reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
Mamo Sówko, to może i ja podam dane córeczki do uzupełnienia na "rozpakowanych" :-)
Faustynka urodziła się 12 lutego, poród SN, waga 3200, dł. 54 cm, to moje trzecie słoneczko :-)

Znowu wpadłam na chwilkę i widzę że Meganne coś wzięło. Bardzo się cieszę że w końcu coś się ruszyło. Może za nią reszta się sypnie.
Ja miałam wizytę położnej i wszystko jest ok. Majka akurat była przy cycu jak ona przyszła i trochę nam popłakała bo nie mogłam jej spokojnie nakarmić ale już usnęła. Za godzinkę jadę do ginka i na szybkie zakupy i jak wrócę to może zastanę jakąś radosną wieść od którejś:tak::tak::tak:.

AGAPA ty to jesteś kochana, ty się nami przeterminkami nie przejmuj tylko zajmuj się swoim maluszkiem słonko:-):-):-) ale dziękujemy za troskę

ja się troszkę poleniłam jeszcze wstałam z bólem brzucha, łapią mnie bolesne skurcze od kąd wstałam, na razie 4 co 20 minut.... ale słabną więc zaraz się wszystko rozejdzie.... po cholere w ogóle są??? tylko mnie irytują:eek:

ooooo do bolącego brzucha doszło odchodzenie resztek czopa... cieknie ze mnie śluz prawie litrami z pasemkami krwi....... więc może jednak do poniedziałku urodzę sama??!!
Kochana moja Majeczka (odpukać) jest taka grzeczniutka że mogę sobie pozwolić na troskę o was. Jak zacznie dokuczać to wtedy nie będę się wami zajmować:-D. Tzn. będę ale pewnie nie az tak bo dziecko w końcu ważniejsze. Narazie to cyco-czasem dość długo, ale fajnie że cyco nie butla- pielucha i spać:-)
Wierzę że do poniedziałku to napewno urodzisz. Ty może dziś się rozpakujesz:tak:

dziewczyny chyba jednak pojade na IP.... skurcze są nadal.. jakieś takie krótkie, ale bolesne i co 6 minut teraz... leje sie ze mnie coś... z domieszką śluzu i pasemkami krwi....
napiszę Wam meska później co i jak
buuziaki
Ojej! Trzymam mocno kciuki i bardzo, bardzo się cieszę że się zaczęło, bo wierzę że to już czas. Czekam na tego eska!

trzymaj sie Ciepło meganne oby to juz było "TO" :tak::tak:
Kochana moja Majeczka (odpukać) jest taka grzeczniutka że mogę sobie pozwolić na troskę o was. Jak zacznie dokuczać to wtedy nie będę się wami zajmować:-D. Tzn. będę ale pewnie nie az tak bo dziecko w końcu ważniejsze. Narazie to cyco-czasem dość długo, ale fajnie że cyco nie butla- pielucha i spać:-)
ja też bym chciała żeby moja dzidzia takim aniołkiem sie okazała:tak:

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny,u mnie dziś noc wogóle nie przespana,malutka nie chciała spać,płakała,nie mogłam jej uspokoić.Dopiero o 7 rano zasnęła i ja razem z nią.Mamo Sówko ja też ci podam dane do uzupełnienia na rozpakowanych.Milenka urodziła się o 9.25 ,9 punktów w skali apgar,a długości nie wiem,bo oni tu nie mierza,ale chyba 62 cm,bynajmniej takie ciuszki nosiła

Witajcie Dziewczynki :)
Byłam dziś na kolejnym ktg... Tetno Dzidzi w normie, za to skórcze... Prawie wcale :( A w nocy tak ładnie się zapowiadało... Przez prawie godzinę co 3 minuty!! No myślałam, że to już... A tu... lipa :( Pochodziłam i trochę przeszło, a po godzinie zupełnie :(
Pani doktor która mnie dziś badała powiedziała że nie jedna dziewczyna jak przyjeżdża rodzić nie ma tak dobrze przygotowanej szyjki jak ja (0,5 cm dług. i rozwarcie na 2 palce), ale co z tego skoro skórczy brak :( Następna wizyta w poniedziałek, ale może...
Teraz lecę kończyć obiadek .
Trzymam kciuki za wszystkie :)

witajcie..ale sie stęskniłam za Wami hehe bo troszke mnie tu nie było..
no ale musze sie Wam pochwalic,że moja niunia to prawdziwy Aniołeczke..śpi je kupka sobie i tak jej życie płynie..ja na nowo odkrywac co znaczy słowo szczęscie:tak:ile radosci wnosi taka kruszynka to sie w głowie nie mieści..
mam nadzieje ,że u Was wszystko ok..
3mam kciuki za te jeszcze nie rozpakowany,oby to juz sie stało w krótce i pozdrawiam Was wszystkie serdecznie!
:-):-):-) idę sie nacieszac niunią,bo nie moge od niej oczu oderwac..:zawstydzona/y::tak::-)

Mówiłam meganne,że urodzimy w tym tygodniu:tak:tylko,że ona już poszła,a ja?...:sorry:
Siedzę w kuchni cały dzień,teraz piekę rogaliki,ale ogólnie strasznie mam nerwy i na wszystkich krzyczę w domu-kurczę,musze się poprawić:tak:
Będe zaglądała tu od czasu do czasu.Trzymam kciuki za meganne-pewnie to coś ,co z niej leci to jednak wody-może jeszcze napisze eska

reklama
anne ja też nie rodzę :D sama nie jesteś hehe
może moja dzidka chce być punktualna ;) zobaczymy ...
Kingusia,to mam pomyśł,umówmy się na jakiś konkretny termin,że rodzimy razem:-)
pasuje Ci np.dziś w nocy,lub jutro?:-D,bo ja mogę zaraz.Kurcze,a tak serio,to zaczynam się niecierpliwić jeszcze bardziej:sorry:

Do góry