reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Wyciągnęłam letnie ubrania, miałam aż 3 rzeczy w które się mieszcze i mogę wziąć na wakacje. [emoji23] ogólnie to wczoraj sprzatalam do 21 a już teraz nie widać różnicy, mam wrażenie że ciągle jest syf :( mąż wczoraj umyl gary jak mu kazalam to dizisaj znowu pełen zlew w tym nic mojego -.- muszę się pouczyć do kolokwium bo mam za tydzień. Chciałabym mieć zaliczone i z głowy :) ale no bez nauki (a tym bardziej z makroekonomii) nie da rady. Nic nie ogarniam co ten koleś mówi a oczywiście wzorów nie można mieć. A ja nawet po treści polecenia nie wiem jakiego wzoru użyć :(

reklama
Emol u mnie to samo! Dziś miałam wyrąbane i poodkurzałam o 17 dopiero! Mąż zrobił obiad! Nie dawno pozmywalam i już znowu gary w zlewie po kolacji! Ale jakoś do wtorku wytrzymam! Właściciel kupił zmywarkę i we wtorek mają przywieźć. Na początku mi gadał,że mam szukać używanej albo,że kupi nową i pół na pół a ja go wysmiałam! W umowie napisane wyposażona kuchnia i pisze co jest. A jak byśmy mieli połowę płacić a w przyszłym roku będziemy się wyprowadzać to zmywarka musiałaby zostać a gdzie moja połowa? Myśli,że trafił na głupków! Oczywiście wieczorem się wkurzam bo Szymon cały dzień nie grzeczny i już myśleliśmy,że trochę spokoju a on przed spaniem znowu pokazał co potrafi! Leon wypił mleczko i by zasnął bo już był cicho a ten jak się położył to zaczął wariować i go rozbudził! Jeszcze nie śpią! I można gadać,drzeć się,że ma zamknąć papę bo Leon bardziej będzie wariował jak on będzie ciągle do niego głupoty robił to ta gnida swoje i na złość robi :( normalnie mam dziś ochotę go gdzieś wywieść i zostawić.

Artur ok 20 taka maruda, chyba żeby więc dałam paracetamol. Po 15 min widać że mu pomogło. Ale że drzemkę mia do 19 to teraz go później polozymy.

Veronika - może Szymon potrzebuje zorganizowanego dnia wtedy nie będzie mial czasu rozrabiac. Jak będzie miał wypełniony dzień aktywnością np. rower, gry planszowe itp. Mi rodzice gdy byłam w jego wieku organizowali dzień rowery, spacery, spotkania z innymi dziećmi, czytanie bajek, gry planszowe.

Poranna grami planszowymi to on nie jest zainteresowany. Pogra chwilę i się nudzi. Z resztą że wszystkim tak jest. Wszystko mu się nudzi po chwili tylko nie nudzi mu się psocenie Lenonowi. To uwielbia najbardziej. A tak po za tym to dlaczego ja mam czas organizować dzieciom a mąż najlepiej przed kompem i by grał? Nosz kurde są chyba jakieś podziały obowiązków. Na podwórko nie może bo pełno donic z kwiatami właściciela. Piaskownica była to trzeba było wyrzucić bo ciągle mu przeszkadzało,że piasek porozsypywany itd. Ja na dwór w taki upał nie wyjdę bo nie mogę. Plac zabaw samo słońce. Ma pełno zabawek z Playmobil cała wielką skrzynkę LEGO. I najlepiej wszystko psuć. Dzisiaj zadzwonię do pediatry i zrobię termin zobaczymy co powie. Wydaje mi się,że potrzebuje jakiej grupowej terapii albo coś. A po za tym co chwilę dzwonią z przedszkola,że jest nie grzeczny,że się psoci itp więc Poranna on nie jest tylko taki w domu i organizacja czasu nic nie da. On poprostu też nie potrafi bawić się z innymi dziećmi. A tu nawet nie ma dzieci w jego wieku w wiosce. Nawet w przedszkolu w grupie jest gdzie są 6 letnie dzieci 4 i 3. A on sam 5 latek. Wszystkie dzieci w jego wieku w drugiej grupie. Dzwoniłam do przedszkola i chciałam żeby go przenieśli to nie.

Dziewczny mam do was pytanie . Czy któraś z was brała tabletki na zatrzymanie okresu ? Takie na krzepnięcie krwi dokładnie . Bo ja biore od 2 dni i dziś jest masakra taki bol brzucha jakby lekkie skurcze porodowe i z brzucha i krzyżowe . Nie wiem co jest grane i czy odstawić te tabletki czy co :/ lekarka powiedziała dziś ze to nic takiego i mam brać je dalej bol minie . Jednak ja mam pewne obawy bo nie miałam ani badania ani usg i się martwię bardzo :(

Foxy ja nie wiem jak u was mogą tak sobie w kulki lecieć i nie zbadać dokładnie. Ta służba zdrowia tam jest przerażająca [emoji33] Może poszłabym prywatnie? Albo może poszukaj polskiego lekarza czy co? No nie wiem kurcze co ci doradzić bo pierwszy raz z takim czymś się spotykam. Ja nigdy tak nie miałam. A nawet jakby tak było to podejrzewam,że moja lekarka robiła by głębsze badania. Już mi chciała w kierunku hormonów jak jej powiedziałam w marcu,że cykl mój trwa 38 dni i nie ma owulacji. Ale nie zdążyła bo owu była no i od razu zapłodnienie.
A ja siedzę właśnie u dentysty w poczekalni i się denerwuje. Mały u teściowej. Pierwszy raz jestem gdzieś bez niego. Już pisałam czy wszystko ok. Byliśmy z mężem na śniadaniu,ja tylko Latte wypiłam bo nic przełknąć nie mogłam. Ta latte oczywiście nie dobra była. Jakby mleko popsute ale mąż się śmiał,że ja tylko przewrażliwiona i nie smakuje bo ciąża. Pewnie i tak. Wgl kawy nie piję. Młody wczoraj na tarasie we wodzie się pluskał i spalił sobie plecy. Mamy parasol ale za ostre słońce wczoraj było a wiadomo nie był tylko w cieniu. Na szczęście nie miał gorączki ale dziś rano mówił,że bolą go plecy. Wysmarowałam go żelem chłodzącym. Wczoraj też go kremem ochronnym wysmarowałam ale i tak nic nie dało :/

Veronika kup może krem z mocniejszym filtrem.co do zachowania to może mały w ten sposób was prowokuje do tego żebyście zwrócili na niego uwagę. W przedszkolu jeśli jest z młodszymi dziećmi to też pewnie pilnują młodszych i znów jest pominięty. Wiem, że mały, ciąża i wszystko jest na Twojej głowie ale pogadaj z mężem i może niech faceci spędza trochę czasu tylko we dwoje -tak po męsku.może ryby albo nauczy go grać na gitarze.

Foxy ja nie brałam takich tabletek ale wcześniej miałam takie okresy ze skrzepami i były bardzo bolesne. Brałam leki przeciwbólowe. Po tej ciąży skrzepow jest niewiele i ból niewielki na początku. Za to leje się ze mnie jak zwykle kranu.może te tabletki spowodowały u Ciebie skrzepy i stąd ten ból.Spróbuj może się jeszcze skonsultować z innym lekarzem

reklama
Mój mąż i ryby [emoji23] a Szymon nie interesuje się gitarą. Wgl to jest problem bo on najchętniej siedziałby przed kompem i grał. A jak nie gra to gapi się w pudło co mnie do szału doprowadza. Gadałam wczoraj z teściami i wcale się nie dziwią,że się wściekam. Kurde moglibyśmy coś razem porobić. Na basen nie bo brzuch ma za duży,do Zoo (gdzie autem się przejeżdża ) nie bo zwierzęta porysują,na trampoliny do parku nie bo on się tam będzie nudził. Tu w okolicy jest bardzo dużo fajnych miejsc,których ja sama nie znam ale nie można się go doprosić. Kurde nawet nad głupią rzekę pójść,żeby się popluskały i miały frajdę też nie! Już nie mam siły! Powiedziałam wczoraj do teściów,że mam to w dupie nie będę się prosiła,nie chce to nie. W soboty zawsze jeżdżę na zakupy więc będę rano jeździła,żeby po południu gdzieś z Julką i Szymem wyjść. A teście mi doradzili,że jak on nie chce to mam mu zostawiać Leona. Nawet,jeżeli mam fotelik na rower do niego mam go nie brać tylko go z nim zostawić. Teraz w sobotę i niedzielę Julka będzie na urodzinach ale ja gdzieś z młodym pojadę. A on niech zostanie z Leonem. Zobaczymy jak długo mu się to będzie podobało bo Leon beze mnie długo nie wytrzyma. Dziś był 4 godziny u teściowej w tym 2 spał ale jak wróciłam to cieszył się jak głupi. Potem jak do auta wyszłam to zaraz ryk. Będę mu robiła na złość ale trudno jak nie chcę z nami wolnego czasu spędzać to niech chociaż Leonem się zajmie.

Do góry