reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Witam Kochane Mamuski:-)
Ja juz druga noc mam zwariowana i juz mi sie plakac chce bo nie moge zasnac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-:)-:)-(I tylko mojego M mi szkoda bo laze i wymyslam....:baffled:
Zato rankiem zasypiam spokojnie i spie do11-12tej:no::szok:
Rosi witaj wsrod nas:-) ja przy 1 ciazy to nawet boli przepowiadajacych nie mialam. Co tu duzo mowic - jakby moj maly sie nie ruszal to bym wcale nie wiedziala, ze w ciazy jestem:tak::-) tak ze spokojnie;-)
Milego dnia Kochane:-)

reklama
Witam się popołudniowo. Ja dziś byłam na spacerku z moją siostrą i jej córcią. Normalnie szok, że udało jej się mnie wyciągnąć z domu. Trochę zmarzłam bo nie byłam przygotowana na taką wycieczkę, a teraz boli brzuch, ale ogólnie jestem zadowolona. Szukam sposobu jak by tu w naturalny sposób przyspieszyć sobie poród, bo już mi psychika znowu wysiada.

Czesc przyszle mamusie!Ja od kilku dni śledze wasze wątki i wkoncu zdecydowalam sie napisac.Sama zostanę mamą za 3 tygodnie i juz teraz bardzo panikuje.Jestem pełna podziwu dla tych dziewczyn ktore opisywaly swoje porody i wygladalo to wszystko tak spokojnie:,ze wzieła kąpiel,że zjadla śniadanko,że jeszcze pospala.Jejku dla mnie to wszystko jest przerazające i juz teraz panikuje jak delikatnie mnie brzuch zaboli ze to moze jużżż:szok:.A torba to juz spakowana od miesiaca stoi,wrazie czego.I telefon do taxi pod reką jakby sie zaczęło,bo niestety sama bede musiała dotrzeć do szpitala:baffled:.
Pozatym czytam tutaj jakie macie dolegliwosci,ze cos tam boli,ze brzuch twardnieje a ja wypatruje u siebie czegokolwiek i u mnie nic.A moze ze mną cos jest nie tak?Lekarz mowi ze wszystko ok,ale wagi dziecka nie znam wiem tylko ze bedzie małe bo i brzusio mam nieduzy:-(.

Witamy wśród lutówek. Nie przejmuj się z tobą wszystko ok. Ciesz się że ci nic nie dolega tak jak nam:tak:. Na wszystko przyjdzie czas, na twoje bóle też:szok::-D. Powodzenia.

Dzien dobry brzuchatki :-D
Ja 2 razy na siku wstawalam tzn. zwlekalam sie bo mnie krzyze bola nadal, i wiecie co caly czas jak sie nawet przebudzałam normalnie czulam bol jak na okres cala noc :szok:normalnie az sie balam obudzic rano. Ale teraz jest ok, przeszlo :baffled: Dzis jade znow do szpitala na wizyte ciekawe ile mi cisnienie skoczy , az juz sie boje :szok: mam tylko nadzieje ze bialka nie bede miala. No a stopa i kolano prawe nadal opuchniete ciekawa jestem jakie ja buty zaloze , dobrze ze przynajmniej u nas cieplo 10 stopni na plusie :cool2: POZDRAWIAM WAS I TRZYMAM KCIUKASY ZA WSZE WIZYTY
Trzymam kciuki i wierzę że wszystko będzie ok. A jak ci ciśnienie wyjdzie nie takie jak byś chciała to pow. że powinni sobie sprawić nowy ciśnieniomierz, bo ten im się chyba już wysłużył:-D A poza tym to się nie denerwuj bo naprawdę ci skoczy, a powodów do zdenerwowania może wcale nie ma. Ja jak szłam na ostatnią wizytę to tak się denerwowałam, że w wannie siedziałam i płakałam, a okazało się że wszysko jest ok. A więc trzymam kciuki i czekamy na relacje z wizyty.

Cześć Kulotki:-)

Dziś od rana czuję małą w miednicy... Bolą mnie kości, krzyż i podbrzusze i ucisk na.... hm... wciąż chce mi się do toalety na jedno i drugie;-) Czyli to już pewnie niedługo...

Idę do tej biblioteki i kupić jakieś mięsko na obiad.

A później Was poczytam:-)

Pa!

Dobra brzuchatki ja narazie uciekam i nie wiem czy jeszcze dziś się pojawię bo coś mnie brzuszek boli. Jutro też mogę się nie zjawić bo nie mamy prądu, a w czwartek jadę do CZD z dzieckiem i może mi się trochę tam zejść, a potem jak będę zmęczona to może padnę i się do wieczora nie podniosę.
W każdym razie trzymam kciuki za wizyty.:-)

Wiecie co?A moze i lepiej ze jak narazie nic mi nie dolega bo bym jeszcze bardziej panikowala ze to juz i za duzo na taxi bym wydala bo byle jaki ból i juz bym pedziła do szpitala:-D.A tam to by mieli ze mnie ubaw.
Mam nadzieje tylko ze malutka urodzi sie o czasie i nie przespie porodu.Bo ja to ciągle bym tylko spała.A w nocy to nic nie jest w stanie mnie obudzic.No jedynie budze sie jak malutka rano domaga sie jeść i wtedy strasznie kopie w zoładek.Ale zjem i znowu do łóżeczka spaćku.W ciagu dnia tez musze sie zdrzemnac a o 20 to juz oko znowu mi sie zamyka.:-(.Zawsze lubilam pospac ale żeby aż tak?????:confused:

Witajcie:-)
Ja dziś dopiero jestem,bo rano miałam wyjazdy i załatwienia.
Martwię się ,bo wczoraj i dzisiaj dzidzia mało się rusza,naprawdę mało i nie wiem,czy to tak może teraz być(bo juz nie pamiętam po tylu latach),czy to niedobry objaw,że synek jest taki spokojny?

Wczoraj zrobilam sobie pasemka na moich czarnych włosach wyszły takie "złote"-a dziś je przyciemniam na bardziej stonowane,bo niektore ładne ,a inne zabardzo złote-czyli rude.Wczoraj robiłam to u fryzjerki znajomej-przez czepek mi powyciągała pasma,a dziś poprostu narzuciłam farbę i zobaczymy,co to z tego wyjdzie,czy troszkę złamie ten rudy-rude włosy mi sie bardzo podobają u kogos,a sama lugo miałam czarne,więc przestawić sie cięzko tak od razu:tak:

Witajcie:-)
Ja dziś dopiero jestem,bo rano miałam wyjazdy i załatwienia.
Martwię się ,bo wczoraj i dzisiaj dzidzia mało się rusza,naprawdę mało i nie wiem,czy to tak może teraz być(bo juz nie pamiętam po tylu latach),czy to niedobry objaw,że synek jest taki spokojny?

Wczoraj zrobilam sobie pasemka na moich czarnych włosach wyszły takie "złote"-a dziś je przyciemniam na bardziej stonowane,bo niektore ładne ,a inne zabardzo złote-czyli rude.Wczoraj robiłam to u fryzjerki znajomej-przez czepek mi powyciągała pasma,a dziś poprostu narzuciłam farbę i zobaczymy,co to z tego wyjdzie,czy troszkę złamie ten rudy-rude włosy mi sie bardzo podobają u kogos,a sama lugo miałam czarne,więc przestawić sie cięzko tak od razu:tak:

kochana jak się matrwisz to najpij się szklankę soczku, lub zjedz coś słodkiego i od momentu zjedzenia licz ruchy... jak będzie 10 to jest ok i nie masz się co martwic..... może dzieciaczek się przygotowuje już.....
mój znowu jakiś nerwus sie zrobił.... nigdy aż tak sie nie rozpychał i nie rozkopywał... kosmos:szok:

już nawet jadłam słodkie bułeczki,a i tak zero reakcji,poczekam jeszcze,potem się położę,poleżę spokojnie,może wtedy się rozbudzi:tak:.Trochę ma jeszcze czasu do porodu,choć zawsze rodziłam w 38tyg najpóźniej,to i tak do 38go tyg mam sporo czasu

reklama
Anne jeśli mało ruchów Dzidzi Cię bardzo niepokoi, to może lepiej dla spokoju umówić się do lekarza i to sprawdzić?
Mam nadzieję, że to nic poważnego, ale jak to mówią, lepiej dmuchać na zimne ;-)

Do góry