reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Dziewczyny test zrobiłam! I wiecie co? Nie wyszedł wcale! Najpierw kreska pozioma a potem pół pionowej :/ pierwszy raz mi się takie coś przytrafiło! Mam jeszcze jeden ale już nie robię bo do poniedziałku już nie daleko! U nas pochmurno,na minusie i ma padać śnieg. Mąż właśnie robi śniadanko,przyniósł mi kawkę do łóżka. Trochę się podlizuje bo grał do północy,potem chciał się przytulać ale ja twardo spałam. Zjemy śniadanko i jedziemy na miasto do optyka i na zakupy. Szkoda,że śnieg pada. Plac zabaw zamknięty na miesiąc bo trawę nową sieją. Mąż musi dziś do skarbówki przychodnie rozliczać ale będzie w domu to robił. Ładna pogoda by była to bym poszła na spacer. A tak to lipa. Leon wczoraj poszedł o 19 spać,flaszkę dostał o 22.30 i spał do rana do 7. A jak u was nocki?

reklama
Ale fizycznie 2 kreski :) hahaha wg Kuby to jak zrobiłam 2 testy i były 2 pozytywne to też myślał ze zepsute testy :)

Artur spał do 6 więc coraz dłużej ale ja od 4 na nogach aby ogarnąć wszystko na wyjazdn. W takim korku staliśmy ponad godzinę przed belchatowem. Chwilowo maz jechał poboczem aby w prawo skręcić. Bo tak to byśmy się niedoprosili aby odetkali pas do skrętu. Masakra. Na szczęście Artur śpi, mam nadzieje ze jak najdłużej.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

Dominik o 5 mleko a wstał o 7.miał już jedną drzemkę ale dziś jest nie w humorze.pranie wstawione,podłogi umyte,kibelek też,wszystko na obiad przygotowane.zostało podlać kwiatki,poodkurzac i prasowanie (wielka kupa).obiad będzie kończył mąż. Popołudniu chciałam iść z Emilką do pepco i rossmana ale nie wiem czy mi się będzie chciało bo -3° i wieje.brrrr 8-)

Hej hej
widzę że to tylko moja to taki śpioch. Wczoraj kompu kompu (tak mówimy na kąpiel) było o 19 potem trochę kaszki bo nigdy nie zjada do końca,do tego trochę mleka z butelki. Krecik i panda na youtube i odlot. Razem zasnęłyśmy w sypialni. A nasz tatuś na kanapie rano mnie obudził. Klaudia obudziła się o 7. Ona od urodzenia tak miała nie budzi się na jedzenie w nocy. Dzisiaj spała 11 godzin. No ale jak już wstanie to wytrąbi 330 ml mleka. Wcześniej dawałam jej 300 ale to za mało.

U nas śniegu nasypało ale wiadome wschód Polski to zawsze najzimniej. Mąż odśnieżał w mieście z moimi rodzicami a potem pojechał do swoich rodziców pomóc a tam 9 rano a państwo śpi. Teraz poszedł z moim tatą zmieniają w naszej drogerii lampy na led.
A my z Klauduchą same. Obiad zrobiony, pranie wczoraj zrobiłam do końca dzisiaj już cały kosz. Nie wyrabiam, co ogarnę mieszkanie to mój mąż zmzostawia ubrania w różnych miejscach i nie tylko ubrania ale kubki talerze a ja zbieram.Nie wiem czy tylko u mnie tak jest ale strasznie się u mnie kurzy. Komody mogę wycierać dwa razy dziennie. Wczoraj wycierałam a dzisiaj przetarłam dłonią i załamka. Dobrze że nie mam alergika w domu bo wtedy to już masakra.

Jeszcze po zakupy muszę jechać bo jutro niedziela bez handlu.
Przydałby się taki dzień lub dwa odpoczynku. A mój mąż stwierdził że skoro tak napadało to on jutro pojedzie na narty. No tak a ja? A tak mi gada że musi się uczyć bo ma egzamin w pracy.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Emol co masz na myśli ale fizycznie pozytywny? Mam jeszcze jeden bo to 2 były w opakowaniu. Ale po co mam robić jak w poniedziałek rano mam termin i pitologa? My pojechaliśmy na miasto ok 10 bo najpierw do optyka,okulary wybrał mi mąż. Ja chciałam plastikowe oprawki ale grube były i brzydko wyglądałam. Wybrał czarne metalowe ale nie są aż tak bardzo cienkie. A ja nie chciałam "małych" więc są większe. Odbiór za tydzień ale znając życie po niedzieli już będę mogła odebrać. Leon właśnie wstał ale strasznie marudzi. Reszta się bawi a mąż bawi się w księgowego :) mnie bolą oczy i głowa,miałam się położyć no ale Leon już wyspany. Obiad już zjedzony ;)

Wszystko posprzatałam ale do sklepu nie poszłam. Okropnie wieje.
Jutro jedziemy do tesciow i znów nauka z Emilką. Ta monotonia mnie wykończy.gdyby było ciepło to chociaż na spacer byśmy poszli.
Kawoszka Dominik pije 180ml mleka.też pił więcej ale jak zmienił z 1 na 2 to znów zmniejszył porcje. Może spróbuj zagęszczać mleczko.
Veronika też mam okulary do kompa i do czytania ale przy małym nie noszę. Raz jak spał to coś pisałam i ubrałam a on się obudził i z zachwytem patrzył. Dopiero jak chciał mi je zdjąć to sobie przypomniałam,że ich nie zdjęłam:D.rzadko używam bo zapominam zdjąć a nie chcę żeby mały połamal (moje są cienkie ).
Idę dziś wcześniej spać. Może się w końcu wyśpie.pobudka o 5 na mleko ;)

Kasiek ja mogę ale nie muszę cały czas nosić. Dziś jak przymierzałam to Leon też patrzył ze zdziwieniem :) ważne abym zakładała do jazdy autem. U nas ma Julka i Szmymek okulary,teście więc mały przyzwyczajony i nie zawsze chce ściągać. Tyle,że ja go mam częściej na rękach i nie wiem jak to bedzie. Wzięłam metalowe bo właśnie jak się połamią to można naprawić a plastikowe nie i trzeba nowe kupować. Julce kolega złamał jedno ucho i musiałam wymieniać całe oprawki. Szymkowi wzięłam metalowe bo on młodszy i w przedszkolu więcej wariują. Szkła mam plastikowe bo jak okulary spadną to nie zbiją się tak szybko. Emol też ma okulary. Widziałam na Instagramie. Ja właśnie z mężem piję winko (on piwo) i oglądamy film. Jeszcze posprzątałam kuchnie po kolacji i free. Długo nam zeszło z tymi podatkami. Jutro powtórka z rozrywki! Miłej nocki dziewczyny!

reklama
I ja na koniec [emoji4]
Też noszę okulary teraz mam ciemny odcień czerwonego szkła od dołu na żyłce. Klauducha jak mnie widzi to nic mi nie robi może dlatego że chodzę w nich codziennie. Mam wrażenie że po ciąży wzrok mi poleciał jeszcze bardziej. Muszę kupić soczewki ale na razie na specjalne okazje np.wesele czy chociażby komunia mojej chrześnicy.
Moje dziecko jak zdejmę okulary to wtedy się cieszy bo do niej tak szybko mrugam. Ale samochodu nie chcę prowadzić bez okularów. W dzień jeszcze obleci ale wieczorem jest kiepsko.

Byłam na zakupach. Straciłam masę kasy [emoji53] ale .... byłam w Tesco i trafiłam na przecenę zabawek -50%. Kupiłam małej interaktywny tablet Vetch. Super zabawa od razu jej się spodobało co najważniejsze jest regulacja dźwięku ciszej/głośniej [emoji5] i kupiłam jej chmurkę do kąpieli. Szału nie ma ale jak nabiorę w nią wody to mogę małej głowę spłukać. Kupiłam też dla chrześniaka dwa gadające samochody. Takie małe są do nich tory ale kupię je jak będzie się nimi interesował. Oczywiście pieluchy słoiczki i cały bagażnik się zapełnił.
Moja niunia padła dzisiaj mało spała w dzień. Ale zjadła dzisiaj jogurt malinowy yogolino, rosołek z mięskiem i kluseczkami mojej roboty [emoji38] Zostawiłam jej na jutro.

Strasznie wieje. Jak jest taka pogoda to odzywa się mój nerw w szczęce. Od kilku lat mam neuralgię nerwu trójdzielnego twarzy. Jak jest tak pogoda albo skoki ciśnienia to umieram. Ale co jest najdziwniejsze to w ciąży atak bólu miałam chyba dwa razy. A teraz to co tydzień.

Spokojnej nocy [emoji57]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry