reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Dzień doberek:-D:-D:-D

Dziś nocka była rewelacyjna -> Bartuś spał pod kąpieli od 20:00 do 2:00, a potem o 5:00 się obudził:-):-):-) i aż mi głupio przed Mężusiem, bo zawsze jak moja nocka wypada to Bartuś cudownie śpi i budzi się tylko na przewijanie i karmienie, a jak Mężusia nocka to Mały potrafi nie spać w nocy 2-3h i trzeba Go zagadywać:sorry2::sorry2::sorry2: chociaż nie powiem, żeby u Mnie tak się nie zdarzyło:-p:-p:-p

Dziś to chyba zanudzę się na śmierć, bo wszystko mam porobione:-):-):-)

Mamo Sówko to zapraszam do mnie ja mam troche roboty a dzieci nie bardzo pozwalaja cokolwiek zrobic i chyba dam sobie dzisiaj spokoj.

reklama
Mamo S jak ty to robisz ze maly spi od 20 do 2 :szok: podobno dziecko musi jesc co 3 - 4 h :szok: ja to nie wiem juz jak z tym jest :szok: u mnie czasem maly potrafi jesc co 1,5 h :szok:

Mamo S jak ty to robisz ze maly spi od 20 do 2 :szok: podobno dziecko musi jesc co 3 - 4 h :szok: ja to nie wiem juz jak z tym jest :szok: u mnie czasem maly potrafi jesc co 1,5 h :szok:

No niby tak jest ze dziecko musi jeść co 3-4 godziny ale ja kilka razy z Moim Kubusiem miałam tak ze jak sie porzadnie najadł (ok 150ml) to potrafił spać i 5 godzin w dzien a w nocy to jeszcze dłużej. Tylko jak tak długo śpi to potem godzine gora dwie nie spi i obserwuje sobie to co ma dookoła.

joasia wiesz ja nic takiego nie robię i powiem, że nie często się to zdarza:sorry2::sorry2::sorry2: dziś to chyba była może 3 czy 4 taka nocka:tak::tak::tak: powiem Ci, że też myślałam, że to za długo, ale moja mama jest pielęgniarką na pediatrii (generalnie zajmuje się niemowlakami) już od 30lat i pytałam jej czy to normalne, a mama na to, że jak Bartuś śpi i nie marudzi, tzn, że nie jest głodny i wszystko jest w porządku:-D:-D:-D i jak jej wierzę:happy2::happy2::happy2: a potem jak po takim długim spaniu się obudzi to wciągnie więcej niż zwykle mleczka i jest git:tak::tak::tak:

Mamo Sówko to zapraszam do mnie ja mam troche roboty a dzieci nie bardzo pozwalaja cokolwiek zrobic i chyba dam sobie dzisiaj spokoj.

O nie nie nie kochana w to mnie nie wrobisz:-p:-p:-p

Ostatnia edycja:
joasia wiesz ja nic takiego nie robię i powiem, że nie często się to zdarza:sorry2::sorry2::sorry2: dziś to chyba była może 3 czy 4 taka nocka:tak::tak::tak: powiem Ci, że też myślałam, że to za długo, ale moja mama jest pielęgniarką na pediatrii (generalnie zajmuje się niemowlakami) już od 30lat i pytałam jej czy to normalne, a mama na to, że jak Bartuś śpi i nie marudzi, tzn, że nie jest głodny i wszystko jest w porządku:-D:-D:-D i jak jej wierzę:happy2::happy2::happy2:

O nie nie nie kochana w to mnie nie wrobisz:-p:-p:-p

POwiem Wam Ze w szpitalu jeszcze jak wzieli mi małego na Usg ( zaznacze ze wczesniej jadł) i do kapieli to potem mi spał 6 godzin ja to wychodziłam z siebie czemu tak długo aż w koncu położna przyszła i kazała mi go obudzic bo tak długo nie jadł.... A obudzenie go wcale nie było takie proste bo mały spioch zaraz zasypiał spowrotem...

Joasiu ja tez małemu daje bebiko od poczatku i nigdy nie było problemów dopiero dzisiaj ja mojemu dałam herbatke z kopru i jest troche lepiej bo zasnął ... W nocy zrobił kupke ale od tamtej pory jeszcze nie robił moze teraz po tej herbatce zrobi... :/

Ja dodatkowo przepajam malego woda z odrobina glukozy( cutenke) a tak to raz dzienne daje herbatke rumiankowa, wczoraj sprobowalam ta koperkowa bo wydawalo mi sie ze go prezylo i smyk nie chcial :no: chyba mu niesmakowala. A kupki jak narazie robi ok niekiedy nad ranem i w dzien

a ile wy w butli bobaskom dajecie ? :-D

My karmimy malego co 3h po 90ml
Wczoraj tak marudzil ze po kapieli i mleczku nam usnal do 1.30 pozniej obudzil sie o 4.30 na mleczko, a pozniej juz od 6 nie spal tylko marudzil, wiec pomyslalam skoro godziny mu sie pomieszaly to sprobuje 120ml co 4 h , wiec o 9 rano dalam mu a on w polowie hlusnal mi tym mlekiem:szok:az sie przerazilam. Wiec wydaje mi sie ze znow wrocimy do 3h

a ile wy w butli bobaskom dajecie ? :-D
Wiesz co do tej pory mały mi jadł 120ml srednio co 2-3 h ale od 3 dni wypija 150ml co 2-3 h. Je coraz więcej niestety nie mam jak iśc go zważyc bo Seba ma wysypke i musimy posiedziec w domciu a tez nie mam go z kim zostawić. No ale juz mu powoli schodzi ta wysypka wiec moze we wtorek uda nam sie iść zważyc.
Ja dodatkowo przepajam malego woda z odrobina glukozy( cutenke) a tak to raz dzienne daje herbatke rumiankowa, wczoraj sprobowalam ta koperkowa bo wydawalo mi sie ze go prezylo i smyk nie chcial :no: chyba mu niesmakowala. A kupki jak narazie robi ok niekiedy nad ranem i w dzien
Bede musiała mu spróbować dać ta rumiankową bo jak dotad to na poczatku pił wode z glukoza a teraz pije herbatke z kopru ale rumiankowej jeszcze nie probowałam...:-)

Witam :-) My nawet w nocy dzisiaj niezle spalismy:tak:Po kropelkach Sab juz mi nawet dzisiaj 2 razy kupke mala zrobila i teraz sobie spi. Ja natomiast chyba sie rozchoruje:wściekła/y:boli mnie gardlo i wogole czuje sie do kitu:no:i juz dzisiaj plakalam, bo od porodu zawsze mi cos dolega:baffled::baffled:A do tego jeszcze dostalam uczulenia od butow bo sa lakierowane i mnie chyba szlag trafi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Ja juz dawalam rumiankowa malej ale mieszam z koperkowa

reklama
Do góry