reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Poranna burza jak to mówią na pewno najpóźniej w wieku 7 lat :) bo do szkoły nie będą chcilcieli iść to będą spać :)

reklama
Emol moja córka wstaje do szkoły 6.30 i raczej nie ma problemu ze wstawaniem. Ma budzik,który ją budzi i sama się szykuje. Po wakacjach będzie pół godziny później bo lekcje przesuwają. Dziewczyny nic mi się nie chce. Zaraz jedziemy do tesciów. Nie mam ochoty,najchętniej bym się położyła i spała. A i tak późno wstałam. Dziś nie robię obiadu,mąż zrobi :p

Hejka. U teściów byliśmy tylko godzinkę bo ja głoda dostałam,a jak przychodzi i nic nie zjem to nie dobrze mi się robi :/ zazwyczaj zjadam krakersa albo herbatnika i przechodzi ale u teściowej jakoś nie mialam ochoty bo już myślałam o spaghetti. Jednak ja zrobiłam,mąż wolał się bawić z dzieciakami. Po obiedzie posprzątałam,Leon poszedł spać i ja się położyłam i oczywiście przysnęłam. Wczoraj przed południem i później było ok. Nie wiem ale jakoś dziennie chociaż 30 min muszę się kimnąć. Emol też tak masz,miałaś? Kurde z 3 w tym 2 co potrzebuje uwagi to tak nie zawsze da radę. Jedynie jak mały śpi a młody w przedszkolu. Ale potem jest od razu inaczej. Obudziłam się po 17 jak Leon wstał. Z Leonem też potrzebowalam snu w dzień. U nas na chwilę słonko wyszło ale znowu chmury przyszły i pewnie będzie padać. Zapowiadali burze już na wczoraj ale póki co nie było. Dla mnie lepiej bo Jula i Szym się budzą. Jak wasz dzionek?

Miałam tak z 3 tyg że budzilam się śpiąca. I z Arturem na jedną drzemkę się kladlam.
A jak długo nie jadłam to też mnie mdlilo. Ale nie zygalam

No ja też nie wymiotuje ale jak porządny głód mnie dopadnie to mi nie dobrze a przechodzi jak zjem. Mam nadzieję,że to zmęczenie mi przejdzie. Z cyckami nic się nie dzieje oprócz tego,że po Leonie jeszcze mleko zostało :D mam nadzieję,że i do tego bobasa będzie wystarczająco. Wczoraj wystawiłam po małym wózek i od razu się sprzedał. Teraz musimy kupić rok po roku. Ale jeszcze czas.

Nie przyjęła nas lekarka. Mam nadzieję, że syn nie złapie czegoś na uroczystości rodzinnej w lokalu. Mam planowana wizytę 16 maja.

Veronika - fajne są wózki rok po roku. Moja koleżanka ma, ale nie wiem jaki model. Oby ta ciąża była łaskawa dla Ciebie.

Emol - a jak Artur dzisiaj? Kiedy masz polowkowe?

W sobotę idę do fryzjera i nie wiem co zrobić. Muszę podciąć i chce zafarbowac. Mam już sporo siwych włosów :(

Poranna patrzyłam na Hauck ale one do starszego dziecka mają nie zaciekawe siedzisko i tylko można montować na dole. Ja bym chciała z Kidz Kargo bo gondole można na dole montować a Leon wtedy u góry w części spacerowej. No i plus,że z gondoli robi się spacerówkę,nie ma dodatkowej części spacerowej jak w wózkach 3in1! My musimy coś w tym stylu kupić,nic wielkiego bo mamy Opla Zafirę Router 7 osobowe i Julia będzie musiała na tym jednym siedzeniu siedzieć więc automatycznie zmniejszy się bagażnik i wózek musi wejść. Naturalnie chcialabym kupić pasujący fotelik,żeby tylko wpinać do wózka a gondola wtedy zostawałaby w domu. Kombinuje,żeby jak najmniej miejsca zajmowało ale i też jakoś wyglądało :) pokazywalam mężowi jaki mniej więcej model chce ale i tak kiedyś pojedziemy do sklepu tylko sprawdzić czy złożony zmieści się do auta a kupimy przez neta bo są tańsze jak w stacjonarnym sklepie.
Zjadłam właśnie kolację i w końcu się najadłam :) zjadłam ciemny chleb ze szynką i musztardą i do tego pół paczka ;) połowę dostał mąż ;) teraz oglądamy wyścigi.
Miłego wieczorku wam !

Veronika - ona ma właśnie taki, że gondole można na dolezamontowac, a siedzisko dla starszego wyżej. Potem można zrobić tylko spacerowke z niego. Przy okazji zapytam jaki ona ma wózek. Jest bardzo zgrabny.

To ma na pewno taki jakiś model jaki ja chcę ;) Niby na zdjęciach nie są wielkie ale mój mąż przezorny i musi sprawdzić ile miejsca będzie w bagażniku tym bardziej,że Jula tam będzie siedziała ;)

reklama
Wiesz ten wózek jej wcale nie jest taki mały. Wydaje mi się szerszy niż taka standardowy wózek 2w1. Dobrze, że Twój mąż chce zobaczyć. Sama wiesz, że zdjęcia nie oddają rzeczywistości często.

Do góry