reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Ja dużo kupuję w pepco bo tanio a mały szybko rośnie. Do tej pory rozciągnąl się 1 bodziak, 2 się zmechacily i skarpetki wszystkie.reszta ubrań jest w dobrym stanie. Co do ciuchów z lidla wszystko ok ale skarpetki też się szybko niszczą.
Emol gratulacje :)
Pati dla malutkiej zdrówka :*
Kawoszka u mnie też pełno kurzu.wczoraj kupiłam jakiś spray przeciwko osiadaniu. Zobaczymy czy pomoże bo mam dość chodzenia ze szmatką.

reklama
Kasieks ale powiem ci że tak tanio to jeszcze nie jest. Kupowałam w Kik serio super gatunkowo ubranka. Cenowo też ok i przede wszystkim dużo bawełny i nie China. Kupowałam też w Textil Market i jak dotąd to ubranka są ok. Cenowo tańsze niż pepco. Ja pracuję w handlu i zawsze szukam promocji. W 5 10 15 to na wyprzedaży kupiłam super ubranka. Spodnie po 11 zł czy geterki. Normalne ceny są bardzo wysokie.

Moja Klauducha ogólnie nosi 74 ale po woli wchodzi w 80. Zależy od firmy. Ostatnio dostała sweterek oczywiście z wyprzedaży z Zary granatowy 80 myślałam że jeszcze trochę zanim w nim pochodzi a tu wczoraj jej założyłam i jest akurat.
Rajstopki to w 5 10 15 kupowałam po przecenie są super ale tam trzeba się śpieszyć bo ludzie szybko w necie wykupują to samo w smyku a przesyłka najtańsza ok 6 zł.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Mi mama ostatnio przywiozła torebkę ubrań z pepco. Kupiła wszystko na wyprzedażach po 2zl, 5zl. Jestem z tych ubranek zadowolona. Nawet jak synek pochodzi w nich miesiąc to za takie pieniądze to i tak nieźle. Przybieram go i tak praktycznie po każdym stałym posiłku... Moja mama kupiła też sporo ubranek z Tesco tylko tam Tymek wchodzi w body 12-18 miesięcy. Ostatnio zamówiłam trochę ubranek z h&m. Było minus 20% i np. za 5 brodzików zapłaciłam 64 zł, za 2 kominy 24 zł, 3 koszulki z krótkim rękawem 40zl. Zamawiałam też w Reserved ubranka to koszulki z krótkim rękawem 8zl.

A co do kubka to my mamy kubek 360%. Młody nie pije z niego sam. Tylko ja mu przykładami do buzi. Mamy też kubek z dziubkiem. Oczywiście książę z niego też sam nie wypije :D Tymek zjada tylko jedzenie w całości. Zawsze dawałam mu warzywa i mięso do samodzielnego jedzenia i miałam przygotowana zupę do karmienia łyżeczka. Odmawia jedzenia łyżeczka. No zobaczymy co będzie dalej.

Maz w szkole. Mają przyjechać moi rodzice. Zaczęła mi schodzić skóra po tym poparzeniu. Jest to bardzo niewygodne cały czas o coś zahaczam i boli. Ciężko to opatrzyc i zaslonic. Smaruje mascia ze srebra. Dodatkowo rozwalił mi się dziasło. W środę mam rano dentyste. O tej samej godzinie mamy też rehabilitację na NFZ. Mąż będzie musiał iść z młodym. Ciekawe jak mu pójdzie :D

pepko mi się wszystko zmechacilo. Z h&m kilka rzeczy się rozciwgnely (wszystkio były to body kopertowe) najlepiej z jakością c&a wszystko trzyma się na miejscu i nie mechaci. A bodziaki są takie grubsze, a nie przezroczyste. I jeszcze nie najgorzej z Tesco ale po dłuższym czasie pizamki mam zmechacone.
A i z coolclub wszystkie bodziaki się rozciagnely i zrobiły się przezroczyste.
Wszystko Piore w 30℃ i wirowanie na 1000, proszek bobasowy i płyn sensitive doale dlaczego tak się mechaca nie wiem.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

Hejka! Nadrobiłam was! Leon wczoraj jak zasnął to spał 1.5 godz i się obudził z płaczem. Zaś zasnął mi na rękach. Nad ranem miączał ale dałam du dydka i spał dalej. Dzisiaj wieczorem już było normalnie. A i jest tylko przeziębiony. U nas dziś ładna pogoda,wiosenna. Całe popoludnie z mężem segregowalismy papiery. Masakra ile śmieci było. Teraz muszę na bieżąco to robić bo potem za dużo. A tak o ciuszkach to chętnie kupuję w c&a, h&m,Ernsting Family i Tako.Parę bodziaków mam z kika. Z Pepco mam pół śpiochy i bodziaki i jestem zadowolona, natomiast pajace się porozciągały po 2 praniach i do niczego więcej się nie nadawały. Mąż kupił też parę bodziaków w Lidlu i też z nimi się nic nie stało. U nas najgorszą jakością jest Zeeman. Ciuszki się rozciągają,śmierdzą. Ohyda po prostu! Powiedziałam,że z tego sklepu za darmo bym nic nie chciała! Omijam go szerokim łukiem. A zapomniałam w NKD też kupiłam parę bluzek i body i też jest ok :)

A Kasiek Foxy nie może zalogować się na konto i nie wie czemu. Ja wczesnym wieczorem wypiłam małą lampkę wina a teraz mąż zrobił nam po drinki whisky plus cola. Od 18 ogarniałam wszystko tzn. Szymka wykąpałam,założyłam mu świeżą pościel,wstawiłam poprzednią,zrobiłam kolację,później ogarnęłam kuchnie,pojechalam wywieść szkła i poodkurzać w aucie. Jak wróciłam to chłopaki już spali a Jula wykąpana leżała w łóżku i czytała książkę. Poszłam pod prysznic,wypróżniłam zmywarkę i o po 21 :o mąż mówił że opróżni ale jakoś się nie zabierał a ja nie lubię godzinami czekać albo się prosić. Po drodze Szymek się obudził bo mu się coś przyśniło i płakał a teraz Leon na mleko. I tak się zastanawiam czy w spokoju uda mi się polozyć. Prania nie chce mi się już iść rozwieszać,poczeka do jutra :D dobrej nocki dziewczyny

Może coś pokręciła z hasłem:confused:.można spróbować napisać do moderatorów. Nie wiem czemu może być problem z logowaniem.ja miałam kilka razy problem z otwarciem tej strony ale po kilku razach się udawało i na razie jest ok.

Ja cały dzień na uczelni. Jutro półmaraton warszawski i nie mam jak dojechać do szkoły [emoji20] pojadę autobusem bo je w niektóre miejsca puszczają np. Starówka omina ten maraton. [emoji20]
Artur z tatusiem jak wyszli z domu o 11 to o 19 jechałam po nich do teściowej. Po drodze pojechali pociągiem skm do teścia (po rozwodzie są) potem do klubu motocyklowego spacerkiem z 3 km. Tam Artur był na ognisku i oczywiście "cały tatą" i "trzecie pokolenie będzie w klubie" bo i teść i mąż należą. A potem ok 17 teściowa wracała z bazaru i zakupów to wzięła ich po drodze bo miała fotelik arturowy. Także mam nadzieję że Artur ładnie przespi noc i nie wstanie o 5.40 [emoji4]

Ps. Zeby na górze już prawie wyszły! Myślę że to kwestia 1-2 dni.

tb739vvjtswbqtc4.png

h44eflw1j5n8g68m.png

3 wizyta (prenatalne) 29.03.18

reklama
A ja zapomniałam wczoraj wyciągnąć mięsa na obiad :o Leon poszedł na południowe spanko,Jula z Szymem na podwórku,ja już wczorajsze pranie roziesiłam i wstawiłam kolejne. Tzn wszystkie pościele i ręczniki. Mam cały kosz ubrań ale dziś przyjeżdża zmiana do babki i ona pierze zawsze w poniedziałki a ta co jest teraz kiedy chce i ja nigdy nie wiem kiedy prać! Wkurza mnie taki coś bo zazwyczaj jak ja wstawiłam pranie to ona też! Teraz np prała w środę i czwartek i wisiało do wczoraj więc kiedy miałam poscieel poprać? Mam nadzieję,że ta nie będzie jutro prała bo pewnie mi do jutra nie wyschnie i mi mokre pościąga! Wkurza mnie już mieszkanie tu! Mowię do męża,żeby chociaż kupić tą suszarkę bo było tylko gadanie już po ślubie a do tej pory jakoś nie kupił! U nas dziś ładnie jak wczoraj! Chciałam jechać na bazarek dla dzieci bo Julia wyrosła prawie z wszystkiego i potrzebuje nowych ubrań! Kilka bluzek i jeansów jej kupiłam nowych ale to do szkoły a na podwórko chciałam używane. Mąż leży w łóżku ja czekam aż mięso się rozmrozi i biorę się za obiad. Jula od jutra 2 tyg w domu bo ferie wielkanocne! We wtorek i środę jej nie będzie bo idzie na zajęcia organizowane przez dom młodzieży. Muszę namówić męża,żeby gdzieś iść albo jechać bo ładna pogoda i szkoda jej zmarnować. Miłego dnia!

Do góry