reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

reklama
Kasiek my na początku też taka nakładka ale stomatolog mówiła ze jak żeby się pokażą to zmienić na szczoteczke z normalnym włosiem. Artur też wolał tamta ale niestety żeby trzeba myć. Jak od początku się nauczy to potem będzie mniej roboty. :)
My zęby mamy 4 sztuki. Po każdej 1(prawa górną dopiero sie przebila i jej nie licze) i górną lewą 2.

Kasieks gdybyś jednak chciała taka nakładkę to jest ona w zestawie z pasta nenedent-baby. Mąż taka kupił w aptece. Zestaw zawiera pastę i szczoteczkę do zębów z silikonu. Jest ona nakładania na palec. Nie wiem ile kosztowała. Razem z maścia majerankowa mąż zapłacił około 20 zł.

Spróbuję. Do tej pory czyscilam tak jak pisałam wyżej. Kupię nakładkę ale codziennie będziemy podejmować próby ze szczoteczką.Dominik wszystko wsadza do buzi. Szczoteczkę też ale od drugiej strony ;).jak tylko poczuje włoski to odwraca głowę.jak wsadzam mu palec do buzi i dotykam dziąseł to się śmieje. On chyba ma łaskotki:). Z Emka nie było takiego problemu. Sama brała szczoteczkę do buzi i próbowała gryźć. Mam nadzieję że Dominik szybko się przekona do mycia ząbków w "normalny" sposób :).

Kasiek chyba faktycznie go łaskocze! Leon też ma wszędzie łaskotki ale z myciem ząbków na szczęście nie mamy problemu :) śpi właśnie a ja zanim zaprowadziłam Szymka na busa odkurzyłam i starałam kurze. Wczoraj pomopowalam więc dzis nie muszę. Julia idzie na nockę do teściów a Szym do mojej mamy ;) jutro rano trzeba wcześniej wstać i powywozic te farby,rower chce kupić dla siebie i na targi młodej ciuchy.
Przedwczoraj mąż wieczorem z Leonem ćwiczył i wczoraj już sam siadał i za zaczyna w końcu raczkować do przodu a nie do tylu ;) Ustał mi skubany na kanapie przy poduszkach i do kwiatka na parapecie się dobierał. Siedzi na środku pokoju a jak wyjdę do kuchni i wracam to już przy ławie i dobiera się do papierów albo kabla od kompa. Już jeżdżenie na dupsku też mu sprawniej idzie!

Veronika no to teraz już oczy w d. Trzeba mieć :) gratulacje! Intuicja matki jest najlepsza.

Wstalismy o 6.30 i jeszczebo 9 poszliśmy spać. Takie glupoty mi się snily. Zaraz siebie ogarniam i młodego bo o 17 jedziemy do przychodni na kontrolę. Muszę potrawke w kurczaka zrobić ale o 7 wyciągnęłam mięso więc trochę poczekam. Dzisiaj moja mama ma wolne więc jeszcze się przejdziemy do niej. Od ponad tygodnia śliczna pogoda, słońce świeci a my byliśmy chorzy ale wczoraj np zrobiłam 10 min spacer bo no żal nie skorzystać.

No Emol już do męża mówiłam,że musimy już teraz uważać! W szczególności co zostawia się na ławie bo zaraz ściąga! Nawet kubek z kawą chce! Położyłam go bo trochę ćwiczyliśmy i zmęczony. Dziś nie za bardzo chętny ;) Haha ale do pilota czy mojego tel to się garnie i tak go motywuje :D Ja też muszę coś na obiad wykabinowac dla młodego. Jula wróci po 15,teściowa kawę wypije i pojadą a mama robi do 16 więc akurat pasuje i pójdę też Szymka spacerkiem zaprowadzić. 2 km przejdziemy spacerkiem. Wczoraj też tak poszłam. W drodze powrotnej tj przed 18 Leon zasnął i spał może z 15 minut ale i tak nie chciał już spać iść. Musiałam 1.5 godz odczekać .U nas też ciepło ale kurde już od 2 albo 3 dni pochmurno,rano mgła a słonko dopiero pod wieczór wychodzi. Dziś rano 10 stopni było i chłodno. Zapowiadają 20 więc nawet jak słonka nie będzie i wiatru to będzie ok. Zapowiadają burze,mam nadzieję,że nie w tym czasie co chcę iść z Szymkiem. Zobaczymy! Od jutra już ma być ładniej. Ale u nas ta pogoda to tak zmienna,że hej. Nigdy nie wiem jak będzie. I nigdy nie jest tak jak zapowiadają :/

reklama
IMG_20180413_103445.jpg
Leona zestaw do czyszczenia kiełolków :)

Załączniki

• IMG_20180413_103445.jpg
    IMG_20180413_103445.jpg
    358,5 KB · Wyświetleń: 231
Do góry