reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wakacyjne mamy 2017

Hejka dziewczyny! Nie wiem czy Leon za dużo miał wczoraj atrakcji przez basen czy coś go bolało obudził się o 1.30 na mleczko i później ok 3! Padam na cycki dziś! Normalnie nie piję kawy ale jak jestem mega zmęczona to jedną małą dziennie wypijam. I tak powiesiłam jedno pranie i wstawiłam kolejne,Leon spał i sama się położyłam na godzinkę. Szym wróci po 14 bo mama go odebrała z przedszkola. 2 godziny dłużej spokoju. Pogoda znowu nie zaciekawa. Jutro rano muszę do adwokata a po południu z Szymem na kontrolę do okulisty. I dzień znowu w doopie. Z mężem się jakoś dogadalam. Trwało to trochę ale mam nadzieję,że mnie rozumie. W następnym tygodniu będę już robiła zakupy na roczek Leona. Mam tylko nadzieję,że pogoda dopisze,żeby w ogrodzie imprezować. Miłego dnia dziewczyny!

reklama
A Emol chyba tylko ja ci jeszcze nie życzyłam udanych wakacji! Bawcie się dobrze i wypoczywajcie!
My jedziemy do mojej babci na tydzień. Wyjeżdżamy 31.6 albo 1 i wracamy 7.7. Julka jeszcze przyszły tydzień i 6 tygodni wakacji. A Szym tylko 3! Ale teściowa idzie do sanatorium więc teść będzie z Jula na kurs pływania jeździł!

Cześć dziewczyny :* co u was ? Ja mam 3 dzieci od 2 dni . Mojego męża bratowa zostawiła swoją dwójkę i wyprowadziła się ... masakra . Policja była bo pije i prawie utopiła swoje dzieci ... co za matka . A jego brat tez taka patola był ale się ogarnął i nie pije już od 4 miesięcy . Straszne tak mi szkoda tych dzieci . 2,5 roku i 11 miesięcy . Tragedia

Masakra. Boże, co za babsko. Jak sobie radzicie?dajesz radę? Ja też mam taką w rodzinie. Ma ograniczone prawa do czwórki,piąte było później więc jest z nią.starsza córka jest u jej matki a troje mlodszych u drugiej babci. Sądzi się z kuzynem o prawa bo chce kasę na dzieci.też pije.dobrze,że ojciec dzieci się opamietal. Jest im bardzo potrzebny.

U nas pada i chłodno. W sobotę Dominik kończy rok i trzeba będzie zorganizować imprezę w domu. Nie wiem jak to ogarnę. W dodatku dostałam okres.boli mnie brzuch i krzyże. Dawno tak nie było. Ledwo się ruszam a trzeba wszystko zrobić przed sobotą. Jeszcze 2 dni ale mam pranie,prasowanie, sprzątanie na jutro a w piątek pieczenie i sałatka.w między czasie jeszcze musze zaglądnąć do apteki i do sklepu. W sobotę rano juz będzie siostra więc nic nie zrobię. Chyba się jutro nafaszeruje tabletkami przeciwbolowymi żeby coś zrobić.
Wczoraj mały po drzemce miał jeść.jak zobaczył, że przyniosłam z kuchni to sam siadł w foteliku i potem grzecznie zjadł cały posiłek.Mina mojego męża bezcenna:D.jemu Dominik ciągle ucieka przy karmieniu ;)

Foxy mama ty mowilas że ona taka patologiczna, że teściowa trzymała jej stronę ale niedawno zauwazyla ze synowa przesadza. Czy o ta chodzi? Szkoda dzieci ale czasami lepiej bez matki niż z taką :(

Foxy - dajesz radę? Biedne dzieci. Dobrze, że mogą liczyć na Ciebie.

Kasieks - super, że Dominik już tak ładnie chodzi i grzecznie dzisiaj zjadł :)

Emol - jak na wakacjach?

Veronika - my jeszcze nie byliśmy na basenie. Zastanawiam się, czy się wybrać.

PatiEmma- zazdroszczę, że macie chrzciny z głowy. Co tam u Was? Jak mała?

Kawoszka - udanego remontu w mieszkaniu.

U nas problemy z jedzeniem nic nie chce jeść. Kombinuje makaron z truskawkami, klopsiki, różne zupy, pasty na kanapki. Chcę tylko pierś :(

Poranna burza super. Ale Artur trochę się morza boi. Nie płacze ale widać po buzi przerazenie i bardzo się etyka w tatę. Więc na razie tylko 2 razy się moczyl. Ale chcemy go delikatnie oswajac. Niech najpierw siedzi koło brzegu i patrzy jak fale prawie dotykają stóp. Potem aby troche stopy pomoczylo itd jesteśmy tutaj na 10 dni a dzisiaj 2 więc spokojnie mamy czas. :)

No to super. Tymek zamoczyl tylko stopy i ręce jak byliśmy nad morzem. Uwielbiał jak go braliśmy tak jakby do latania w kierunku fal :) Relaksujcie się i bawcie dobrze :)

reklama
Kasieks daje radę ale jest ciężko bo słabo je znam tak naprawdę plus Alex jest mega żywym dzieckiem a nie chce go tez zaniedbać .Widac ze potrzebują miłości i to bardzo takie male rzeczy je cieszą np. Dziś z tym starszym rysowalam i wiecie co ? On tak sie cieszył ze maskara . Najsmutniejsze było to ,że jak mu dałam kredki świecowe on zaczal obrywać z nich papier bo myslal ze to cukierki ... co za kurwaa matka żeby dziecku nie pokazać kredek . Naprawdę moje uczucia w tym momencie były pomieszane smutek z gniewem :/ Tak Emol to właśnie ta. . Miłego wypoczynku czekamy na fotki :p .

Do góry