reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Chathamko Napisze tu na temat benefitow otorz od 25 tyg mozesz starac sie o dodatek na jedzenie jest on wyplacany jednorazowo w kwocie £190 formularz bierzesz chyba z job centre lub dostajesz od poloznej.No i nalezy sie becikowe jesli pobierasz jakies benefity typu chousing benefit lub tax credit jest on wyplacany w wysokosci £500 mozna sie o niego starac 11 tyg przed porodem lub do 3 miesiecy po porodzie,dodatkowo jak sie urodzi dzidzia dostaniesz dla niej czek na sume £250 i bedziesz musiala zalozyc dziecku konto i je tam wplacic.
W bootsie jest fajna promocja jak wyrobiisz sobie karte to po kupnie pampersow newborn dostaniesz torbe do wozka za darmo jest ona warta £29 wiec sadze ze warto:cool2::-):-)
Dzieki Edytko - ja juz zaczynam dzialac za 2 tyg mam wizyte u poloznej i poprosze o te forme na Health in pregnancy grant (190 funtow ).A co do becikowego to mnie sie nai nalezy bo mialam dobre zarobki- nie pobieralam zadnych bebefitow , ale za tydz mam wizyte z moja ksiegowa i ona juz niech sie nad wszystkim glowi .Ja prawdopodobnie bede chciala isc jak najszybciej na Maternity Allow... bo w tej chwili nie pracuje i nie mam zadnych dochodow , wiec lepszy rydz niz nic , a pozniej to juz beda benefity na dziecko wiec damy sobie rade . A ty kidy zamierzasz przechodzic na Maternity ?

reklama
Ja nie pracuje siedze z dziecmi w domu wiec ja pobieram tylko benefity na dzieci u mnie maz tylko pracuje (ma wlasna firme)wiec ja nie musze,a w takim wypadku Maternity mi sie nie nalezy:zawstydzona/y:

No i jeszcze jak kupilam wozek w toys r us to po 3 miesiacach maja mi przyslac £70 w talonie na zakupy u nich wiec jesli nie masz jeszcze lozeczka lub wozka i jesli tam kupisz cos dla dziecka to Tobie tez przysla talon nie wiem na ile £ bo to zalezy ile u nich wydasz im wiecej zaplacisz za zakupy tym wiecej dostaniesz:-):-)
Jesli chcesz to mozesz sprawdzic czy u was tez jest cos takiego:-)
Edytta - dziekuje o Toysie wiedzialam ze daja ten talon , ale o bootsie nie - bede musial isc po te pampersy jak mi juz przejdzie . A swoja droga bede miala juz 3 paczki pieluszek bo mam juz 2 paczki huggis te z paczki od poloznej (z bonow )juz zrealizowalam . W Tesco nie bylo trudno ale w Asda musialam polowac bo dosc szybko sie rozchodzily ( w srodku tego packu jest jeszcze pieluszka dle dzidzi na basen i pokjemnik na wilgotne husteczki). Proponuje zapolowac na Asde bo tam ciezko o te HUggisy , a i fajne i niedrogie ubranka maja

Edytta - dziekuje o Toysie wiedzialam ze daja ten talon , ale o bootsie nie - bede musial isc po te pampersy jak mi juz przejdzie . A swoja droga bede miala juz 3 paczki pieluszek bo mam juz 2 paczki huggis te z paczki od poloznej (z bonow )juz zrealizowalam . W Tesco nie bylo trudno ale w Asda musialam polowac bo dosc szybko sie rozchodzily ( w srodku tego packu jest jeszcze pieluszka dle dzidzi na basen i pokjemnik na wilgotne husteczki). Proponuje zapolowac na Asde bo tam ciezko o te HUggisy , a i fajne i niedrogie ubranka maja

Ja to kupuje hurtowo:-)Mam juz 4 jumbo paki i 5 pojedynczych paczek ja kupuje na zapas bo mam jesze dwoch synkow i im tez musze zawsze cos kupic:tak: a jak przyjdzie 3 dziecko to nie bede musiala myslec juz o pieluszkach,a ubranek mam juz naprawde duzo no i moja ciocia wyslala mi paczke z ubrankami wiec juz nie musze nic kupowac.Ale dzieki za rade pewnie jak pojade na zakupy to i tak cos dokupie:-D:-D

Ja nie pracuje siedze z dziecmi w domu wiec ja pobieram tylko benefity na dzieci u mnie maz tylko pracuje (ma wlasna firme)wiec ja nie musze,a w takim wypadku Maternity mi sie nie nalezy:zawstydzona/y:
Mnie tez sie nalezy bo pracoawal bez pzerwy u jednego pracodawcy , juz z 1,5 roku ale jak sie dowiedzial ze jestem w ciazy to ...takie tm nie chce nae#wet o tym pisac . Ale zaraz jak sie dowiedziala to poszlam na 1.5 m-ca na zwolnienie ,pozniej bylam 2 dni bez pracy bo dle mnie jej nie mial , ale poszlam do agencji i tam po 2 dniach poszlam do innej pracy takiej zeby tylko pociagnac jak najdluzej - tu juz kokosow nie zarabialam wiec jakies 1.5m-ca mam kiepskie zarobki , a dodam jeszcze ze nie mam p45 od tego pierwszego wiec teoretycznie chyba jestem zatrudniona??? ale tym juz moja ksiegowa sie zajmiuje . A nie wiesz od ktorego tyg mozna juz isc na #maternity bo tego akurat nie wiem???

Mnie tez sie nalezy bo pracoawal bez pzerwy u jednego pracodawcy , juz z 1,5 roku ale jak sie dowiedzial ze jestem w ciazy to ...takie tm nie chce nae#wet o tym pisac . Ale zaraz jak sie dowiedziala to poszlam na 1.5 m-ca na zwolnienie ,pozniej bylam 2 dni bez pracy bo dle mnie jej nie mial , ale poszlam do agencji i tam po 2 dniach poszlam do innej pracy takiej zeby tylko pociagnac jak najdluzej - tu juz kokosow nie zarabialam wiec jakies 1.5m-ca mam kiepskie zarobki , a dodam jeszcze ze nie mam p45 od tego pierwszego wiec teoretycznie chyba jestem zatrudniona??? ale tym juz moja ksiegowa sie zajmiuje . A nie wiesz od ktorego tyg mozna juz isc na #maternity bo tego akurat nie wiem???

Mozesz sie o nie starac 11 tyg przed planowanym porodem ale musisz miec przepracowane co najmniej 26 tyg jesli przepracowalas tyle to wszystko ok:-)
A mieszkacie w wynajetym mieszkaniu czy mieszkacie w councilowskim?

A tak wyglada to torba:-D
Hi HI HI z poczatku myslalam ze to biustonosz:-D bo ciemno jakos wyszlo . Ale spoko czarna do wszystkiego pasuje . Fajnie ze sie odezwalas tak sie lepiej mi zrobilo - jediemy na podobnym wozku ...A .... mamy ten sam termin jak patrze na suwaczek - to tez mi sie podoba . Probowalam wejsc na google zobaczyc gzie jest Bristol - ja mieszkam miedzy Dover a Londynem mniej wiecej , zaraz kukne Bristol

Hi HI HI z poczatku myslalam ze to biustonosz:-D bo ciemno jakos wyszlo . Ale spoko czarna do wszystkiego pasuje . Fajnie ze sie odezwalas tak sie lepiej mi zrobilo - jediemy na podobnym wozku ...A .... mamy ten sam termin jak patrze na suwaczek - to tez mi sie podoba . Probowalam wejsc na google zobaczyc gzie jest Bristol - ja mieszkam miedzy Dover a Londynem mniej wiecej , zaraz kukne Bristol

Dzieli nas kawalek drogi:tak:
Ale dobrze ze jest ktos z tych stron co ja:yes:

reklama
Mozesz sie o nie starac 11 tyg przed planowanym porodem ale musisz miec przepracowane co najmniej 26 tyg jesli przepracowalas tyle to wszystko ok:-)
A mieszkacie w wynajetym mieszkaniu czy mieszkacie w councilowskim?
Jestem tu 5 lat i nigdy nie kozystalam z rzadnych profitow - nie datego ze bym nie chciala , ale zawszemialam dobrze platna prace . A mieszkanie z counsilu to raczej ciezko dostac , trzeba spelniac pewne warunki - ja nie mam szans . Mymieszkamy w bardzo ladnym nawet nowoczenym( jak na te niektore nory ) domu , mamy ogrod co tez jest plusem ( nawet ma wiecej jak 2x2 ), zadnej wilgoci , grzyba jak w niektorych norach - Boze nieraz ludzie to w takich warukach mieszkaja .... Duza piwnica 2 livingi , 2 sypialnie itp i placimy nawet nie duzo -500 funtow + platy .A Ty masz z counsilu?

Do góry