reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Warszawa i okolice

Ja odpadam niestety. W środę wyjeżdzam do rodziców i wracam dopiero na koniec ferii (czyli 29.01) a na następny dzień już pracuję..

reklama
Silva :szok: a myślałam, że ja tylko tak kursuję po lekarzach... Biedny Szymek :-(
Saffi - szkoda :-(
Słuchajcie, mogę na ten moment li tylko 27.02. piątek zaproponować z tej prostej przyczyny, że tegoż dnia mam się dodzwonić do mojego lekarza na Kopernika w sprawie rehabilitacji - mam już skierowanie - i zapewne 30.01. się tamże stawię - a jak będzie dalej to nie wiem, więc czułabym się bardzo niezręcznie coś ustalając z Wami w takiej sytuacji. Chciałabym w miarę możności wszystko w lutym załatwić bo w marcu to się po prostu nie sklonuje - w pracy wszyscy na mnie czekają jak kania dżdżu - i to nie dlatego, że nie mogłabym wyjść. Ale kontrolnie zarzuciłam temat jak byłam tamże wczoraj - jakby co pod zwolnienie :-p
Co Wy na to ?

27.01 - super! chodziaż na dzień dzisiejszy mam lekką załamkę - w skrócie: dopiero co przestawiłam Szymka na antyalergiczny Nutramigen, a już jest problem, bo i na to jest uczulony:( ...czułam, że coś jest nie tak, bo skóra się pogorszyła, kupy nieładne, ale żaden lekarz mnie nie słuchał... "obserwować, obserwować" słyszałam tylko... no i zaobserwowałam! krew w kupce:(((( diagnoza - alergia na kazeinę zawartą w Nutramigenie... jedyne dobre mleko to Neocate - dostępne tylko w UK, no masakra... Jest jeszcze Elecare z USA, ale zawiera soję, na którą Sz. jest uczulony, ale tylko Elecare udało mi się zdobyć na szybko, bo Nutramigenu już nie mogę dawać, a na wodzie dzieciak nie da rady przeżyć więc muszę zaryzykować póki nie ściągniemy Neocate z UK. Podobno soja aż tak mu nie zaszkodzi... zobaczymy. Obserwujemy...

Andariel - dzięki za wskazówkę. Jestem już u kresu wytrzymałości...to mleko Elecare okazało się porażką - śladowa zawartość oleju sojowego! Szymek ma atak azs. Michał pojechał dziś aż do Szczecina po ostatni ratunek - Neocate LCP. Jutro rano zaczynamy podawać i zobaczymy... ale książkę tej kobiety tak czy owak kupuję i zaczynam studiować, bo tracę nadzieję...

reklama
Do góry