reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

Byłam, ćwiczę w domu mięśnie dna miednicy ale nie systematycznie, bo zapominam. Po drugim dziecku będę robiła operacje plastyczną krocza ( żeby je scalić ) i od razu podniesienie narządów czyli pęcherza i ścian pochwy.
Właśnie miałam pisać że operacja i fizjoterapia u urogine powinny Ci podnieść komfort życia. Ale tak śpi to lic sprawę … jestem w szoku i bardzo współczuję i jednocześnie mam nadzieję że więcej kobiet to nie spotka

reklama
Dziewczyny, czy możecie polecić dobrego ginekologa w Warszawie? Jakoś kiepsko trafiam… 😕
U mnie pcos, insulino i hiperprolaktynemia czynnościowa, więc łatwo nie jest

Dziewczyny, czy możecie polecić dobrego ginekologa w Warszawie? Jakoś kiepsko trafiam… 😕
U mnie pcos, insulino i hiperprolaktynemia czynnościowa, więc łatwo nie jest
Doktor Wrona, tylko kolejkia długie. Ale moim znajomym pomógł, przebadał z każdej strony.
Ja chodzę do dr. Falęckiego, ale on specyficzny jest, trzeba go rozumieć, żeby się nie denerwować na wizycie.

Jak operacja? Wszystko ok? 🙂
Póki co są jeszcze w szpitalu. Mały ma dren i bandaż. Szwy do zdjęcia za tydzień - po kontroli się okaże czy coś pomogło. Gorzej ze spaniem - siostra mówiła,że mały się trochę buntuje (we wrześniu ma 6ur i ma autyzm i ADHD) bo nie może spać na stronie,gdzie miał operację ale ma apetyt i dobry nastrój ogólnie. Wybudził się też w miarę dobrze z narkozy

Doktor Wrona, tylko kolejkia długie. Ale moim znajomym pomógł, przebadał z każdej strony.
Ja chodzę do dr. Falęckiego, ale on specyficzny jest, trzeba go rozumieć, żeby się nie denerwować na wizycie.
Dzięki! Będę w takim razie sprawdzać i szukać 😊 bo na razie dostaję tylko leki na stymulację, które i tak nie działają 🤷🏼‍♀️

reklama
Moje dzieci 3.5, 4 i 4kg 😆 A cukrzycy nie miałam nigdy. Oboje jesteśmy z mężem wysocy więc nie dziwi mnie to :-)

U mnie cukrzyca tylko w ostatniej ciąży i z niej najmniejsze dziecko.

W sumie Janek przy porodzie nie był jakiś mega duży bo 55cm i 3.5kg ale urodził się przed terminem więc pewnie by dobił do 4kg gdyby to np było po terminie.

No ale on był, w sumie jest ciągle głodny.
I teraz ma 14 lat w tym roku i ma ponad 180cm wzrostu i 90kg wagi. Po wykryciu CT1 przytył. Zwykle dzieci chudną.

Ogólnie dla mnie to było przykre bo pamiętam jak miał np 5 lat i chciał nosić jakieś ubrania z McQueenem czy innym bohaterem z bajki dla mniejszych dzieci i była lipa bo on już w te małe rozmiary nie wchodził 🙄

I o buty się boję bo już nosi 46 ... więc potem będzie tylko gorzej.

Basia już nie jest taka duża. Bo ma 25kg wagi i 150cm wzrostu. Ale nogę też dla mnie spora bo 36 - ona ma 10 lat

Dla mnie Oni są duzi bo ja mam 160cm i buty noszę 37 🤣

Do góry