reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Kawoszka oj myślałam że się nie wyda :) tak tak jestem. Zaszlalam 16.01 :) termin mam na 9.10. Jestem w 11 tc. Dziewczyny ja to wiatropylna jestem. Wystarczyło u nas raz. w pierwszej ciazy wiedziałam kiedy zaszalal mój mąż. Ale w tej drugiej za nic nie wiedziałam kiedy zaszlam, niby wiem że stosunek przerywany nie jest dobrym rodzajem antykoncepcji ale ile razy zdarzało nam się tak robić to nie zachodzilam. I po 1 ciąży taka rozkmina kiedy "mąż dłużej został"
A i Okresu brak wiec tylko przeczucie ze jestem w ciąży. Bo wino na rocznicę ślubu mi nie smakowało.
My też mamy taki z dużym rozstrzalen wagowym bo Artur waży 9,5 kg! Więc mnie kręgosłup boli jak mam go posadzić do krzesełka czy przewinąć.

Artur wczoraj dostał spagetti z słoiczka bo tak pomyślałam ze mu coś dam innego niż zupa. Skubany jadł aż mu się uszy trzesly. Przynajmniej wiem że mogę mu już podawać. Był to słoik od 8mc więc spotlre kawałki makaronu ale on tymi swoimi dwoma zębami daje radę to gryźć.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

reklama
A i sra Artur cały dzień na pomarańczowo po tym sosie. Już 5 kup było. Obsrajpupa z niego. Więc się nadzwigam.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Emol ja też kupuję słoiczki po 8 msc z kawałkami i Leon też wie jak gryźć. Biszkopty długie też dostaje albo herbatnika i wie,że jak większy kawałek to musi pomemlać w buźce! Kawoszka twoja nie taka ciężka! Leon waży 10 kg :o Też siedzi i się bawi i do raczkowania się nie kwapi. Stoi tylko w pozycji do raczkowania! Rozglądamy się z mężem za domem :) A o 15 mam do lekarza zadzwonić! Chciałam mu uszka wyczyścić pieluszką ale sobie nie dał! Płakał jak nigdy! Mam nadzieję,że go nie bolą. W szczególności jedno lewe. Teraz śpi,a Julka i Simi leżą na kanapie i oglądają telewizję. Mam chwilę spokoju.

Kawoszka oj myślałam że się nie wyda :) tak tak jestem. Zaszlalam 16.01 :) termin mam na 9.10. Jestem w 11 tc. Dziewczyny ja to wiatropylna jestem. Wystarczyło u nas raz. w pierwszej ciazy wiedziałam kiedy zaszalal mój mąż. Ale w tej drugiej za nic nie wiedziałam kiedy zaszlam, niby wiem że stosunek przerywany nie jest dobrym rodzajem antykoncepcji ale ile razy zdarzało nam się tak robić to nie zachodzilam. I po 1 ciąży taka rozkmina kiedy "mąż dłużej został"
A i Okresu brak wiec tylko przeczucie ze jestem w ciąży. Bo wino na rocznicę ślubu mi nie smakowało.
My też mamy taki z dużym rozstrzalen wagowym bo Artur waży 9,5 kg! Więc mnie kręgosłup boli jak mam go posadzić do krzesełka czy przewinąć.

Artur wczoraj dostał spagetti z słoiczka bo tak pomyślałam ze mu coś dam innego niż zupa. Skubany jadł aż mu się uszy trzesly. Przynajmniej wiem że mogę mu już podawać. Był to słoik od 8mc więc spotlre kawałki makaronu ale on tymi swoimi dwoma zębami daje radę to gryźć.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Serio gratulacje. Będzie ciężko wiadome ale dzieci razem się lepiej wychowują. Jak się urodzi 10.10 to w moje urodziny [emoji2]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

A i sra Artur cały dzień na pomarańczowo po tym sosie. Już 5 kup było. Obsrajpupa z niego. Więc się nadzwigam.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

Moja to nie chce jeść mojego jedzenia nic tylko by mleczko piła. Dawałam jej jogurt dla dzieciaczków to jej smakowało ale jak coś już ma grudki np ryż to wypluwa. Zielmniaka widelcem rozcierałam to wypluwała. Nawet banana nie chce roztartego musi być zblendowany. Dlatego daję jej słoiczki. Mam danie z kluseczkami to jej dzisiaj dam. A sranko ma takie że ledwo pielucha mieści.

Leon na początku też wypluwał bo myślał,że to będzie tak jak że zmiksowanym,tylko do buzi i zaraz łykać :D jak pierwszy raz połknął tak mały kawałek to ślepia mu prawie na wierzch wyszły ale nie płakał,jedynie co to się wystraszył. Dalej śpi. Ale to dobrze jak dziecko chore i dużo śpi. Byłam u niego przed chwilą,nie wiem czy ma temperaturę ale jest spocony. Kawoszka Leon miał taką fazę,że jak zaczął jeść normalne posiłki to nie chciał mleczka. A później znów coś mu się przestawiło i nie chciał jeść tylko mleczko pić. Teraz już i to i to lekko idzie. Miał też okres,że nie chciał kaszki jeść. Kupowałam mu w słoiczku bo fajniejsza konsystencja. A teraz jak mu zrobię to ładni zje. Wkurzają mnie sąsiedzi bo po tym dziadku co umrał sprzątają mieszkanie i Leon nie mógł zasnąć po południu i wczoraj wieczorem Szymek też nie! Wczoraj to się wkurzyłam i poszłam powiedzieć,że u nas mega słychać jak tak walą! Wiem,że cisza nocna jest od 22 ale no kurde dzieci chodzą spać o 18 i do 20 zasnąć nie mogły!

Aha Leon pluje wszystkim co z ryżem! Kiedyś zamiast ziemniaka do marchewki zrobiłam ryż pluł! I mąż raz się pomylił i zamiast wziąść kaszki w słoiczkach to wział kleik ryżowy i aż się dlawił : D

Serio gratulacje. Będzie ciężko wiadome ale dzieci razem się lepiej wychowują. Jak się urodzi 10.10 to w moje urodziny [emoji2]

Artur się urodził 10.07.2017 więc mi pasowaloby 8.10.2018 lub 10.10.2018 lub 18.10.18 :)

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

reklama
Do góry