reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wakacyjne mamy 2017

Dzieci uczą się przez obserwacje. Super właśnie jak jest 2 dzieci. Artur strasznie nas bije. Ciągle muszę go łapać za ręce, mówię ze nie wolno, że boli, udaje ze płacze a on się cieszy. -.- czasami da buziaka ale rzadko. Ściąga mi okulary. Robi się z niego łobuz. :(

reklama
Emol Leon też klapie po pysku i się cieszy. Też mu mówimy,że nie wolno,że aua itp. Kiwa głową,że nie a i tak za jakiś czas znowu robi. Może to taka faza. Jak gadałam ze znanymi to zazwyczaj każda gadała,że jej dziecko tak robi. Z czasem powinno przejść.

Mam nadzieję bo on potrafi po pysku, ale i po klatce czy brzuchu. Na brzuch to od razu podnoszę głos, nie ma taryfy ulgowej. Mówię ze i mamę to boli i Liwie i powienien Da buziaka a nie bić. Mam nadzieję że to taka faza bo boję się ze będzie inne dzieci bil :/

Emol Szym taki był. Zaczynał,kacał dzieci w przedskolu np. kopał,rzucał czymś,gryzł,pluł. Dlatego też we wtorek jedziemy do psychologa bo póki co jest lepiej ale jest zaczepny i nie potrafi się spokojnie bawić tylko psoci się innym dzieciom. Nie wiem dlaczego bo jak był mały zwracało mu się uwagę. Ogólnie nie słucha i jak krzykniesz to się śmieje. Zobaczymy co psycholog powie. Leon jak klapie i mu mówimy,że nie wolno to zaraz mu pokazujemy jak ma cacy robić i robi.

Mam nadzieję że wyrośnie.
Artur na urodziny dostał od nas łóżko. Cieszy się strasznie.
Ciekawe jak będzie wyglądać pierwsza noc.
IMG_20180705_151648.jpg

Załączniki

• IMG_20180705_151648.jpg
    IMG_20180705_151648.jpg
    28,7 KB · Wyświetleń: 308
A później jak Leon się urodził i przeszedł spać do Szyma to kupiliśmy piętrowe i Szym na górze a Leon na dole tyle,że w łóżeczku. Pewnie jakoś przed 2 r.z rozłożymy mu też już dół normalnie.

To też 70x140 :) Artur ładnie śpi w nocy, bardzo się nie kręci więc już teraz mu kupiliśmy. Bez sensu było kupować szczebelkowe. A jak będzie wypadac to odwrócony tak aby wyjście było od ściany.

reklama
Do góry