reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

A jak Twoja pani diabetolog sprawdzila woje cukry? I jaka masz dietke? Czy moze poprostu nie jadasz słodyczy?

Cukier badam sobie sama 4 razy dziennie glukometrem. Jej pokazałam zeszycik, w którym zapisałam wyniki tych moich badań codziennych.
A dieta jest bardziej restrykcyjna. Trzeba przyjmować jedynie określoną dawkę węglowodanów. I to najlepiej tych z pełnego ziarna (bo się wolno spalają). Czyli zero słodyczy, bardzo ograniczone owoce (np jedno jabłko i jedno kiwi dziennie), żadnych smażonych potraw, bo od tego też rośnie cukier, ograniczone mleko itd.
Najlepiej pełnoziarniste pieczywo, chude serki, gotowane warzywa (oprócz ziemniaków, marchewki i buraków), gotowane mięso.
To tak w wielkim skrócie. Nie jest taj źle, jak to wygląda na pierwszy rzut oka;-) Trzeba obserwować organizm i sprawdzać, na co można sobie pozwolić a na co nie:tak:
Ale da się wytrzymać. Polecam jako dietę odchudzającą;-)

reklama
Hejka dziewczyny!!
Ja właśnie wrocilam ze szpitala:szok: moj lekarz zostawil mnie na 2 dni, po wizycie ktora mialam we wtorek moje ciśnienie skoczylo do 160/105 az sie sama przestraszylam, sprawdzali mi mocz od razu niby jakis śladowe ilosci bialka ale mieszcze sie w normie, wiec zostalam dzieki bogu ze mialam torbe ze soba!! No i polozyli mnie na sali juz z mamuśkami ktore urodzily wszystkie po cesarce:szok: sprawdzali mi serduszko KTG malutkiego i bije jak dzwon, wody płodowe ok, lozysko cale. Mierzyli mi cisnienie co 4 godziny (prawie:wściekła/y:) no i na elektronicznym mialam wysokie a na recznym normalne i w normie:confused: wiec pytam sie dlaczego tak a pielęgniarka na to ze jak cialo jest lekko spuchniete a w moim przypadku tak jest to elektroniczny zawyza:confused: hmmmm dziwne no nie ale tak sobie mysle ze kurcze taki reczny jest bardziej wiarygodny no bo to ona przeciez mierzy od pierwszego pukniecia do ostatniego. Dzisiaj jeszcze sprawdzali no i bialka mialam 0,2 czyli powiedzieli w normie i cisnienie 135/85
Ciesze sie ze jestem juz w domu tam bylo strasznie goraco, to byl moj pierwszy pobyt w szpitalu a na dodatek musiałam siku robic do dzbanka bo chcieli mi 24h pomiar moczu, wiec za kazdym razem chodziłam z dwoma butelkami :baffled::-D
Tylko dziwne ze mi zadnych lekarstw nie podali a niby sie cisnienie uregulowało :confused:
ehhh musze teraz odpoczywać i sie nie martwiac:cool:

Kochane wygrzebałam się z łóżka, żeby Wam napisać DOBRANOC:-D, bo mój Mężuś właśnie wyjechał do tej nieszczęsnej pracy:szok::baffled: ja tylko skończę oglądać CSI i idę nyny:cool2:

Jutro o 8:45 mamy wizytę u ginka, więc poproszę o trzymanie kciuków:-)

Buziaczki i dobrej nocy;-)
no to powodzonka na wizycie oczywiście,że 3mamy kciukasy:-);-)
Hejka dziewczyny!!
Ja właśnie wrocilam ze szpitala:szok: moj lekarz zostawil mnie na 2 dni, po wizycie ktora mialam we wtorek moje ciśnienie skoczylo do 160/105 az sie sama przestraszylam, sprawdzali mi mocz od razu niby jakis śladowe ilosci bialka ale mieszcze sie w normie, wiec zostalam dzieki bogu ze mialam torbe ze soba!! No i polozyli mnie na sali juz z mamuśkami ktore urodzily wszystkie po cesarce:szok: sprawdzali mi serduszko KTG malutkiego i bije jak dzwon, wody płodowe ok, lozysko cale. Mierzyli mi cisnienie co 4 godziny (prawie:wściekła/y:) no i na elektronicznym mialam wysokie a na recznym normalne i w normie:confused: wiec pytam sie dlaczego tak a pielęgniarka na to ze jak cialo jest lekko spuchniete a w moim przypadku tak jest to elektroniczny zawyza:confused: hmmmm dziwne no nie ale tak sobie mysle ze kurcze taki reczny jest bardziej wiarygodny no bo to ona przeciez mierzy od pierwszego pukniecia do ostatniego. Dzisiaj jeszcze sprawdzali no i bialka mialam 0,2 czyli powiedzieli w normie i cisnienie 135/85
Ciesze sie ze jestem juz w domu tam bylo strasznie goraco, to byl moj pierwszy pobyt w szpitalu a na dodatek musiałam siku robic do dzbanka bo chcieli mi 24h pomiar moczu, wiec za kazdym razem chodziłam z dwoma butelkami :baffled::-D
Tylko dziwne ze mi zadnych lekarstw nie podali a niby sie cisnienie uregulowało :confused:
ehhh musze teraz odpoczywać i sie nie martwiac:cool:
to dobrze,że z dzidzią wszystko ok;-)jak najwięcej odpoczywac,bo..tak szczerze mówiąc później nie bedziemy miały czasu sie leniwic;-):tak::-)
Witam

Aleks już w domu :D jak będe miała chwile napisze więcej
Super wiadomośc!oby wszystko było dobrze a nawet i lepiej!:-)

Cukier badam sobie sama 4 razy dziennie glukometrem. Jej pokazałam zeszycik, w którym zapisałam wyniki tych moich badań codziennych.
A dieta jest bardziej restrykcyjna. Trzeba przyjmować jedynie określoną dawkę węglowodanów. I to najlepiej tych z pełnego ziarna (bo się wolno spalają). Czyli zero słodyczy, bardzo ograniczone owoce (np jedno jabłko i jedno kiwi dziennie), żadnych smażonych potraw, bo od tego też rośnie cukier, ograniczone mleko itd.
Najlepiej pełnoziarniste pieczywo, chude serki, gotowane warzywa (oprócz ziemniaków, marchewki i buraków), gotowane mięso.
To tak w wielkim skrócie. Nie jest taj źle, jak to wygląda na pierwszy rzut oka;-) Trzeba obserwować organizm i sprawdzać, na co można sobie pozwolić a na co nie:tak:
Ale da się wytrzymać. Polecam jako dietę odchudzającą;-)
Ja tez jestem na takiej dietce i dlatego pytam. Ja mam okreslone godziny posilkow i co maja dokladnie zawierac, ilosc i rodzaj, z dokladnoscia np okreslonych rozmiarow kanapka, zupa w okreslonych ml. Dokladnie przestrezgasz tej dietki?

reklama
Hejka dziewczyny!!
Ja właśnie wrocilam ze szpitala:szok: moj lekarz zostawil mnie na 2 dni, po wizycie ktora mialam we wtorek moje ciśnienie skoczylo do 160/105 az sie sama przestraszylam
No to niezła przygoda....dobrze że już się unormowało i jesteś w domku :tak:

Witam

Aleks już w domu :D jak będe miała chwile napisze więcej
Rewelacyjna wiadomość :-):-):-):-)
Jak tylko będziesz miała czas to napisz jak maluszek....ucałuj go od forumowych ciotek :tak:

Do góry