reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
hej hej melduję się tylko ze jestem i to nadal w dwupaku z czego chyba przestaję się cieszyć:baffled:
idę sobie Was nadrobić:tak:

cieszymy sie że jesteś :)

ja odebrałam dzisiaj wyniki badań moczu :(
dalej jakaś ostra infekcja :|
Obawiam sie ze to w połączeniu z anemią połozy mnie do szpitala juz po poniedziałkowej wizycie

hej dziewczyny,Tygrynko no to juz bliziutko jestes :)
Ja dzis od rana przepowiadające skurcze co 5 minut mam stawia mi sie macica jak kamien ...i rozpycha mi miednice zobaczymy co bedzie w nocy i po nocy,,,przestraszyło mnie to i zaczynam sie zaraz pakowac na wszelki wypadek bo z niczym nie ruszyłam

Kochana - po pierwsze to bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki. Po drugie nie śpię już od jakiegoś czasu bo miałam koszmarek :cool: a poza tym Lolka musiałam odprowadzić do przedszkola :tak: (w nocy śniło mi się że lekarz powiedział że moja Miluśka ma poważną wadę wzroku i jak się przebudziłam to usnąć nie mogłam) Po trzecie skurcze na tym etapie na pewno mogą się "rozregulować". Z tego co pisałaś to ciągle są przepowiadające. Mam nadzieję że nie będziesz się długo męczyła. Czyżby mały Tygrynek się chciał wykluć w Dzień Dziadka ?

kurcze Ty jak zwykle zalatana... jak nie praca to inne latanko... ale odpoczywaj w międzyczasie!! i ten koszmarek..brrr:no: daj znac jak się udał Dzien Dziadka;-)
kurcze jak tak bolą przepowiadające to ja nie chcę znać innych:no:
mały dzisiaj się jeszcze nie wykluł i myślę ze do 24 nie zdąży więc Dzień Dziadka nadal pozostanie Dniem Dziadka a nie urodzinami synka:-D może sie urodzić albo jutro albo od poniedziałku bo w niedzielę urodziny mojego brata:-D

Tygrynko w sumie to jeszcze nie czas na Małego, żeby przyszedł na świat (zostało mu jeszcze trochę czasu), ale z drugiej strony jak się rozpakujesz, to przynajmniej będziesz mogła już trzymać w ramionach 3,5kg swojego Szczęścia :-) A jak piszesz, że tak dużo przybiera na wadze, to ja na Twoim miejscu nie chciałabym z porodem czekać na 4,2kg albo i więcej ;-)A tak na poważnie, to trzymaj się dzielnie - co ma się stać to się stanie :-)

no właśnie czas, nie czas... bo w sumie ja mam tak orientacyjnie TP podany bo OM za bardzo nie znałam:zawstydzona/y: a na usg od samego początku wychodziło o tydzień wcześniej... więc może jestem o tydzień wcześniej (chociaż mogło być i pózniej;-)) jak dla mnie mały mógłby jeszcze z tydzień w brzuszku pomieszkać, ale trochę się niepokoję łożyskiem i wodami... no i to co piszesz - lepiej nie czekac do 4 kg:-D

a u mnie gin wczoraj powiedziala ze dziwna jestem bo w tym stadium ciazy mialam 1 skurcz na ktg :szok: zdziwko ja wzielo :-D hehe ... ale na usg mi wyszlo ze lozysko mam w stopniu I/II wiec sie założe ze młodego urodze w 40 tc lub pozniej :szok: ale mam nadzieje ze gigantem nie bedzie :-D
Tigri a ty tam nie szalej !!! :szok: bo tez zawału dostane :-D masz poczekac na mnie :-D hihi :-D

się nie zamykaj tylko pisz pisz do nas:tak: no to kochana jeszcze trochę pochodzisz z maluszkiem, nie wiem czy dam radę tyle czekac na Ciebie;-):-)

Tigri jak tam skurcze???
ja dzisiaj nie wyspana bo na badankach byłam z rana, a poza tym w nocy obudził mnie ból brzucha..... i trzyma do teraz... skurczy zero... tylko boli... hmmmm ale mały się rusza jak zawsze więc nie panikuje:p wody nie odeszły, czop też... więc cuż... siedzę i obserwuję:p

nieregularne jak ... nie wiem co:baffled: tzn średnio co godzinke coś mnie walnie ale za każdym razem inaczej i o wiele słabiej niż wczoraj, kiedy zgięta w pół mogłam tylko siedzieć i płakać zapominając że trzeba oddychać:baffled: bo z bólu wstrzymywałam oddech a przez to pewnie jeszcze bardziej nbolało.. głupia ja...
kurcze a jak Ty tam?? dalej brzuszek boli?? to jak bez skurczów to dlaczego boli??:confused: i w którym miejscu i jak?? daj znac jak sie czujesz!!

Po męczących i smutnych wczorajszych wrażenieniach i nieprzespanej nocy dzień dzisiaj jest już lepszy,juz tak bez emocji większych na to patrzę i czekam na rozwój sytuacji.
masz łożysko I/II stopień,tzn.że pewnie jeszcze pochodzisz,czasem ktoś ma skłonność do przenoszenia nawet.Ja ostatnio miałam IIstopień ,a dzidzia podłużnie główkowo,to może i tym razem nie ponoszę zbyt długo-okaże się.

a jak ja mam łożysko III stopnia, wody poniżej normy, mały położony podłużnie główkowo i przyparty lekko do wchodu :)confused:) to jak to się zapowiada?? że niedługo??
cieszę się że masz lepszy nastrój, to dobrze:tak:

No i ja sie wkońcu witam po szpitlu,,,,
A jak by bylo malo to jak wrocilam to zauwazylam ze mam jakies takie dziwne uplawy :baffled: nie caly czas ale sa, Mam nadzieje ze to nie sa wody:confused:
Czy wiecie jak wygladaja i jak mozna rozpoznac saczace sie wody:confused:

dobrze że Ci zbili cisnienie i białko zniknęlo:tak: no i że w domku jesteś!!
wiesz z upławami to jest róznie, czasem po lekach mogą być zmienione, w aptece za 50zł można kupic test owodniowy np bobosafe to są trzy wkładki zakładasz jak normalną a po czasie sprawdzasz jej kolor jak jest niebieski to sruuu do lekarza bo albo wody albo infekcja jak nie ma koloru to moczyk;-) zadzwoń do ginka albo kup sobie taki test żeby się nie martwić!

dopiero wróciłam z zajęc..jestem padnięta..za tydzień sesja..uff..bedzie ciężko,ale mam nadzieje,że dam rade.
biore się za podczytywanie..

biedulka, niewyspana, padnięta... odpoczywaj sobie!!

No popatrz, akurat, jak to pisałaś, to gnałam (haha kilometr na godzinę:-D) na przystanek. Na polnej podłączyli mi ktg. Serducho biło 140-160:tak: No to popatrzył, pomyślał i powiedział - ja się nie będę czepiał tych skurczy, niech Pani jedzie do domu i odpoczywa:-D. Ale za to mam tam przyjeżdżać dwa razy w tyg, bo to już 35 tydzień.
Przy okazji zrobiłam jeszcze małe zakupy w Pati i Maks;-) (zostawiłam tam 100 zł:baffled:).

chciałabym zobaczyć to gnanie:-D a ubierasz się ciepło?? bo zimnooo u nas:tak:
nieźle z tym ktg ale super że Cię nie zatrzymał.. chociaż.. jakby mi poród niedługo się zaczął.. to byśmy się odwiedzały w salach:-D co kupiłas w Pati i Maksie?? pochwal się!! (chyba ze sie pochwaliłaś a ja znowu nie doczytałam na odpowiednim watku:baffled:)

mnie na ktg wyszlo ze mialam jeden skurcz :szok: co to znaczy ? :sorry2: bo ja juz nie wiem ... :-D

podobno pojedyncze skurcze lub mała ich wysokość to normalne napinanie się macicy która sobie "ćwiczy" tak mi lekarz kiedyś mówił, ale to było w 20tym którymś tyg nie wiem czy po 35 też się to tyczy??:confused:

hej,dziś byłam na wizycie u gp-u nas to lekarz rodzinny,bo tutaj w Irlandii nie chodzi się do ginekologa tylko do gp.Powiedział mi,że w karcie mam wpisane 35 tydzień i 5 dzień,a według niego jest to 38 tydzień.I kogo tu słuchać?

wow no to ładna rozbieżność:szok: ciekawe co się okaże:tak:

dalej jakaś ostra infekcja :| Obawiam sie ze to w połączeniu z anemią połozy mnie do szpitala juz po poniedziałkowej wizycie

o kurcze, biedna jesteś... a masz jakieś leki na to czy dopiero w poniedziałek coś dostaniesz? pij żurawinkę!!

hej dziewczyny,Tygrynko no to juz bliziutko jestes :)
Ja dzis od rana przepowiadające skurcze co 5 minut mam stawia mi sie macica jak kamien ...i rozpycha mi miednice zobaczymy co bedzie w nocy i po nocy,,,przestraszyło mnie to i zaczynam sie zaraz pakowac na wszelki wypadek bo z niczym nie ruszyłam

o kurcze no to faktycznie się lepiej spakuj!! i dawaj znac jak się sytuacja rozwija:tak:
mnie też te moje skurcze wczoraj tak przeraziły że dopakowałam torbę w parę minut:-D
dzisiaj tylko rano od 6 do 10 mnie bolało, potem kilka razy zakłuło i spokój.. przespaqłam 3 godzinki wciągu dnia... i teraz też mi się cos zaczyna majstrować:baffled: ale nie jest to tak bolesne jak wczoraj więc się nie przejmuję.. ale boli totalnie jak na okres, ciągnie, boli krzyż, a w najgorszych momentach boli prawie po kolana:baffled: ale rozmawiałam ze swoim lekarzem i mam przyjechac jak będzie bardzo bolało albo często albo mały będzie się ruszał mniej niż 3 razy na godzinę :)confused: no to mam zajęcie:confused:)...

hej,dziś byłam na wizycie u gp-u nas to lekarz rodzinny,bo tutaj w Irlandii nie chodzi się do ginekologa tylko do gp.Powiedział mi,że w karcie mam wpisane 35 tydzień i 5 dzień,a według niego jest to 38 tydzień.I kogo tu słuchać?
o to spora różnica...35tydzień a 38<wow>:tak:
hej hej melduję się tylko ze jestem i to nadal w dwupaku z czego chyba przestaję się cieszyć:baffled:
idę sobie Was nadrobić:tak:
ja też już bym chciała sie rozpakowac..ale już mamy bliżej niż dalej także głowa do góry!;-)

Obawiam sie ze to w połączeniu z anemią połozy mnie do szpitala juz po poniedziałkowej wizycie
kurde,że też Cie nie miało kiedy te dziadostwo dopasc:no:
Współczuje,ale wierze,że szybko wrócisz do normy:-)

a ja przysnęlam sobie z tego zmęczenia..jutro i niedziela na zajęciach mnie czekają..ciekawe jak dam rade..chyba,że z tego wszystkiego urodze:-D
oj juz tak bym chciała..po tych ostatnich nockach to już wole isc rodzic..

reklama
a wg OM ktory wypada?policz sobie sama i zobaczysz,chyba,że on Ci tak wgusg podaje?

Nie martw się MisiaM ja tez miałam zle wyniki z moczu-z posiewu moczu mi bakteria wyszła i byłam w szpit.tylko 3dni w sumie,może dostaniesz leki do domciu i nie połoza Cię w szpitalu?tylko musisz już działac,żeby zdążyc wyleczyć,a na anemię to możesz też w domciu coś brać,chyba,że Cie będa chcieli nawodnić w związku z tą infekcją,bo czasem tak robią,co by się jej szybciej pozbyć-wiesz,rozcieńczają mocz kroplówkami,żeby bakterie szybciej zeszły,ale to też tylko dzień by wystarczył-wiem,że furagin w IIItrymestrze to nie chca stosowac,bo potem dzidzia może miec problem z zołtaczką fizjolog.-może się przedlużać i inne tam problemy-ale niektórzy stosują go i tak.
...
no właśnie czas, nie czas... bo w sumie ja mam tak orientacyjnie TP podany bo OM za bardzo nie znałam:zawstydzona/y: a na usg od samego początku wychodziło o tydzień wcześniej... więc może jestem o tydzień wcześniej (chociaż mogło być i pózniej;-)) jak dla mnie mały mógłby jeszcze z tydzień w brzuszku pomieszkać, ale trochę się niepokoję łożyskiem i wodami... no i to co piszesz - lepiej nie czekac do 4 kg
...a jak ja mam łożysko III stopnia, wody poniżej normy, mały położony podłużnie główkowo i przyparty lekko do wchodu :)confused:) to jak to się zapowiada?? że niedługo??
cieszę się że masz lepszy nastrój, to dobrze:tak:

dobrze że Ci zbili cisnienie i białko zniknęlo:tak: no i że w domku jesteś!!
wiesz z upławami to jest róznie, czasem po lekach mogą być zmienione, w aptece za 50zł można kupic test owodniowy np bobosafe to są trzy wkładki zakładasz jak normalną a po czasie sprawdzasz jej kolor jak jest niebieski to sruuu do lekarza bo albo wody albo infekcja jak nie ma koloru to moczyk;-) zadzwoń do ginka albo kup sobie taki test żeby się nie martwić!

!!

Ja też tak według OM to nie jestem pewna,bo miałam wtedy rózne jakieś plamienia i pochrzaniło się wszystko.A jak masz IIIst łożysko i wody pnn to już tuż tuż:tak:ale,że przyparty lekko do wschodu?to ,tego nie wiem co lekarz ma na myśli:confused:

o to ja sobie muszę kupić takie cosik,bo wkładka ciągle jest lekko mokra i nie wiem,czy taki śluz teraz większy,czy wody by sie sączyły:szok:,

Do góry