reklama
Ale nie każdego stać, jak tak patrzę po cenach poszczególnych modeli, więc większość osób obejdzie się smakiem i pójdzie do tańszej konkurencji... :/ Nie mówię, że Hurom jest zły, ale nie każdy może sobie na niego w dzisiejszych czasach pozwolić. No chyba, że ktoś jest odważny i weźmie specjalnie kredyt na wyciskarkę. ;D
marianna879
Zaciekawiona BB
Hm, a może jakieś przetwory? Eterno ma dżemy i konfitury bio i też owoce w syropach, myślę że dla dziecka będą ok, może w takiej formie się przekona. Możesz zrobić naleśniki z czymś takim albo gofry albo coś jeszcze innego
karolinne
Fanka BB :)
Oj tak. Mamy wyciskarkę, ale robie soki raz na dzień albo raz na dwa dni. NIe podaję soków dzieciakom kilka razy dziennie ponieważ nie soki są najzdrowsze ale warzywa i owoce w naturalnej formie. Z racji tego,ze zawierają w sobie błonnik. A błonnik również jest niezbędny organizmowi ( na przykład dla odpowiedniego trawienia). Link do: Zdrowa żywność
Przemycam również owoce i warzywa w potrawach. Na przyklad w roznego rodzaju placuszkach.
Przemycam również owoce i warzywa w potrawach. Na przyklad w roznego rodzaju placuszkach.
Ostatnia edycja:
Mój chrześniak niezbyt przepadał za warzywami o owocami, bo jego rodzice szybko poddawali się, gdy coś mu nie smakowało i na długi czas wykluczali takie produkty z diety. A okazało się, że wystarczy podać owoc czy warzywo w nieco innej formie czy pokrojone w ciekawe kształty i od razu przyciągały uwagę dziecka. A przecież niby ich nie lubiło... Poza tym dobrze sprawdziły się właśnie soki albo miksowane owoce, bo miały więcej smaku i dziecko też widziało jak rodzice je popijali, a podjadania warzyw raczej nie miał okazji obserwować
reklama
Ja dopiero niedawno zaczęłam próbować egzotycznych owoców i różnych mniej popularnych warzyw. Wygląda to trochę jak rozszerzanie diety, tylko, że w przypadku dorosłego człowieka Na szczęście dzieci mojej siostry albo moich znajomych nie mają tego problemu, bo już wiele z tych produktów jest na wyciągnięcie ręki. Wystarczy zobaczyć ile warzyw i owoców jest w aktualnych ofertach np. na Link do: Na dobry tydzień aż szkoda ich nie włączać do diety. Na początku najlepiej sprawdzają się albo w postaci musu albo w niewielkich kawałkach, żeby poznać ich smaki i strukturę. Potem możemy z nich robić soki, koktajle, dodawać do ciast itd. w zależności od tego jaka forma najbardziej przypadnie do gustu małym albo dużym niejadkom