reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Piję kawę i padam.mały budził się w nocy a wstał o 6.czekam na męża bo mam iść na pocztę i muszę posprzatać bo jutro rano przyjedzie siostra i nie będzie kiedy ogarnąć wszystkiego.Emilie umówiłam do lekarza na środę bo nie ma terminów. Mógł być wtorek ale musiałabym wziąść Dominika a nie chcę żeby wdychal te wirusy.połowa jej klasy chora.chyba jakaś epidemia :oo:.zaraz zasne na siedzaco8-)

reklama
Kasiek a ja leżę bo chcę się trochę podkurować do jutra. Simi ogląda bajki na kompie bo to jedyny sposób aby był cicho :/ Małego położyłam spać. Dziś do południa miał godzinną drzemkę i zasnął bez awantury teraz po południu też spokojnie. Aż jestem w szoku ale się nie cieszę bo może mnie jeszcze zaskoczyć :D u nas też panuje epidemia, najpierw była jelitówkę a teraz grypa panuje B/

Kasiek do decyduj się w tym roku :p Dominik będzie miał rok a na przyszły 2 lata, 2 lata różnicy to najlepszy czas!
Umowa w pracy mi się skończyła więc muszę najpierw trochę popracować. Obawiam się że jak pójdę do pracy to będzie mi ciężko znów się zdecydować na ciążę. Na Dominika "trochę "czekaliśmy bo najpierw nie teraz,później 2 poronienia i moja rezygnacja.musiało upłynąć trochę czasu ale i tak się bałam przez całą ciążę.muszę przepracować rok a potem nie wiadomo czy tak od razu się uda

Dominik też zasnął ale nie mogę się zmotywować żeby się podnieść. Niedługo powinien być mąż to się rusze. Chyba kupię sobie energetyka bo nie dam rady dziś funkcjonować.obawiam się że gdybym się położyła na godzinkę to wstanę wieczorem ;)

Veronika - zdrowka!

Kasieks - przykro mi z powodu poronien. Najwazniejsze, ze sie udalo.

PatiEmma- ja bym chciala jeszcze jedno dziecko. Tylko na razie nie ogarniam jednego.

Mamamilka- rozmawialam dzisiaj z rehabilitantka na temat cwiczen. Powiedziala zeby motywowac syna do zabawy z podniesionymi w kierunku brzucha nogami. Gratuluje proby siadania :)

Dziewczyny jak czesto podajecie mieso swoim dzieciom ? My dzisiaj pierwsze miesko. Podalam krolika. Ile ja sie z tym narobilam bo zamowilam takiego w calosci. Same kosci praktycznie, a kosztowal majatek.

Kasieks oj nie wiem nie wiem czy bymbsie zdecydowala choc zawsze mowilam ze nie chce jedynaka, no ale jak na dziej dzisiejszy wymiekam;) i narazie zostaje jedno
A u Ciebie Kasiek nigdy nie wiadomo zawsze moze wyjsc z nienacka:cool2:
Poranna burza wiem i rozumiem Cie;) dobrze ze powiedziala Ci co cwiczyc z Malym;) a w kwesti jedzeniowej sie nie wypowiem bo jeszcze nic nie podaje;)

Dziewczyny chyba wszystkie tu tak mamy,że nasze chłopy nas nie rozumieją. Powiedzcie mi czego oczekuje od waszych mężów po powrocie z pracy?

Ja też nie daję mięsa codziennie.może ze 2 czasem 3 razy w tygodniu. Nie zastanawiałam się nad tym. Zależy co gotuję dla nas.Dominik je czasem to co my a czasem ze słoiczka.oprócz królika jadł jeszcze mięso z indyka.

reklama
Veronika mój tak jak pisałam wcześniej -je obiad i siada z małym żebym mogła ogarnąć mieszkanie, wyprasowac,pouczyć Emilkę, itp.czasem idzie po zakupy ale ja wolę iść bo mogę wyjść do ludzi. Teraz ze względu na smog mam ograniczone spacery z małym. Jak mu powiem to odkurzy, wyladuje zmywarkę, wyrzuci śmieci,naprawi coś jak zepsute,itp.wszystko zależy od tego ile uda mi się zrobić przy Dominiku zanim on wróci z pracy. Jeśli mały dłużej śpi (czasem tylko 20 minut) i się odrobie ze wszystkim to możemy spędzić czas wspólnie.niestety jest go mało-wieczorem jak mały spokojnie śpi lub popołudnia w weekend.zaznaczam że tak jest od niedawna. Wcześniej o wszystko musiałam się prosić albo wykłócać.zero empatii i zrozumienia.

Do góry