reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Kejt, No fajny ten płaszczyk :) Szkoda tylko, że z Wa-wy. Ja kurde jestem lekko niewymiarowa (mały karakan z wielgimi cycorami ;) ) i tak bez przymiarki to nie da rady... Ale fajny jest, musiałabym czegoś podobnego poszukać. Może w sklepie ciążowym u mnie w Gnieźnie... Tylko ciekawe jak to cenowo wygląda do takiego płaszczyka w zwykłym sklepie np. typu grzybek, który na ciążę jest idealny. Jak na razie nic takiego u siebie nie znalazłam, ale w środę ma być dostawa takich grzybków. Chyba się przejdę do tego ciążowego, potem zobaczę te w normalnym sklepie i porównam jakość i cenę :)

reklama
Hej pipki :)

Jak wam minął weekendzik? Ja w sobotę szukałam jakiegoś płaszczyka dla siebie i powiem wam jedno. Jestem załamana. Nałaziłam się jak debilka, aż mi się gnaty w du...pie poluzowały i co? I dupa! Nic nie znalazłam... same dopasowane płaszczyki a kurtki to takie co ledwo cycki zasłaniają :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Coś czuję, że dopiero w ten weekend pojedziemy z M. do Poznania. No, ale niedziela była milsza, byliśmy u teściów na obiadku (żeberka w miodzie-nie z paczki!) mniaaaam i dostałam od teściowej 3 słoiki moich ukochanych pikli w słoiku :) Potem mieliśmy gości z małą córeczką, wieczór nam upłynął na wertowaniu projektów domów (bo ten ostatni stwierdziliśmy, że będzie za drogi w budowie) no i wybraliśmy projekt Oliwka. Ehhh mam nadzieję, że ostatni raz wybieramy projekt bo ocipieję :p

A co u Was? Co tu się działo w weekend?

Cmok cmok
Przejrzałam ten projekt domu - muszę przyznać że naprawdę fajny.
copy.png
favicon.ico

Ostatnia edycja:
zjadłam sucharka ale po nim też mam jazdę ze szok....jak andrzej wróci z pracy to go zagonie zeby ze mną pojechał do lekarza ...ide wyrzygać sucharka.......
Koniecznie do lekarza!!!
jak po sucharku cie tak meczy.
Aniu i bez żadnego ociągania sie.

ja musze isc do sklepu na zakupy. cos musze zrobic na obiad a potem przygotować sie na korki. Jak wróce to zagladne do Was. Miłego południa.

Rany obiad, dalej nie wiem co zrobic. ale ze mnie żona, wredna.

Przejrzałam ten projekt domu - muszę przyznać że naprawdę fajny. My ciągle się zastanawiamy czy kupowac działkę kolo Krakowa, czy gotowy dom, czy też większe mieszkanie (mamy 60 m) i tez ostatnio przeglądałam projekty (bo oglądalismy działkę, ale chyba tam obok planują obwodnicę Krakowa - więc odpada)

Gosiu a w którym miejscu ogladaliscie działkę?
Nam buduja mieszkanie w krakowie a ogladalismy działkę w Sidzinie. tylko za drogo, ale byłaby śliczna, 17 arów i prawie wszystko podciągnięte. tylko kanalizacja w drodze, reszta mediów juz w działce. My w krakowie na spacerowej mamy na oku cos fajnego, 8 arów, tyle ze to jeszcze pustkowie i kosmiczny byłby koszt budowy.

Przejrzałam ten projekt domu - muszę przyznać że naprawdę fajny. My ciągle się zastanawiamy czy kupowac działkę kolo Krakowa, czy gotowy dom, czy też większe mieszkanie (mamy 60 m) i tez ostatnio przeglądałam projekty (bo oglądalismy działkę, ale chyba tam obok planują obwodnicę Krakowa - więc odpada)

Gosiu, No ten projekt to chyba już naprawdę nasz ostatni wybór i chyba najlepszy. Ważne dla nas było to by salon był od południa, bo tak mamy działkę ustawioną, że w przeciwnym wypadku salon byłby wciąż zacieniony. A tu? Jest naprawdę ok, przestrzenie też są całkiem całkiem. Jedynie górę nieco byśmy zmienili. Oglądaliśmy zdjęcia ludzi, którzy budują Oliwkę i powiem Ci, że niektóre z nich są baaardzo inspirujące :) A z Waszą działką... powiem Ci, że zastanowiłabym się, bo dużo zależy jak będzie położona ta obwodnica w stosunku do działki (hałas) bo może się okazać, że będzie spokojnie, a dojazd do Krakowa będzie ułatwiony i w razie czego cena takiej działki dużo wzrasta (gdybyście np kiedyś chcieli jednak sprzedać)

Gosiu a w którym miejscu ogladaliscie działkę?
Nam buduja mieszkanie w krakowie a ogladalismy działkę w Sidzinie. tylko za drogo, ale byłaby śliczna, 17 arów i prawie wszystko podciągnięte. tylko kanalizacja w drodze, reszta mediów juz w działce. My w krakowie na spacerowej mamy na oku cos fajnego, 8 arów, tyle ze to jeszcze pustkowie i kosmiczny byłby koszt budowy.

My z tej strony na Warszawę szukamy - oglądaliśmy w Bibicach - to moze ze 3 km od Krakowa. Szukamy tez w Węgrzcach, ale tak naprawdę to chyba wolimy mieszkac w Krakowie (jakby się trafiła fajna działeczka w Krakowie to byśmy się zdecydowali). Anisen, a gdzie Wasze mieszkanko się buduje, - ja mieszkam na PrąDNIKU CZERWONYM.
copy.png
favicon.ico

Ostatnia edycja:
Nam buduja mieszkanie w krakowie a ogladalismy działkę w Sidzinie[/QUOTE pisze:
jejku Sidzina... ja tam mam rodzinę :) Co prawda rzadko odwiedzaną, ale mam ogromny sentyment do tego miejsca, bo to rodzinne strony mojej kochanej (ŚP) babci, która była prawdziwą góralką :) Ehhh ale mi się miło zrobiło :)

Gosiu, No ten projekt to chyba już naprawdę nasz ostatni wybór i chyba najlepszy. Ważne dla nas było to by salon był od południa, bo tak mamy działkę ustawioną, że w przeciwnym wypadku salon byłby wciąż zacieniony. A tu? Jest naprawdę ok, przestrzenie też są całkiem całkiem. Jedynie górę nieco byśmy zmienili. Oglądaliśmy zdjęcia ludzi, którzy budują Oliwkę i powiem Ci, że niektóre z nich są baaardzo inspirujące :) A z Waszą działką... powiem Ci, że zastanowiłabym się, bo dużo zależy jak będzie położona ta obwodnica w stosunku do działki (hałas) bo może się okazać, że będzie spokojnie, a dojazd do Krakowa będzie ułatwiony i w razie czego cena takiej działki dużo wzrasta (gdybyście np kiedyś chcieli jednak sprzedać)

Z działka to się jeszcze zastanowimy, tak naprawdę zawsze coś nam nie pasuje (a tu działaka bylaby spoko + wszystkie media, bo to pod Krakowem, ale jest też kanalizacja).
A salon na południe to super sprawa - teraz tak mamy w mieszkaniu - ja osobiście bardzo lubię takie słoneczne i to tak optymistycznie nastraja.

reklama
Siunia - tak, i to duży - generalnie wszystko do zmiany. O kuchni łazience i przedpokoju nie wspomnie bo sa stare i oblesne (jeszcze po poprzednich właścicielach) no a poza tym zmiana wystroju w salonie i przygotowanie sypialni tak żebyśmy się z dzidzią pomieścili (jakiś czas bo pozniej pewnie sie wyprowadzimy do salonu). Poniewaz mieszkanko mam male (42m) i bardzo nie fajnei rozlozone (25m salon i 6m sypialnia) postanowilam zatrudnic kogos kto pomoze mi je urzadzic tak zeby bylo maksymalnie funkcjonalnie i zeby wszystko bylo przystosowane do tego ze w domu pojawi się małe dziecko.... Dziś dziewczyny przychodzą z projektem wstępnym więc siedzę jak na szpilkach!:laugh2:

Koniecznie kochana pochwal się co te projektantki Ci podpowiedziały:-) a płaszczyk super -> tylko niebieski to nie mój kolor -> wolałabym zielony lub czerwony:-D

co do płaszczyków, widzę, że nie tylko SiuniaB masz z tym problem. U mnie to samo, płaszczyki jak na dyskotekę, a ja nie mam się w co ubrać, na dworze piździ jak...a mi rozrywa cycki przez ten wiatr. Nie wiem w czym będę chodzić, uszyję sobie chyba Koc ale nazwę go PONCHO...wrr..

Z tymi płaszczykami to rzeczywiście masakra, ale też będę musiała się za czymś rozejrzeć, bo wczoraj ubrałam swój jesienny, ale ledwo ledwo zapięłam go:-p

zjadłam sucharka ale po nim też mam jazdę ze szok....jak andrzej wróci z pracy to go zagonie zeby ze mną pojechał do lekarza ...ide wyrzygać sucharka.......

Kochana rzeczywiście idź do tego lekarza, bo wiem co to mdłości i nie zazdroszczę:szok:

Siuniab moim zdaniem projekt domu to bardzo ważna rzecz:-) ja się zawsze śmieję, że jakbym miała dom budować to tyle jest tych projektów, że sama bym nie wiedziała, na który się zdecydować:-p my mamy dom do remontu, więc problemu takiego nie mam, ale cały czas się zastanawiam, czy czegoś tam nie dobudować, żeby był troszkę większy:-)

Do góry