reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Wielkie dzięki dziewczyny kciuki przyniosły szczęście bo maleńka zdrowiutka!
ale teraz jesteśmy glodniutkie i idziemy sobie spagetti zrobić :tak:

reklama
a ja dziewczynki lecę na gołabki i muszę poodkreślać moją wyprawkowa listę dla Wiki. Wpadnę za jakąs godzinke. Tylko proszę o wyrozumiałość z ilością stron do nadrobienia:laugh2:

Za duzo to tu nie pogadałam dzisiaj. Kończę, bo idziemy spać na nowe mieszkanko i chyba zabieramy kompa a tam na razie neta nie ma:wściekła/y:. Jeśli nie, to do jutra:-) Pogłaszczcie Brzusie:-)

Wróciłam z tej nędznej, zazimionej szkoły! I tak wysiedziałam z kumpelą tylko 45 minut:confused2: Potem udałyśmy się na miasto, słuchajcie odkryłam super sklep z super rzeczami, świetne kozaczki przymierzałam za 29 zł!:eek: Długie, do kolan z obcasikiem ze srebrnymi pierdołami, no cuudo! No jo...i przemarzłam jak cholera!
Ktoś się pytał o te bóle macicy tylko nie wiem kto, ja dzisiaj moje identyczne obawy wyraziłam swojemu ginkowi powiedział, że nie mam czym się martwić i wziąć nospę.
Przy okazji zajrzalam do złotnika o zmniejszenie rozmiaru obrączki weźmie za o 25 zł i będę ją miała na następny dzień, więc się uspokoiłam.

Ciekawe jak tam Siunia nam się sprawuje? I jak przeżyła nasze cudne, pachnące PKP!:-D

a wiecie co w uzasadnieniu jako główny powód podał analityk- moją ciąże czyli zwolnienie lekarskie. jakbym nie była w ciąży to by mi dali zamiast 125 tyś 140 bez szemrania. to jest kraj prorodzinny, aż mnie do czerwoności rozgrzało. Nawet nie czułam ze pada deszcz taka wściekła wyszłam z tego banku

Że jak??? Wiesz że to chyba się kwalifikuje na skargę do UOKiKu???? Nie mają prawa wnikać w to czy jesteś na L4 czy nie czy jesteś w ciąży czy nie - nikt nie musi w ogóle o tym wiedzieć. Liczy się średnia zarobków (z 3,6,12 miesięcy w zależności od banku) i rodzaj umowy o pracę...
Reszta informacji to twoja prywatna sprawa.... uch ale się oburzyłam!!

Mój Mężuś też miał w maju urodzinki 31 maja a ja się dowiedziałam 16 czerwca dopiero o ciąży ,ale to chyba też można zaliczyć Synusia jako prezencik:-p

Haha ja sobie zrobiłam prezent urodzinowy - 30 maja mieliśmy ślub. A maleństwo zmajstrowane najprawdopodobniej w niedzielę albo poniedziałek po ślubie... Dwie kreseczki pokazały się dokładnie w moje urodzinki 12 czerwca :D

dziewczyny ja już po wizycie i moge się chwalić z maleństwem wszystko w jak najlepszym pożądeczku rośnie zdrowe i duże ma już 620 gram a terminowo jak najbardziej jesteśmy w 24 tygodniu więc poród na samym początku lutego maleństwo sobie cały czas słodko sobie spało tylko od czasu do czasu rączką sobie machnęło ginekolog zrobił nam też na widoku 3d więc widzieliśmy troszkę twarzyczkę ale mocno rączkę do buzki przyciskala więc malo było widać
a no i maleństwo uchyliło troszkę rabka tajemnicy - mała Milenka nam rośnie :) ale jestem szczęśliwa az się popłakałam jak lekarz powiedział że wszystko jest ok
HURA!! Super że wszycho super - gratulacje Juliśku!! :)

Aha i jeszcze jedno Wam opowiem...naczytałam się ogólnej opinii o naszym szpitalu w G-dzu...jednym słowem jest c*ujowa! Byście widziały komentarze rodzących w tym roku na temat położnych to byście się odoiły bokiem! Masakra! Zero warunków normalnej higieny. Dlatego postanowiłam rodzić w Świeciu, Rechot pewnie się orientujesz gdzie to jest. Tam jest miły personel, po porodzie nawet wyprawkę dają, za rodzinny nie trzeba płacić i co najważniejsze pacjentka jest informowana o wszystkim...jutro pozostaje mi zadzwonić i się dowiedzieć jak to jest czy jak będę rodzić to wystarczy, że przyjadę i hop czy muszę tam jechać pogadać i kiedy...

dziewczyny ja już po wizycie i moge się chwalić z maleństwem wszystko w jak najlepszym pożądeczku rośnie zdrowe i duże ma już 620 gram a terminowo jak najbardziej jesteśmy w 24 tygodniu więc poród na samym początku lutego maleństwo sobie cały czas słodko sobie spało tylko od czasu do czasu rączką sobie machnęło ginekolog zrobił nam też na widoku 3d więc widzieliśmy troszkę twarzyczkę ale mocno rączkę do buzki przyciskala więc malo było widać
a no i maleństwo uchyliło troszkę rabka tajemnicy - mała milenka nam rośnie :) ale jestem szczęśliwa az się popłakałam jak lekarz powiedział że wszystko jest ok
julisia -gratuluje coreczki - widze ze bedzie pare milenek - lutowek....hihihi -juz chyba ze 3 naliczylam....

reklama
No i niestety wróciłam od gina ze złymi wieściami :-( w tym tygodniu muszę powtórzyć badanie na obciążenie glukozą ale tym razem 75g po godzinie i po dwóch godzinach, jeśli znowu wyjdzie ponad normę to mam dzwonić do mojego gina i może się okazać że będę musiała iść do szpitala na kilka dni na badania:-( Oczywiście mam bezwzględny zakaz spożywania słodyczy i cukru pod wszystkimi postaciami

Do góry