reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

reklama
Czytam czytam ktoś tu ma temperaturę. Klaudia miała 39.8 u niej to z zębów. Na dzień dzisiejszy ma 4 na górze i dwa na dole. Do tego idą jej kły i z tyłu na dole z obydwu stron tak jakby 5 sama nie wie. Strasznie się męczy. Dentoxin trochę działa ale daję jej jeszcze Camilię.
No i popisałam obudziła się.
1521109049-29198a4b0aa6fdfe-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam ciężkie tygodnie wszystko opowiem ale teraz idę do mojego potworka [emoji4]

Emol u nas do 38 nic nie każą dawać bo organizm musi sam nauczyć się bronić! Dopiero jak 38 przekroczy. Rano jak miał 38.8 dostał czopka i poszedł spać,po 40 minutach mu zmierzyłam i było 38.4. Dzwoniłam do lekarza i jak nie spadnie do 12 do 38 to na po południu zrobią termin. Teraz wypił trochę mleczka i poszedł znowu spać. Obudzi się na maks może 30 min ale bawić się nie chce tylko marudzi w tym czasie. Po tej drzemce jak wstanie to mu zmierzę i zobaczymy.
Tak jak napisałam. Do 38 stopni to prawdopodobnie zęby więc nie trzeba paracetamolu podawac. Wyższa temperatura to lekarz mi mówił że nie zęby tylko jakaś infakcja. I wtedy do lekarza.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

U mnie też lekarka mówiła że to pewnie infekcja ale to były jednak zęby. Trwało to prawie 4 dni.

Ja to was nie nadgonię w czytaniu postów.

Ja pisałam tutaj jeszcze w grudniu. Ogólnie dół totalny. Cieszę się że mam Klaudusię bardzo ją kocham ale to że ciągle jestem sama nikt mi nie pomaga i ta cała monotonia doprowadzały mnie do totalnego doła. Niunia jest zdrowa i tym muszę się cieszyć. Na pewno to efekt działania hormonów.
No i dół że jestem za stara dla swojego dziecka. Nie wiem jak to będzie ale od sierpnia będziemy starać się o drugie.
Między nami było ciężko do słownie włos od rozwodu. Ale obgadaliśmy sprawę i jest lepiej.

Teściowa dalej porównywała mnie do swojej córki to jej w końcu powiedziałam że Kasia to Kasia a ja to ja. Ona nie rozumie że ja dziecku nie daję jeszcze papierowych książek bo moja wszystko do buzi pcha. Kupiłam książeczki w Smyku gumowe. Super są i TinyLove ''Gdzie mieszkam''. A na takie przyjdzie pora.
Mała chodzi jeszcze w rozmiarze 74 ale już nie ktòre rzeczy ma nawet 80 zależy od firmy. To koja teściowa jej ogrodniczy letnie kupiła różowiaste bez rozpięcia do tego w rozmiarze 74. W lecie to ona sobie to na nos wsadzi. Coś czuję że jutro się zjawi. Co dwa tygodnie w piątek przychodzi. Tylko ja zamiast coś zrobić yo obiadki szykuję.
Czasami to wzięłabym małą i wyjechała gdzieś daleko. A propo w końcu Klauduś przesiada się do większego fotelika. Zamówiłam na allegro Graco Nautilus Elite 9-36 kg. Wiem że lepiej jest etapami przesadzać dziecko. Tylko ona szybko rośnie. Wczoraj byłam z nią u lekarza żeby ją pooglądała, zważyła itd. Ma 79cm i waży 8800. skubana ciężka jest. Nie chce raczkować tylko siedzi i się bawi zabawkami. Pewnie wstanie i pójdzie. W łóżeczku jak siedzi to łapie się za szczebelki i podciąga do góry. Ma dużo siły. A tak po za tym kaszkę to tylko mleczno ryżową:na dzień dobry i na dobranoc. Reszta jej nie idzie. Nie chce jeść grubszego jedzenia po prostu nie wie jak gryźć ale wszystko w swoim czasie.

reklama
Nie wiem jak to z tymi stopkami ale mały zaczynał od paluszków a teraz stawia całe stopy.może to też etapami.Emka nie raczkowala a później od razu zaczęła chodzić.

Też się muszę przejść za ciuchami. wybieram się do pepco już drugi tydzień.

Wczoraj mąż mnie wkurzył. Zachowuje się jakby nie miał obowiązków. Jak mu powiem to posprzata ale sam żeby pomyślał to nie. Mam dość że wszystko jest na mojej głowie i o wszystkim muszę myśleć i pamiętać. Czuję się jakbym była w pracy 24h/dobę.dziś było ok ale na koniec dnia znów spięcia. Jestem zmęczona...
Doskonale Ciebie rozumiem. Dzieci robić to pierwsi ale żeby pomóc to nie.

Ja spoko ciuszków przez internet kupiłam w smyku na wyprzedaży. W pepco nie kupuję zazwyczaj wszysko się zeszmaciło. W kiku są fajne ubranka i pomimo ciągłego prania nie spierają się.
Może wypij melise i spróbuj zasnąć a rano zrób test.zobaczysz co wyjdzie.
Mam nadzieję że małemu szybko spadnie temperatura. Może to od zębów ale faktycznie wysoka.dużo zdrówka :*

Do góry