenke) a tak to raz dzienne daje herbatke rumiankowa, wczoraj sprobowalam ta koperkowa bo wydawalo mi sie ze go prezylo i smyk nie chcial :no: chyba mu niesmakowala. A kupki jak narazie robi ok niekiedy nad ranem i w dzien
Bede musiała mu spróbować dać ta rumiankową bo jak dotad to na poczatku pił wode z glukoza a teraz pije herbatke z kopru ale rumiankowej jeszcze nie probowałam...:-)

Witam :-) My nawet w nocy dzisiaj niezle spalismy:tak:Po kropelkach Sab juz mi nawet dzisiaj 2 razy kupke mala zrobila i teraz sobie spi. Ja natomiast chyba sie rozchoruje:wściekła/y:boli mnie gardlo i wogole czuje sie do kitu:no:i juz dzisiaj plakalam, bo od porodu zawsze mi cos dolega:baffled::baffled:A do tego jeszcze dostalam uczulenia od butow bo sa lakierowane i mnie chyba szlag trafi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ja juz dawalam rumiankowa malej ale mieszam z koperkowa

reklama
Do góry