reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Wstałam wypiłam kawę i idę pod prysznic! Mały już wypił mleczko ale się bawi w łóżeczku bo Szymek też wstał i się bawi. Jak młodego pośle do przedszkola to go położę spać! Wczoraj się nudziłam bo mąż mnie wkurzał,w łóżku do 13 a potem do wieczora grał na kompie! Pomyłam podłogi i poszłam z małym na spacer! Szymon już mi ciśnienie od rana podnosi bo ciągle coś i lata jak z pęcherzem! Kurde nawet spokoju w łazience nie ma! Nie dosc,że cały tydzień siedzi się z dzieciakami to nie ma się chociaż 10 minut dla siebie! Wczoraj mnie młody wkurzał i go zostawiłam w domu! Nie poszedł z nami! Wył i siedział z mężem! Nosz kurde pół godziny chciałam spokoju a nie tylko mama i mama. Jak by tak słyszał non stop tata i tata to może by zrozumiał! Ale faceci tacy są. Tak jak pisze Emol. Śpi i nie słyszy,że mały się obudzi. A jak kilka razy ja twardo zasnęłam i musiał wstać i mu mleko zrobić to więcej stresu narobił niż pożytku. Oczywiście zawsze słyszę tekst,że nie wie ile ciepłej wody. Bo na opakowanie nie łaska spojrzeć! Ja jak wodę raz zagotuje to później tylko podgrzewam i jest szybciej! Ale on przecież nie myśli! U nas wczoraj było 26 stopni! Z rana chmurki ale po południu pięknie świeciło słoneczko. Komunia była,chociaz dzieciaki miały fajną pogodę. Lecę pod prysznic i naszykowac chłopaków. Dzisiaj do kreglarza. Trochę się boje.

reklama
Emol - dziękuję. Jak się dzisiaj czujecie?

PatiEmma- my od początku smarujemy Bephantenem i nie było nigdy żadnych problemów. Napewno dobre jest wietrzenie pupy, maka ziemniaczana.

Veronika - a to z małym do kreglarza?

Pati ja tylko sudocremem! Dla mnie najlepszy!
Poranna_burza tak z Leonem. Pediatra w czwartek stwierdził,że małemu dolna część kręgosłupa nie pracuje. No wiem bo przecież jak leży na brzuchu to podnosi głowę i ramiona a dupsko na dole. Za to jak uniesie dupę to automatycznie ramiona i głowa w dół. Stoi bardzo sztywno. Ale nie robi kroków jak się go trzyma. Sam też nie stoi trzymając się czegoś.

A pediatra na gimanstyke nie chciał dać skierowania. Powiedział,że jak się nie poprawi to mam za miesiąc przyjść! Pomyślałam sobie pocałuj mnie w 4 litery! Już od dawna Leon powinien mieć gimanstyke bo tak jak Artur od Emol nie wie,że dolna część ciała musi z górną współpracować. Miał też problemy z przewracaniem się na boki. Ale tylko słyszę czekać! Mam go gdzieś i sama sobie pójdę! Tak mi załatwił Szymka z zapaleniem ucha! Niby coś widział ale nie wiedział co i nic nie przepisał bo stwierdził,że przy kąpaniu samo wypłynie! A on po nocach się budził bo to zapalenie ucha środkowego było! Oczywiście dowiedziałam się od laryngologa i ten mu przepisał antybiotyk.

Poranna burza dzięki wam też zdrowia!! Taka ładna pogoda a my wszyscy chorzy no żesz kurde
Veronika to napisz jak będzie po kręglarzy bo ciekawa jestem bardzo , a co do lekarza to jakaś dupa ale powiem Ci że u nas w sumie lekarz nie zauważył dopiero w szpitalu zauważyła Pani doktor i nas skierowała a masz rację nie ma co czekać tylko brać sprawę swoje ręce

Patiemma najzwyklejsza mąka ziemniaczana/ skrobia. My tak mamy przy zębach ze słyszę ze robi kupę, od razu przebieram a tu pupa czerwona a zapach taki "kwas". Dwa dni i po odparzeniach nie ma śladu

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

Pozyczylam inhalator i nawilzac powietrza. Inhalowac Artur nie bardzo chce się dać, ale ten nawilżacz to cudo. I ja i on super spaliśmy. Choć Artur trochę chrapal ale lepsze to niż steki i jęki. Obudził się o 6.30 zjadł mleko, poszedł dalej spać. Wstał o 8. Przed 9 zjadł mleko i poszedł spać do 10.15 więc super. Po lekach widać już różnicę. Kaszel nie jest taki okropny.

Veronika tak. My poszliśmy to po kilku dniach ćwiczeń od razu zczail o co chodzi i teraz dzikuje mi po całym mieszkaniu.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Wizyta NFZ 26.04

My korzystamy z nawilżacza i to super rozwiązanie, gdy jest suche powietrze. Mój Tymek też nie lubi inhalacji.

Piękna pogoda. Żeby już tak zostało :)

reklama
Pati zdrówka :*
Co do szybkości pojawienia się odparzeń to może zależeć co mała jadła.bephanten na Dominika nie działa ale ja używam na skaleczenia (bez stanów zapalnych ).super maść i szybko goi skórę. U małego sprawdza się sudocrem.dużo dziewczyn poleca też linomag.

Do góry