Czarodziejka
Fanka BB :)
CO do tych ruchów dziecka bo wlasnie czytam to:
Tydzien 27
Licz ruchy płodu - od tej chwili powinno Ci to wejść w krew. Osłabienie aktywności dziecka może (ale nie musi !) być pierwszym sygnałem ewentualnych problemów. W okresie aktywności powinnaś czuć co najmniej 10 ruchów na godzinę. Wybierz czas i zapisuj ruchy na kartce. Jeśli w ciągu godziny będzie ich mniej niż dziesięć, wypij szklankę mleka lub soku i obserwuj zachowanie płodu przez kolejną godzinę. Jeśli i teraz ruchów będzie mniej, zawiadom lekarza.
10 na godzine jakos duzo mi sie wydaje... Czy oni aby troche nie przesadzaja? Ja jak chodze i jestem czyms zajeta to np slabo czuje ruchy dopiero jak usiade to czuje małą mocno.
Dla mnie to liczenie to jakies dziwne...bo przeciez dziecko czasem spi i wtedy sie nie rusza..i co jak mnie przez godzinę nie smyrnie? mam byc juz siwa z nerwow?
W pierwszej ciązy jakos nie zwracalam na to uwagi bo tak jak pisze oszalala bym .
Wiadomo ze kiedy dziecko nie rusza sie dluzszy czas to moze byc to niepokojace i wtedy nalezy na ktg jechac ale w innej sytuacji nie ma co panikowac!
W pierwszej ciązy jakos nie zwracalam na to uwagi bo tak jak pisze oszalala bym .
Wiadomo ze kiedy dziecko nie rusza sie dluzszy czas to moze byc to niepokojace i wtedy nalezy na ktg jechac ale w innej sytuacji nie ma co panikowac!