Veronika_k
Fanka BB :)
Leon pełza do tylu ale za to buzia mu się nie zamyka. Jak jest zmęczony to ciągnie smoka i nie papla. A tak to non stop. Tylko ,że u nas jest inaczej bo Julia i Simi i im też się gęba nie zamyka Z tego co słyszałam to dzieci, które pełzają nie chcą chętnie raczkować bo wygodniej im pełzać. Może dlatego twoja lekarka tak mówi. Jeżeli twój mały ma obniżone napięcie mięśni i pełza to nie nie będzie chciał raczkować bo wygodniej mu będzie pełzać. Natomiast Kasiek moja Jula koniec 8 mca sama chodziła i szybko też zaczęła mówić. Jako 2 latka miała przyswojonych tyle słów ile 4 latek. Siusiu i kupkę nauczyła się wołać mają 1.5 roku i w nocy pampersa nie potrzebowała od 2 r.ż. Natomiast Szymek zaczął sam chodzić 2 tygodnie przed roczkiem, mowa była u niego bardzo ciężka. Jeszcze mając 3 lata nie mówił dobrze,potem nauczył się niemieckiego i teraz nie chce po polsku. Siusiu i kupę w dzień ok 2 r.ż i teraz ma 4 lata i na noc musi mieć pampersa bo nie budzi się a nie wytrzyma całą noc. Także każde dziecko jest inne. A dodam,że ani Julia ani Szymon nie raczkowali. Jula jeździła na dupsku a Szymek najpierw pełzał a później też na tyłku jeździł. Parzę sobie melisę bo mąż mnie wpienił. Teraz gra live na swojej stronce internetowej. Byliśmy na karnawale,dzieciaki nazbierały 2 torby słodyczy. Test dziś wyszedł negatywny ale mam jeszcze jeden i zrobię jak nie dostanę okresu. Z Leonem 3 dopiero pokazał 2 kreskę na dodatek bardzo słabą a był już 7 t.c