reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
Hej Lutóweczki :-D

Ja się pojawiam tylko na chwilę i znikam, bo czasu jak zwykle mi brakuje.

Czarodziejko duży ten Twój Maksio :-) Ale nie się jeszcze troszkę wstrzyma z wychodzeniem na świat.

Za wszystkie wizyty i dobre humorki mocno trzymam kciuki.

Buziaki kochane

Czarodziejko super że z maluszkiem wszystko w porządku.:-D

Agapa ja ostatnio też coś się źle czuję. Boli mnie głowa, mam zawroty głowy, robi mi się słabo, albo mam uderzenia gorąca. A ostatnio zauważyłam, że bardzo puchną mi i drętwieją dłonie - normalnie nic nie mogę zrobić, bo zaraz czuję mrowienie od nadgarstków w stronę palców:-:)eek:

hejka
Ja mam wlasciwie to samo strasznie dretwieja mi dlonie , i bol glowy :-( i zaczelam szkuac w necie i wyszukalam ja glupia o zatruci ciazowym !!! Teraz nie wiem co mam o tym sadzic moje samopoczucie jest stasznie kiepskie .

hejka
Ja mam wlasciwie to samo strasznie dretwieja mi dlonie , i bol glowy :-( i zaczelam szkuac w necie i wyszukalam ja glupia o zatruci ciazowym !!! Teraz nie wiem co mam o tym sadzic moje samopoczucie jest stasznie kiepskie .

kinia, spokojnie, największym objawem zatrucia ciążowego oprócz puchnięcia nóg jest potworne swędzenie brzucha, właśnie wczoraj rozmawiałam o tym z lekarzem. Ważne też, kiedy pojawia się opuchlizna na kończynach - czy pod koniec dnia, kiedy mają prawo puchnąć trochę, czy nie ustępuje to nawet po nocy, gdzie organizm wypoczywa. Jeśli masz u siebie objawy ciągłego opuchnięcia, a nie pocałodniowego, zadzwoń do swojego lekarza, to jest naprawdę ważne...

kinia, spokojnie, największym objawem zatrucia ciążowego oprócz puchnięcia nóg jest potworne swędzenie brzucha, właśnie wczoraj rozmawiałam o tym z lekarzem. Ważne też, kiedy pojawia się opuchlizna na kończynach - czy pod koniec dnia, kiedy mają prawo puchnąć trochę, czy nie ustępuje to nawet po nocy, gdzie organizm wypoczywa. Jeśli masz u siebie objawy ciągłego opuchnięcia, a nie pocałodniowego, zadzwoń do swojego lekarza, to jest naprawdę ważne...

hej
Mnie brzuch nie swedzi (ale nigdzie nie znalazlam wzianki o takich objawach) ale wlasnie mam troche poswyzszone cisnienie najwieksza wartosc to 148/98 i wlasnie to dretwienie rak , bol glowy. Tydzien tem bylam u lekarza na kontroli i on powiedzial jak nie ma bialka w moczu to jest ok . Ale znow gdzies wyczytalam ze wcale go nie musi byc :baffled: wiec ja juz nie wiem ! Mieszkam w IRL a tutaj opieka kobiet ciezarnych jest na pol gwizdka !! Moze poprostu juz wiecej nic nie szukam w necie bede spokojniejsza :-)

hejka
Nie czytaj za dużo w internecie. Ja na początku ciąży naczytałam się tyle rzeczy że ciągle mi coś dolegało i strasznie się bałam kolejnego dnia że wydarzy się coś strasznego. Wpadłam w taką depresję że... szkoda gadać. Przestałam zaglądać do internetu i czytać te bzdury przez 2 m-ce. Samopoczucie od razu lepsze, psychicznie też odetchnęłam, a co najciekawsze wszystkie dolegliwości (te niby poważne) ustąpiły. Słuchaj, tak naprawdę nic złego się nie dzieje, nie czytaj tematów które cię stresują, a jeśli pojawią się jakieś dolegliwości np. opuchlizna, straszne swędzenie, brak ruchów dziecka itp. to najlepszym rozwiązaniem jest kontakt z lekarzem, który rozwieje wątpliwości. Życzę zdrowia i pozdrawiam.

Czarodziejko duży ten Twój Maksio :-) Ale nie się jeszcze troszkę wstrzyma z wychodzeniem na świat.
Hej Kochana

No ginka powiedziala ze obstawia ze do 3500 przybierze jeszcze.....moj pierwszy synek urodzil sie z wagą 3360 wiec taki średniaczek 3500 tez nie jest jakos duzo...Gorzej jak bedzie ponad 4 kg....ojjjj
OD 35 Tygodnia ciązy dziecko najwiecej przybiera wagowo bo obrasta w tłuszczyk i wtedy rosnie nieżle.....

Mnie dzis podbrzusze sieka ze hej......i maluch główką napiera....

Dzień dobry:-) Kinia, nie czytaj za dużo w necie, bo sie nerwicy nabawisz:tak: Jak coś się chce znaleźć to zaraz sie okaże że objawy nam pasują. Poza tym 3 trymestr niestety jest męczący i wiele przypadłości się trafia.
Ja jestem ciągle śpiąca, a usnąć nie mogę:dry:
Wczoraj byłam u ginka i szyjka mi się skróciła znowu o pół centymetra i ma teraz tylko 1cm, ale lekarz powiedział, ze rozwarcia nie ma i jeszcze dobrze trzyma. Następna wizyta za 3 tyg., wtedy się umawiam na USG i powoli będę leki odstawiała.
A dzisiaj miałam miłe zaskoczenie - poznałam korzyści z bycia ciężarówką:-D Poszłam sobie do Tesco na małe zakupy. Wszędzie kolejki do kasy, więc sunę do kasy z pierwszeństwem dla inwalidów i kobiet w ciąży. A tam oczywiście też kolejka (raczej nie wcześniej wymienionych grup społecznych). Ponieważ ja nie umiem tak prosto z mostu, że mam pierwszeństwo, więc stanęłam spokojnie na samym końcu. Oczywiście nikt się nie odezwał, że przepuści, zresztą nawet się nie spodziewałam. I nagle pani kasjerka patrzy się i woła na mnie "Panią poproszę z zakupami na początek":-) Normalnie zdębiałam. Ci co byli w kolejce też:-D Podchodzę sobie i mówię, ze nie chciałam się dopominać, a kasjerka, że "ta kasa jest dla mnie i mam się dopominać, bo ona może nie zauważyć, że ktoś z pierwszeństwem stoi, a jak się innym klientom nie podoba to mogą iść do innej kasy". Hehe:-) I zrobiłam zakupy bez kolejki:-)

agapa, celira dziekuje za dobre slowa ! Macie racje prawie wszystko co wyczytam to w wiekszosci mi dolega :wściekła/y: naprawde mozna i sobie zaszkodzic i dzidzi . Bo jak mama w depresji to maluszek tez odczuwa. Mam nadzieje ze nic sie zlego nie wydazy a to co odczuwam to typowe dolegliwosci ciazowe, przeciez juz tak malo zostalo :-) dziekuje Wam jeszcze raz i zycze powodzenia buzka :tak:

reklama
agapa, celira dziekuje za dobre slowa ! Macie racje prawie wszystko co wyczytam to w wiekszosci mi dolega :wściekła/y: naprawde mozna i sobie zaszkodzic i dzidzi . Bo jak mama w depresji to maluszek tez odczuwa. Mam nadzieje ze nic sie zlego nie wydazy a to co odczuwam to typowe dolegliwosci ciazowe, przeciez juz tak malo zostalo :-) dziekuje Wam jeszcze raz i zycze powodzenia buzka :tak:

Kinia ja stwierdziłam, że czytać nie będę, bo w necie, to czasami same głupoty można znaleźć. Po Nowym Roku mam wizytę, więc będę się pytać mojej lekarki, cy to normalne (to drętwienie i puchnięcie dłoni). A póki nic się złego nie dzieje, to siedzę spokojnie :-)

Do góry