reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Hey Dziewczynki :) My dziś składaliśmy komodę dla maleństwa robiliśmy przemeblowanie w chałupce, potem byliśmy w sklepie i wydaliśmy kuppppę kasy... Ale oprócz wózka chyba wszystko z tych najdroższych rzeczy już kupione :)
Rano byłam w państwowej przychodni i położna nic nie mówiła że się do mnie wybiera z wizytą :) Oprócz tego wszystko ok :) Szyjka długa i zamknięta :) USG dopiero w przyszłym tygodniu jak będę u prywatnego...
A teraz jak już usiadłam to nie mam siły ręką ruszyć... Dzidzia właśnie zaczyna swój taniec :)
Dobrej nocki Dziewczynki :)

reklama
Hej Śnieżynki :-)

Dawno mnie nie było... Niestety nie nadrobię.
Dzisiaj byłam na USG i moja córeczka waży dzisiaj 1560 gramów :-) Lekarz powiedział że jak tak dalej pójdzie to przy porodzie będzie miała 4 kg, więc może mnie czekać cesarka. Pożyjemy zobaczymy. Milenka jest o jakieś półtora tygodnia większa niż to wynika z pierwszego terminu.

W sobotę byłam na targu u Mamy i pokupowałam trochę rzeczy dla Małej, ale dzisiaj już nie dam rady Wam pokazać. Obiecuję jutro wrzucić foty ciuszków no i dostałam dwie fotki z USG .

Tymczasem życzę kolorowych snów :-)

witajcie;)

U nas dobrze oczywiscie malo czasu na forum mam bo mala marudzi cos osatnio jakies ma zmiany nastrojow...a ja wysladam...z tym mym brzuszkiem...:( bo juz sie powiekrza i powiekrza heehhe

buzka

Dzień dobry Lutóweczki :) ja już po śniadanku, a teraz zabieram się za nadrabianie wczorajszego dnia, niestety mój wczorajszy relaks gdzieś zniknął booo się nie wyspałam :( w nocy 3-5 nie spałam i tylko przewracałam się z boku na bok.,.., może drzemnę się w dzień a teraz czytanko :)

Dzisiaj byłam na USG i moja córeczka waży dzisiaj 1560 gramów :-) Lekarz powiedział że jak tak dalej pójdzie to przy porodzie będzie miała 4 kg, więc może mnie czekać cesarka. Pożyjemy zobaczymy. Milenka jest o jakieś półtora tygodnia większa niż to wynika z pierwszego terminu.

W sobotę byłam na targu u Mamy i pokupowałam trochę rzeczy dla Małej, ale dzisiaj już nie dam rady Wam pokazać. Obiecuję jutro wrzucić foty ciuszków no i dostałam dwie fotki z USG .

Super!!!:-) Duża Kobietka Wam rośnie:tak::-) Ważne ze jest zdrowa:tak:

dzień dobry dziewczynki:-D ja nie spię już dawno mam kłopoty ze snem:sorry: dzisiaj wykłady więc nie będzie mnie całe popołudnie:-(a zaraz zabieram się za sprzątanie pasuje mi dzisiaj wcześniej się wyrobić a zaraz lecę na targ kupić coś na dzień dobry:-D ale nadrobie Was troszkę i zjem śniadanko:-D miłego dnia Wam życzę:-D

Dzień dobry Lodóweczki.
Jak minęła Wam noc? Mi niespecjalnie ostatnio o której bym nie poszła spać to wstaje przed 5 i zaczynam powoli narzekać na zmęczenie:-( Zadowolony jest tylko mąż bo mu robię z nudów rano kanapki do pracy. Poza tym wszystko dobrze, rzadko zaglądam bo od poniedziałku przestaje pracować i muszę wszystkie sprawy zamknąć:-( Plusem jest to że będę miała więcej czasu na forum:-) A prośba do Was Lutóweczki, jak u którejś słoneczko świeci to proszę o pilną wysyłkę, bo tu u nie okropnie:confused2:

No, no kobietka jak się patrzy:-) Najważniejsze, że zdrowa:tak: A ja myślałam, że Aluś jest duży a on "tylko" 1490g waży;-)

Super!!!:-) Duża Kobietka Wam rośnie:tak::-) Ważne ze jest zdrowa:tak:

dzień dobry dziewczynki:-D ja nie spię już dawno mam kłopoty ze snem:sorry: dzisiaj wykłady więc nie będzie mnie całe popołudnie:-(a zaraz zabieram się za sprzątanie pasuje mi dzisiaj wcześniej się wyrobić a zaraz lecę na targ kupić coś na dzień dobry:-D ale nadrobie Was troszkę i zjem śniadanko:-D miłego dnia Wam życzę:-D

Smacznego śniadanka, udanych wykładów i wogóle miłego i słonecznego dnia;-) Ja też niestety mam problemy ze snem, takie już uroki ciąży, ale już bliżej niż dalej do końca:tak:

Dziendoberek Kobitki:-) No a ja dzisiaj sie z boku na bok od 5 przewracalam:-(Przygotowalam chlopakow na wyjscie i potem posprzatalam mieszkanko i wloski umylam i posciel przebralam:-)
Zycze Wam milego dnia:tak:

Dzień Dobry Śnieżynki:-)

helo a ja dziś właśnie czekam na kolejną wizytę (17.30) ;) a i jeszcze ;) dzisiaj byłam ostatni dzień w pracy od jutra LABA ;))))

Witaj wśród niepracujących już mam:-)

Kochana super, że Milenka już taka duża:-) no i, że wszystko w porządku:-D ja 1 grudnia będę podglądać Bartusia i ciekawe jaki już jest duży:sorry:

Ja niestety nie dam rady nadrobić:eek: byłam dziś rano zrobić badania moczu i krwi:tak: teraz idę się wypluskać, potem do ubezpieczalni muszę podjechać, a o 14 do dentysty:szok:

Hehe, ale fajne uczucie, bo przed chwilą Bartuś tak fajnie nóżkę (chyba:-p) wywalił i tak super wyraźnie było czuć przez brzuch:-)

Tygrynka, Pysia trzymam za Was i za Wasze Maleństwa kciuki
:-)

Buziaczki kochane i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-D

Dzień dobry Laseczki :-)

Ja problemów ze snem aż takich jak Wy to nie mam.
Czasem tylko przy zasypianiu przewracam się z boku na bok i nie mogę sobie znaleźć miejsca :eek: ale jak już zasnę, to śpię do rana:tak: No, wstaję tylko na siku, ale mam to tak już opracowane, że idę w półśnie i prawie z zamkniętymi oczami ;-)
A teraz siedzę sobie przy śniadanku :-)
Smacznego wszystkim tym, które jeszcze nie jadły, albo są w trakcie :-)

Ooooo, to naprawdę duża Mała Ci rośnie :szok: Ale ciesz się, ważne, że zdrowa :tak:
A tak w ogóle, czy tylko ja urodzę taką Kruszynkę? :eek: Moja córcia na zeszłotygodniowym USG miała tylko 910 gram. :-(

Dzień dobry Lodóweczki.
A prośba do Was Lutóweczki, jak u którejś słoneczko świeci to proszę o pilną wysyłkę, bo tu u nie okropnie:confused2:

Na tak ładną prośbę przesyłam troszkę Słoneczka :-D:-D:-D

Dziewczyny, powodzenia na dzisiejszych wykładach, zakupach, wizytach i co tam jeszcze :-)

reklama
Kurcze!!!
trzeci raz juz odpisuje!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Najpierw w nocy bo tez nie spalam, padla mi bateria a teraz rano cos poklikalam jak durna jakas i wszystko diabli wzieli!!

Witajcie kochane!
Witam:-):-)
a mi znowu odwalilo w druga strone, tzn. zrobilam sie bardzo spokojna wyciszona i taka do rany przyloz:-):-), az nie moge sie sobie nadziwic, bo z natury choleryczka jestem i szybko wpadam w zlosc:zawstydzona/y::-p
Bardzo dobrze sie teraz z tym moim drugim ja czuje:tak::tak:, i oby mi tak chociaz troszke pozostalo po porodzie:tak::tak::-)
Zabeczka, nie kochana tkaie zachowanie nie jest normalne!! Nie zawstydzaj nas innych cholerykow, u ktorych niestety humorki sie poglebiaja.
Wiec blagam, kop, gruz, pluj z blotem mieszaj razem z nami;-)
Kurcze to ja znow w 1trym bylam spokojna...tzn duzo spalam:tak::-D:-Di w sumie sie nie udzielalam ogolnie rzecz biorac:-)Ale z moim M walcze od 2 dni bo czasami powie do mnie "stara":wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Nie, zebym sie staro czula ale to jakas dziwna energie mi sle i ta pogoda taka do kitu i wogole...:-:)-:)-(kiedys mi to nie przeszkadzalo tzn mniej mi przeszkadzalo, a teraz to masakra:no::no:
Przeciez wiem, ze mnie szanuje i nie powiedzial tego zeby mnie urazic...Ale na "wiem" sie konczy:-(

On nic nie czyta - niewiem - boi sie tego wszystkiego czy jak. Ide rodzic sama, bo powiedzial, ze niewie czy da rade. A pozniej jak sie poplakalam, to poweidzial, ze pojdzie ale ja nie chce bo w takiej "wymuszonej" sytuacji bede sie jeszcze martwila o niego w czasie porodu:crazy:
Chlopem sie nie przejmuj! On tak tylko gada, pozniej sie sprawdzi, zobaczysz,,,
Moj tez teraz jakos mniej wylewny,
Moze na poczatku bedzie wymuszona sytuacja a potem Ci podziekuje za to ze mogl to z Toba przezyc:tak::tak:

Ja bede rodzic sama. moj zostanie tylko do momentu parcia a potem to ja juz sobie sama poradze:tak::tak: Cos czuje zejego obecnosc by mnie denerwowala:tak::tak:
Ja tez mialam takie plany jak Alusia rodzilam a pozniej to moj M nawet do toalety nie mogl pojsc, tylko musial przy mnie siedziec, W ogole tylko jego sluchalam olewajac personel w 100%. W kazdym razie jak przyjdzie czas to bedziesz wiedziala, co ci bardziej pasuje, zatzy sobie czy pogonic na korytarz;-)
Dziendoberek Kobitki:-) No a ja dzisiaj sie z boku na bok od 5 przewracalam:-(Przygotowalam chlopakow na wyjscie i potem posprzatalam mieszkanko i wloski umylam i posciel przebralam:-)
Zycze Wam milego dnia:tak:
No wez nas nie zawstydzaj!!! Najpierw Zabeczka, ze jest grzeczna i w ogole a teraz Ty? Idz poleniuchowac troche bo w kompleksy wpadne. Ja ledwo dziecko do przedszkola zaprowadzilam a teraz juz pol godziny odpoczywam!;-);-)
Jak tam sprawa z mieszkaniem? Kiedy bedziecie cos wiecej wiedzieli? Trzymam kciuki!!

Do góry