reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

CO do tych ruchów dziecka bo wlasnie czytam to:

Tydzien 27

Licz ruchy płodu - od tej chwili powinno Ci to wejść w krew. Osłabienie aktywności dziecka może (ale nie musi !) być pierwszym sygnałem ewentualnych problemów. W okresie aktywności powinnaś czuć co najmniej 10 ruchów na godzinę. Wybierz czas i zapisuj ruchy na kartce. Jeśli w ciągu godziny będzie ich mniej niż dziesięć, wypij szklankę mleka lub soku i obserwuj zachowanie płodu przez kolejną godzinę. Jeśli i teraz ruchów będzie mniej, zawiadom lekarza.

10 na godzine jakos duzo mi sie wydaje... Czy oni aby troche nie przesadzaja? Ja jak chodze i jestem czyms zajeta to np slabo czuje ruchy dopiero jak usiade to czuje małą mocno.

Dla mnie to liczenie to jakies dziwne...bo przeciez dziecko czasem spi i wtedy sie nie rusza..i co jak mnie przez godzinę nie smyrnie? mam byc juz siwa z nerwow?
W pierwszej ciązy jakos nie zwracalam na to uwagi bo tak jak pisze oszalala bym .
Wiadomo ze kiedy dziecko nie rusza sie dluzszy czas to moze byc to niepokojace i wtedy nalezy na ktg jechac ale w innej sytuacji nie ma co panikowac!

reklama
Dla mnie to liczenie to jakies dziwne...bo przeciez dziecko czasem spi i wtedy sie nie rusza..i co jak mnie przez godzinę nie smyrnie? mam byc juz siwa z nerwow?
W pierwszej ciązy jakos nie zwracalam na to uwagi bo tak jak pisze oszalala bym .
Wiadomo ze kiedy dziecko nie rusza sie dluzszy czas to moze byc to niepokojace i wtedy nalezy na ktg jechac ale w innej sytuacji nie ma co panikowac!
Wstydliwy maluszek, nie chcial mamusi zrobic niespodzianki:( Moze nastepnym razem pokaze:)

nie mierzyliśmy nic tym razem, bo 2 tyg temu dzidzia była badana - wszystko okej. Dziś tylko serduszko chcieliśmy zobaczyć ale niestety - w takim ułożeniu kręgosłup rzuca cień na USG na serduszko i lipa :zawstydzona/y:ale jest zdrowa. Tak czy inaczej zrobimy echo serca skoro zobaczyć go się nie da :sorry:

cieszę się że zdrowa jest, ale nie kumam czemu mała się odwraca na badaniu. Teraz cwaniara bryka a jak USG robimy to ma wszystko w nosie...Może faktycznie nie lubi tego badania...ehh

Ostatnia edycja:
no ja też się cieszę że zdrowa jest, ale nie kumam czemu mała się odwraca na badaniu. Teraz cwaniara bryka a jak USG robimy to ma wszystko w nosie...Może faktycznie nie lubi tego badania...ehh
Wlasnie cos przekombinowalam i zniknal moj post ... Wiem ze to denerwujace bo chcialabys wiedziec - wystawia Was na probe cierpliwosci dzidziorek. Moze nastepnym razem pokaze

O jacie dziewczyny Wy to juz weteranki na drodze!!!

ja prawko niecale 2 lata!!!!

0002034E.gif
ja mam od kwietnia tego roku ;)

CO do tych ruchów dziecka bo wlasnie czytam to:

Tydzien 27

Licz ruchy płodu - od tej chwili powinno Ci to wejść w krew. Osłabienie aktywności dziecka może (ale nie musi !) być pierwszym sygnałem ewentualnych problemów. W okresie aktywności powinnaś czuć co najmniej 10 ruchów na godzinę. Wybierz czas i zapisuj ruchy na kartce. Jeśli w ciągu godziny będzie ich mniej niż dziesięć, wypij szklankę mleka lub soku i obserwuj zachowanie płodu przez kolejną godzinę. Jeśli i teraz ruchów będzie mniej, zawiadom lekarza.

10 na godzine jakos duzo mi sie wydaje... Czy oni aby troche nie przesadzaja? Ja jak chodze i jestem czyms zajeta to np slabo czuje ruchy dopiero jak usiade to czuje małą mocno.

to rczej chodzi o godziny najwiekszej aktywnosci dziecka..

reklama
Witam wieczornie,
przydreptałam do Was z kakałkiem i kolacyjka z nadzieją lekkiego nadrobienia ale tu ciężko nadrobić bieżące posty a co dopiero wstecz .
Humor mam dziś strasznie do dupy to niewiele napiszę ,żeby nie smęcić.
Całusy Ciężaróweczki i miłego wieczorka !!

Do góry