agapa
Fanka BB :)
Ze wschodniej strony, naście km od Mińska Maz., a ty?Witam! to swieta sie niezle nameczyłas współczuje! U mnie tez od rana sypie a z której strony warszawy mieszkasz??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ze wschodniej strony, naście km od Mińska Maz., a ty?Witam! to swieta sie niezle nameczyłas współczuje! U mnie tez od rana sypie a z której strony warszawy mieszkasz??
Czarodziejko super że z maluszkiem wszystko w porządku.
Agapa ja ostatnio też coś się źle czuję. Boli mnie głowa, mam zawroty głowy, robi mi się słabo, albo mam uderzenia gorąca. A ostatnio zauważyłam, że bardzo puchną mi i drętwieją dłonie - normalnie nic nie mogę zrobić, bo zaraz czuję mrowienie od nadgarstków w stronę palców:-eek:
hejka
Ja mam wlasciwie to samo strasznie dretwieja mi dlonie , i bol glowy :-( i zaczelam szkuac w necie i wyszukalam ja glupia o zatruci ciazowym !!! Teraz nie wiem co mam o tym sadzic moje samopoczucie jest stasznie kiepskie .
kinia, spokojnie, największym objawem zatrucia ciążowego oprócz puchnięcia nóg jest potworne swędzenie brzucha, właśnie wczoraj rozmawiałam o tym z lekarzem. Ważne też, kiedy pojawia się opuchlizna na kończynach - czy pod koniec dnia, kiedy mają prawo puchnąć trochę, czy nie ustępuje to nawet po nocy, gdzie organizm wypoczywa. Jeśli masz u siebie objawy ciągłego opuchnięcia, a nie pocałodniowego, zadzwoń do swojego lekarza, to jest naprawdę ważne...
Nie czytaj za dużo w internecie. Ja na początku ciąży naczytałam się tyle rzeczy że ciągle mi coś dolegało i strasznie się bałam kolejnego dnia że wydarzy się coś strasznego. Wpadłam w taką depresję że... szkoda gadać. Przestałam zaglądać do internetu i czytać te bzdury przez 2 m-ce. Samopoczucie od razu lepsze, psychicznie też odetchnęłam, a co najciekawsze wszystkie dolegliwości (te niby poważne) ustąpiły. Słuchaj, tak naprawdę nic złego się nie dzieje, nie czytaj tematów które cię stresują, a jeśli pojawią się jakieś dolegliwości np. opuchlizna, straszne swędzenie, brak ruchów dziecka itp. to najlepszym rozwiązaniem jest kontakt z lekarzem, który rozwieje wątpliwości. Życzę zdrowia i pozdrawiam.hejka
Ja mam wlasciwie to samo strasznie dretwieja mi dlonie , i bol glowy :-( i zaczelam szkuac w necie i wyszukalam ja glupia o zatruci ciazowym !!! Teraz nie wiem co mam o tym sadzic moje samopoczucie jest stasznie kiepskie .
Hej KochanaCzarodziejko duży ten Twój Maksio :-) Ale nie się jeszcze troszkę wstrzyma z wychodzeniem na świat.
agapa, celira dziekuje za dobre slowa ! Macie racje prawie wszystko co wyczytam to w wiekszosci mi doleganaprawde mozna i sobie zaszkodzic i dzidzi . Bo jak mama w depresji to maluszek tez odczuwa. Mam nadzieje ze nic sie zlego nie wydazy a to co odczuwam to typowe dolegliwosci ciazowe, przeciez juz tak malo zostalo :-) dziekuje Wam jeszcze raz i zycze powodzenia buzka
![]()