reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Oby u mnie się sprawdziło bo same pierdoły ostatnio mi się śnią:eek::eek::eek:

he he he jakby sie miały te pierdoły niektóre sprawdzać to świat stanąłby na głowie he he he a jakie absurdy by nas otaczały

Aha, no i oczywiście powodzenia na wszystkich dzisiejszych wizytach :-)

trzymamy kciuki, zazdroszczę super USG fajnie pewnie będzie to zobaczyć

reklama
Witam!

Właśnie się obudziłam:-)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, proszę po powrocie obowiązkowo zdać co i jak:tak:

Też ostatnio zastanawiałam się gdzie się ulotniła MamaAlexa:eek:

Zastanawiam się co dziś na obiad wykombinować:confused2: muszę iść najpierw na zakupy to znajdę inspiracje.

Od dwóch dni boli mnie dół brzuch, niby takie skurcze, ale czuję się jakbym tam kamień nosiła. Przy każdym ruchu czuję takie naciągnięcie w podbrzuszu:eek:

A dziwne sny to u nas już chyba norma, bo mi też co noc się coś dziwnego śni:eek:

no to witaj kochana w gronie fenkowych mamusiek:tak:
jaką masz dawkę? masz isoptin lub staveran jako osłonowy?
nie martw się szyjką, faktycznie jest krótka, ale skoro pozwolił Ci zostać w domu, to nie jest najgorzej, tylko naprawdę dużo leż, moja ciocia przeleżała 3 mies z 1,5cm szyjką i niskim brzuszkiem i urodziła w terminie:tak: tak jak Pysia napisała- siedzenie działa jak chodzenie:tak:co do szyjki ja więcej nie napiszę bo dostałam fenka na skurcze i napiętą macicę, czyli właśnie ryzyko przedwczesnego porodu. leżałam (spytaj się Pysi jak:-p) 2 miesiące ale ogólnie naprawdę się oszczędzałam i poza dodatkowymi kg wynik jest taki że wszystko się uspokoilo ale fenek dalej przyjacielem mym:tak:
co do płodu - tak przenika, ale dzidzi nic nie jest, najlepiej jak się odstawia w ok 34 tyg bo wtedy maluch oczyszcza się jeszcze w brzuszku, potem już na zewnątrz, objawia się to czasami drgawkami, które ma przez pierwsze 2/3 miesiące ale gorzej to wygląda niż jest:tak: ogólnie dzieci fenkowe są zdrowe i mówią że nawet mądrzejsze:eek: mogą być większe bo macica jest lepiej ukrwiona przez ten lek:tak:
czy zostałaś uprzedzona o skutkach ubocznych? ja miałam tylko w pierwszym tygodniu i dosyć słabe - kołatanie serca, trzęsące się ręcę, ataki duszności ale trzeba uważać, czasem było mocniej i wtedy lepiej nie robić kanapek:tak:
jakby co to pytaj! ja już biorę fenka od 20 tyg więc trochę się znamy:-D

Dzien dobry. Witam wszystkich:-)
Dzięki Tygrynka za info. Ja mam dawkę 6*0,5 tabletki. Powiedział mi wszystko o skutkach ubocznych i dał Isoptin. O siebie się nie boję, bo jakoś te skutki uboczne przezyję, ale martwie sie o te drgawki u dzidzi. Zgodnie z sugestią, że siedzenie jest tak samo obciążające jak stanie, wzięłam laptopa na łóżko i piszę do was w pozycji na lewym boku.:-D Wygodnie to mi nie jest, ale cóż:-( Wogóle to wyczytałam, ze po odstawieniu leku często szybko dochodzi do porodu. Masz jakieś wiadomości na ten temat? Idę do lekarza za 3 tyg to go pewnie pomolestuję pytaniami, ale na szczęście on mi takm wszystko wyjaśnia, że rozumiem co do mnie mówi
:-) Oczxywiście mam się obejść bez seksu, ale jakoś i tak wcale nie mam ochoty, więc mnie to nie rusza, a M tak sie przejął, że też mu cała ochota odeszła. Jak coś trzeba będzie sobie radzić inaczej:zawstydzona/y:

Dzień dobry Dziewuszki - Brzuszki:-D

Wlasnbie sie dowiedzialam, ze dzisiaj nici z ogladania mieszkanka bo pani ktora ma klucze, miala wypadek i lezy w szpitalu:szok::no:

Szkoda, że tak się stało:-(

U mnie dzis leje i jestem przez to mega senna, ale mam lepszy humorek, bo mezus dzis sobie zrobil wagary i do pracy nie polazl:-)

zabeczka no to super masz z tym Mężusiem;-):-D

Podjem trochę żelaza i po niewielkiej anemii nie będzie śladu.:sorry:A dzisiaj mam USG 3D :-DTrzymajcie kciuki Laseczki, żeby moje Maleństwo się wreszcie ujawniło;-)

kalemeon trzymam kciuki, by Maleństwo pokazało co ma między nóżkami:-) a co braku żelaza to jeszcze dużo jest ponoć w soku z czarnej porzeczki, szpinaku i wątróbce:tak: też mam niedobór:eek:

gucha trzymam kciuki, by wszystko było dobrze i byś wszystko załatwiła:-)

Mi się dziś nic nie chce i nie mam jakiś konkretnych planów:tak: mam taką fajną książkę, którą wydało Mamo To Ja, którą już dawno dostałam od szwagierki i sobie ją teraz czytam, bo niedawno ją znalazłam, bo o niej zapomniałam:-p

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-)

reklama
Z wizyty wróciłam. Mały ma serce jak dzwon. Wyniki posiewu moczu idealne, wcześniejsze były takie złe ze względu na zabrudzenie pojemniczka:eek: Dostałam zaświadczenie i zgodę na wylot, i jeszcze na te cholerne upławy jakieś 3 kapsułki . Przed 13 jadę załatwiać najważniejsze sprawy w urzędach. Póki co zostaję jeszcze z Wami. Dostałam skierowanie na morfologię jak wizytę zresztą ale już nie idę...

Do góry