reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

dziś weszłam w necie na info o cytologii i było tam napisane ,ze robi się ją po to by wykluczyć nowotwór

niby tak, ale jest to rutynowe badanie, które powinnyśmy robić raz w roku, bo ogólnie ocenia stan szyjki i wychwytuje wszelkie zmiany, nie tylko raka, ale właśnie stany zapalne też... więc nie martw się na zapas i dawaj znać co lekarz powiedział:tak:

reklama
ja łepek umyję jutro (ostatnio myłam wczoraj, a w ogóle kiedyś to myłam codziennie...)
a w ogóle to...:zawstydzona/y:..właśnie wróciliśmy ze sklepu...z opiekanymi śledziami w zalewie octowej:zawstydzona/y: mężuś był po jednym piwku, a do sklepu mieliśmy 10min autkiem, ale tak mi się wkrecił śledź że musiałam:zawstydzona/y: a teraz się zajadam:zawstydzona/y:

Żre sledzia, włosów nie umyłam, a waga powinna mnie dobić, ale ją oalalam :)

Pysia ciotka dobra rada potrzebna (albo inna bardziej kumata niż ja:tak::-D): okazało się że miałam cytologię robioną w styczniu 2008 a nie 2009:zawstydzona/y: i miałam jakieś zmiany zwyrodnieniowe i grupę II jakieś leki coś tam miałam ale było git... no i pytanie czy mój gin będzie na mnie jutro krzyczał że mam starą cytkę? robi się w ciąży nową? nie jest "zakłamana"?

Kejt82 i bardzo dobrze zrobiłaś, łebska dziołcha jesteś:tak::-D pewnie myslał, że jak kobietka i w ciąży to ją naciagnie, a tu figa z makiem:-p

ja na ciebie isę wydrę a nie lekarz!!!! cytologie powinno sie robić raz do roku. Taa wiem ,że jest zalecenie raz na 3, ale dlatego tyle u nas kobiet choruje. A lekarz idota, że cie jeszcze nie wysłał. Jak się łyka tabletki to z reguły jest 2. Ja zawsze miłaam 2, a ciązy mi wyszła 1 :). Jutro mu przypomnij o tym!

dziś weszłam w necie na info o cytologii i było tam napisane ,ze robi się ją po to by wykluczyć nowotwór

Zgadza się. Regularnie wykonywane badanie cytologiczne pozwala na wczesne rozpoznanie stanu przedrakowego szyjki macicy. Dzięki cytologii można też wykryć infekcję wirusem brodawczaka ludzkiego - HPV.
Np II grupa - obecność nielicznych nieprawidłowych komórek w warstwach głębszych nabłonka lub zmiany zapalne

Pysia ciotka dobra rada potrzebna (albo inna bardziej kumata niż ja:tak::-D): okazało się że miałam cytologię robioną w styczniu 2008 a nie 2009:zawstydzona/y: i miałam jakieś zmiany zwyrodnieniowe i grupę II jakieś leki coś tam miałam ale było git... no i pytanie czy mój gin będzie na mnie jutro krzyczał że mam starą cytkę? robi się w ciąży nową? nie jest "zakłamana"?

Kejt82 i bardzo dobrze zrobiłaś, łebska dziołcha jesteś:tak::-D pewnie myslał, że jak kobietka i w ciąży to ją naciagnie, a tu figa z makiem:-p

A co się będę dawać.... zajerzyłam się tak bo tłumaczyłam jak krowie na miedzy że budżet mi się skromny robi... :( Kafelki smelki robocizna mebelki wszystko kosztuje...

Tygryniu - powinnaś mieć nową cytologię. Właściwie twój gin powinien ci ją zrobić od razu na początku ciąży - zrób lepiej nową...

Jak byłam 3 tyg.temu to bolało mnie po prawej stronie,tak jakbym miała zapalenie pęcherza moczowego,ale ona poweidziła mi po zbadaniu i zrobieniu usg ,że to główka dziecka tam jest i to dlatego ten ból,żadnych upławów nie mam

reklama
Żre sledzia, włosów nie umyłam, a waga powinna mnie dobić, ale ją oalalam :)

ja na ciebie isę wydrę a nie lekarz!!!! cytologie powinno sie robić raz do roku. Taa wiem ,że jest zalecenie raz na 3, ale dlatego tyle u nas kobiet choruje. A lekarz idota, że cie jeszcze nie wysłał. Jak się łyka tabletki to z reguły jest 2. Ja zawsze miłaam 2, a ciązy mi wyszła 1 :). Jutro mu przypomnij o tym!

hehe uścisnijmy sobie dłonie - też jem śledzia z nieumytymi włosami (tzn. moimi, co do śledzia mam nadzieję, że był dokładnie oczyszczony:-p) a na wagę leję (mimo, że powinno się na nią wchodzić a nie sikać:-p) mój pierwszy śledź w ciąży:eek:

no wieeeem że zaniedbałam nooo:-( jakoś tak wyszło noooo mój lekarz czekał na wyniki mojego wcześniejszego lekarza, bo powiedziałam że w styczniu miałam no i nie kłamałam tylko rok się pomylił:-( a grupą 2 się nie przejmuję, bo zawsze taką miałam i wiem, że nie jest zła... bardziej mi się nie podoba, że jest napisane na wyniku "przy ujściu 3punktowe zmiany zwyrodnieniowe"... no ale się stresić nie będę, medycyny nie studiowałam poczekam do jutra:tak:

Do góry