reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Emol wszystkiego dobrego :* ja nigdy nie wiem kiedy są czyje imieniy bo na Śląsku się nie obchodzi :). Tez mamy pchacz .Na początku mega się interesował ale teraz ma go w nosie , czasem zabawkami które są na nim się pobawi ;p . Ogólnie to śmiga już na nogach np z pokoju do pokoju itd ale robi to tak szybko ze ciagle traci równowagę i leci na łeb na szyje [emoji33][emoji847]. Za tydzień mamy wizytę u dentysty taki przegląd . Wszyscy znajomi i rodzina mojego męża się śmieją ze mnie ze tak wcześnie i jestem dziwaczka . Ma 9 zębów kolejne 3 idą na raz :x . Miłego dnia kochane i gratuluje wszystkich sukcesów waszych dzieciaczków :**

reklama
Leonowi też wyszła kolejna 2 z drugiej strony. U góry wszystkie zęby widać. Pewnie też wszystkie naraz będą szły. Od wczoraj wstaje w łóżeczku. Problem przed spaniem bo zanim zaśnie to się nawstaje. Teraz śpi. Zamówiłam mu mały basen na balkon. Wczoraj byłam u teściów bo mam basen ale u nas miejsca nie ma i czy można rozłożyć u nich w ogrodzie. Nawet nie wiedziałam,że brat męża miał urodziny i załapaliśmy się na grilla. W czwartek pojedziemy rozłożyć basen. U nas takie mega upały,że nie wychodzimy z domu. Wczoraj wróciłam do południa,jak Leona położyłam to go budziłam jak musialam Julkę ze szkoły jechać odebrać. Dziś znowu gorącz i znowu w domu. Wczoraj chociaż dzieciaki się wylatały po ogrodzie u teściów bo u nas to nie ma miejsca. Niby podwórko ale właściciel całe zawalił donicami z kwiatami. Roczek Leona też robimy u nich w ogrodzie. Przynajmniej dzieciaki będą miały co robić.

U nas też na tapecie zęby. Wczoraj dopiero przebiła się górna jedynka, a wychodziła i dokuczala młodemu ponad miesiac. Strasznie wolno wychodzą te zeby. Druga przebije się lada dzień. Niestety pewnie to będą ciężkie dni dla nas.

Foxy - gratulacje dla Alexa :) świetnie, że już chodzi. Opowiedz jak wizyta u dentysty. Może coś ciekawego Ci powiedzą.

Veronika - super, że Leon się podnosi. Moi rodzice już kupili basen dla Tymka w tamtym roku. Ma nawet daszek :D teraz na dzień dziecka kupili piaskownice zamykana i huśtawke. Na urodziny planują zjeżdżalnie. Młody będzie miał u dziadków plac zabaw :D pewnie w czerwcu pojedziemy do nich na tydzień i w lipcu na 2 tygodnie. Czekamy tylko na urlop mojej mamy.

Ja od wczoraj pakuję nasze rzeczy. Tymek mniej więcej jest spakowany. Ja już prawie też. Wczoraj zrobiliśmy przez internet zakupy to przywiąza środki czystości, kosmetyki i jedzenie do mieszkania, które wynajmujemy. Nie będziemy tracić na to czasu. Zostanie kupić tylko mięso. W płanach mamy zoo, papugarnie, park wodny z rekinami, statek i fontanny. No i oczywiście plaża :) już nie mogę się doczekać. Mąż wraca o 17.00 i zaczynamy urlop :) spakujemy się do końca, skoczymy pewnie na zakupy po prowiant. Z tego co patrzyłam zapowiada się fajna pogoda. Życzę Wam dziewczyny udanego weekendu. Jak znajdę chwilkę wrzucę fotki morza z pozdrowieniami.
Moje postanowienie na urlop - zero kłótni z moim M.
Pozdrawiam :)

Poranna no to trzymam kciuki na te twoje postanowienie [emoji16] Ja z moim też już dawno się nie kłóciłam ale jakoś bez kłótni jest lepiej. On mówi,że ja w ciąży to miła jestem bo ogólnie za charakter ludzie mnie nie kochają Ale go pocieszam,że wiecznie w ciąży nie będę. Ja też Szyma rower u teściów zostawiłam bo dwa miał i parę samochodów na podwórko bo cały worek w piwnicy a tu nie ma jak używać. Teraz basen. Może też jakaś piaskownice się wykombinuje jak będziemy mieli się przeprowadzać to dzieciaki będą pewnie większość czasu u tesciów w ogrodzie siedzieć. Mój mąż teraz długo pracuje bo wraca dopiero po 20 [emoji17] a już tak fajnie było,że o 19 a czasami 18! Ale teraz sam mówił,że jakiś nawał bo kilkanaście ludzi dziennie dzwoni. Muszę Leona spacerówkę wyprać i na słoneczku ładnie wyschnie. Mam prasowanie ale nie chce mi się! Słonko zachodzi od czasu do czasu pewnie się burza wykołuje. Ja już kibelek ogarnęłam i kuchnie. Jak młody wróci to ugotuje pierogi a wieczorem usmaże ziemniaki. Kurde na wszystko mam ochotę. W niedzielę jadłam tylko banany [emoji85]
Poranna miłego wypoczynku wam życzę!

Poranna burza miłego wypoczynku i trwaj w swym postanowieniu [emoji23][emoji173]️tez mam basen z daszkiem :D i fajnie,że dziadkowie zrobili mu plac zabaw :p

Foxy jak mieszkałam na Śląsku też nie obchodzilam. Ale w Warszawie się obchodzi więc obchodzimy. Ojczym, mąż z tych okolic więc tak wyszło. Bardzo dobrze że idziesz na kontrolę. Jakby Artur miał tyle zębów też pójdziemy. Na razie na 6 i mam w planie pójść na kontrolę po skończonym roczku. :) gratulacje dla Alexa. Szybko łapie kolejne etapy :)

Artur jak nauczył się schodzić z sofy, łóżka. To teraz czasami kładzie się na podłodze i pelza do tyłu jakby chciał "zejść nogami z łóżka"
Zobaczcie co kupiłam Arturowi.
I jakie ubranka dla Liwii
IMG_20180529_121603.jpg
IMG_20180529_121853.jpg

Załączniki

• IMG_20180529_121603.jpg
    IMG_20180529_121603.jpg
    58,9 KB · Wyświetleń: 275
  • IMG_20180529_121853.jpg
    IMG_20180529_121853.jpg
    57 KB · Wyświetleń: 281
Fajnie Emol. Wiesz co możesz kupować. Ja muszę czekać. Jak będzie chłopak to wszystko po Leonie mam :) a jak dziewczynka to się dokupi coś pod kolor ;) U nas się pochmurza,pewno się burza rozkręci. Leon chrupie jabłko a reszta ogląda bajki a ja mam spokój. Gotuje właśnie ziemniaki w mundurkach.

Pewnie ja rozumiem mój mąż tez obchodzi imieniny i jego rodzina :D . Fajne rzeczy kupiłaś [emoji7]. U nas dziś zimno a wczoraj był upał :[emoji2] powalona ta pogoda :x

reklama
Emol bardzo ładnie wyglądasz;) a ten czas leci szybko
Poranna burza zazdroszczę wyjazdu nad morze;) i życzę kmiłelego wypoczynku
Foxy dobrze że idziecie do dentysty jak macie tyle zębów u nas tylko dwa:)
Veronika współczuję zgagi choć ja nie miałam to jak chodziłam do szkół rodzenia poćwiczyć to duzoooo dziewczyn narzekało
U nas katar od tamtego tygodnia i jakiś kaszel kurcze byliśmy w piatek to w płucach czysto ale męczy strasznie, i taka maruda się zrobiła że momentami nic nie można zrobić więc ostatnio padam po całym dniu

Do góry