reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

reklama
HELLO DZIEWCZYNKI

Jak zwykle wracam po krotkiej nieobecnosci... Widze,ze juz coraz wiecej z Was poznaje plec - SUPER!! Niedlugo juz wszystkie bedziemy wiedzialy! :-)

U mnie wszytsko ok, mala szaleje a wczoraj pierwszy raz dostalam w ZEBRO, jak podskoczylam w samochodzie to moj nie wiedzial co sie dzieje a chyba zle siedzialam i mala nie miala miejsca i bardzo uprzejmie dala mamusi o tym znac.

Brzuszek rosnie, za tydzien mam isc zrobic ten test obciazenia glukoza (50g) robilyscie juz?
Poza tym lekarz skierowal mnie jeszcze na zrobienie z krwi HBS i VDRL bo wczesniej nie robilam czyli Kila :sorry: i Żóltaczka :sorry:

Nastepna wizyta dopiero za 3 tygdonie...

U mnie pogoda jest MEGA srednia , depresja jesienna chyba sie powoli zaczyna...

Ja od tygodnia jestem zalamana , nie wiem czy to hormony czy co ale normalnie nie potrafie sobie ze soba poradzic, tak jak jeszcze tydzien temu kupowalam rzeczy malej i bylam radosna tak od kilku dni czuje sie poprostu strasznie, chce mi sie ciaglke plakac, nic mnie nie cieszy, czuje sie samotna.. jakbym byla sama z ta ciaza i sama pozniej tez zostane nie wiem... czy to znowu hormony daja o sobie znac.. ale jest naprawde niedobrze.
Czy Wy tez macie podobnie czy u Was jeszcze ciagle trwa ta euforia, ktora niby jest w 2 trymestrze....?

Ja za tydzien zaczne 3 trymestr wiec moze sie cos zmienia ale naprawde ....

Zamówilam fajne mebelki - czas oczekiwania ponad 6 tygodni.

Buziaki i Milego Dnia Dziewzynki!

Ogólnie pisałam, że zdecydowałam się na poród nie w moim mieście, no i D. właśnie dzwonił, że nawet pozwolili mu zdjęcia zrobić sali porodu rodzinnego i położna powiedziała, że jak będę miała szczęście to trafię na 1 czyli pokój który byłby przeznaczony tylko dla Nas:) A tak to są 2 pokoje z 2 łóżkami do rodzinnego i 3 pokoje z 3 łózkami...cieszę się, że w końcu chociaż jeden problem z głowy...

Heheh ja Cię guzik oświeciłam, bo się okazało że tak nie do końca mam rację;-)
A nie prawda, zawsze jednak już będę wiedzieć więcej niż 15 mint temu;-)
Oj Bidulki Kochane widzę, że wy jeszcze się męczycie z tymi swoimi złymi samopoczuciami ale na pewno do końca tygodnia Wam przejdzie zobaczyta.
Oby Aguś oby:sorry: Ty dbaj o siebie żeby Ciebie ominęły te wirusy;-)

Ja od tygodnia jestem zalamana , nie wiem czy to hormony czy co ale normalnie nie potrafie sobie ze soba poradzic, tak jak jeszcze tydzien temu kupowalam rzeczy malej i bylam radosna tak od kilku dni czuje sie poprostu strasznie, chce mi sie ciaglke plakac, nic mnie nie cieszy, czuje sie samotna.. jakbym byla sama z ta ciaza i sama pozniej tez zostane nie wiem... czy to znowu hormony daja o sobie znac.. ale jest naprawde niedobrze.
Czy Wy tez macie podobnie czy u Was jeszcze ciagle trwa ta euforia, ktora niby jest w 2 trymestrze....?

Ja za tydzien zaczne 3 trymestr wiec moze sie cos zmienia ale naprawde

Kochana no to witaj w klubie ja się strasznie boję o moje maleństwo bo jestem bardzo nerwowa, wybucham złością i krzykiem, często też płaczę a przez to moje dziecko będzie znerwicowane, o wszystko się pluję, do wszystkich mam pretensje, dziś np. jak zwykle D. mnie zdenerwował a ja oczywiście w płacz, dobrze że mama w pracy bo by mi nieźle tyłek za to skopała...też mam za 3 tygodnie wizytę ale chyba wcześniej wybiorę się do apteki po leki uspokajające...takie, które będą bezpieczne dla maleństwa...:-(

A nie prawda, zawsze jednak już będę wiedzieć więcej niż 15 mint temu;-)

Oby Aguś oby:sorry: Ty dbaj o siebie żeby Ciebie ominęły te wirusy;-)

No właśnie wczoraj odwaliłam się w cienką kurteczkę przyszłam do domu a tu mi się zanosiło na ból gardła, na szczęście wygrzałam się w nocy wypociłam i dzisiaj już jest jak za dawnych czasów:-D Ale miałam stresa bo teraz tak często się o tej grypie mówi...:-( Oj ja głupia...:-(

HELLO DZIEWCZYNKI

Jak zwykle wracam po krotkiej nieobecnosci... Widze,ze juz coraz wiecej z Was poznaje plec - SUPER!! Niedlugo juz wszystkie bedziemy wiedzialy! :-)

U mnie wszytsko ok, mala szaleje a wczoraj pierwszy raz dostalam w ZEBRO, jak podskoczylam w samochodzie to moj nie wiedzial co sie dzieje a chyba zle siedzialam i mala nie miala miejsca i bardzo uprzejmie dala mamusi o tym znac.

Brzuszek rosnie, za tydzien mam isc zrobic ten test obciazenia glukoza (50g) robilyscie juz?
Poza tym lekarz skierowal mnie jeszcze na zrobienie z krwi HBS i VDRL bo wczesniej nie robilam czyli Kila :sorry: i Żóltaczka :sorry:

Nastepna wizyta dopiero za 3 tygdonie...

Ja za tydzien zaczne 3 trymestr wiec moze sie cos zmienia ale naprawde ....

Zamówilam fajne mebelki - czas oczekiwania ponad 6 tygodni.

Buziaki i Milego Dnia Dziewzynki!

Chyba podzielę swój los z Tobą:sorry: Ostatnio mam napad takiej melancholii:-( Chyba nam się hormony udzielają i pogoda:-( Cały dzień sama siedzę i mi się głowie pierdzieli, taka pustka, cisza, dopiero jak grzesiek wraca z pracy to tak radośniej sie robi:sorry: Chciałabym już żeby Sunuś był z nami, ale muszę troszkę poczekać:-(

Dziewczyny , ja pisałam o RUTYNIE , którą zawiera np rutinoscorbin , czy rutinacea . Rutyna zamyka i uszczelnia naczynia krwionośne , a więc na logikę : w łozysku również , przez co dziecko dostaje mniej krwi niż powinno . A porpos antybiotyków ( już się nieźle zorientowałam przez 2 tyg chorowania ) Jeśli chodzi o infekcje górnych dród oddechowych , to polecam antybiotyki o dzialaniu miejscowym , np BIOPAROX . Taki antybiotyk nie przenika do krwioobiegu , więc nasz maluszek nie dostrzega nawet że się kurujemy . Nalezy jednak uważać ponieważ przy biparoxie może wystepować nadwrażliowść na fusafunginę , czyli główny składnik leku . Dziewczyny cherlająco-smarkające ! zapytajcie o to swoich lekarzy !

reklama
Do góry