reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wakacyjne mamy 2017

Dziewczyny wybaczcie za pytanie . Czy wasz seks po porodzie jest normalny jak przed ? Ja mogę tylko w jednej pozycji i w dodatku po strasznie puchną mi blizny po szyciu :/ ...ostanio próbowaliśmy tak jak dawniej , było nawet ok dopóki znów nie zaczęło bolec i to tak cholernie ...nigdy nie miałam problemów takich a po porodzie myślałam ze będę czuła luz a ja ledwo tampona mogę wsadzić [emoji33]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny wybaczcie za pytanie . Czy wasz seks po porodzie jest normalny jak przed ? Ja mogę tylko w jednej pozycji i w dodatku po strasznie puchną mi blizny po szyciu :/ ...ostanio próbowaliśmy tak jak dawniej , było nawet ok dopóki znów nie zaczęło bolec i to tak cholernie ...nigdy nie miałam problemów takich a po porodzie myślałam ze będę czuła luz a ja ledwo tampona mogę wsadzić [emoji33]

Foxy u mnie tego sexu po porodzie nie było za wiele ale coś w tym jest. Też myślałam że będę miała luz a jest jakby ciaśniej. Dla mojego męża podobno nie ma różnicy ale dla mnie jest. A po wszystkim to mam takie wrażenie jakby mnie przepraszam za wyrażanie ktoś czymś szerokim przepchał [emoji53]. Może to się unormuje.

Sent from my SM-G530FZ using Forum BabyBoom mobile app

Dziewczyny też tak macie? Jak jest spięcie z chłopem to zawsze mówi że to kobiety wina? Noszenie kur...ja zawsze to słyszę. A jak z nim pogadać chciałam właśnie, że jestem sporo młodsza a on mnie wybrał i wiedział jak to ma być to wiecie co mi powiedział? Że mam sobie młodszego poszukać :( to mu powiedziałam,że muszę się dobrze zastanowić nad ślubem to powiedział, że mu obojętne i,że jak tak to muszę ją wszystko odwołać. Nie wiem co myśleć ;(
A jemu co odwaliło. Tak mu wszystko obojętne. Olać to albo rób swoje albo zmuś go do myślenia.

Ja w niedzielę zabrałam małą i pojechałam do rodziców. Tata mój zachwycony wnuczką a Klaudunia dwa razy zasnęła mu na rękach. Zanim wróciłan do nas do mieszkania to zadzwoniłam żeby wstawił wodę na mleko i zszedł na dół. Miałam małą w nosidełku i bujaczek i siatki. A ten dupek nic mi nie pomógł. Nie to nie nic nie gotuję mam w dupie. śpię z małą u nas w sypialni na łóżku a on na kanapie. Zapocony nie myty. Bleee [emoji36]

Dlatego pamiętaj to co mi moja mama powiedziała najważniejsze jest dziecko i Ty. I to będę swojej córce wpajała.

Foxy co do niepozyczenia pampków to też bym tak zrobiła. Z tego co piszesz to są ludzie pokroju dasz im palec-wezmą całą rękę. Im więcej będziecie pomagać tym więcej będą chcieć.trzeba stawiać granice.
Co do pytania o seks to po pierwszym porodzie też było ciasnej. Potem wróciło do normy ale nie wiem po jakim czasie. Po drugim porodzie jest trochę luzniej.mięśnie już nie są takie elastyczne no i było duże dziecko. Mąż twierdzi że nie ma różnicy a dla mnie trochę jest.jeśli bardzo Cię boli to idź do ginekologa niech ogladnie czy wszystko jest ok.nie wiem jak pozostałe dziewczyny ale ja byłam na kontroli chyba po 2 miesiącach.okazało się że 1 szew pękł i trochę źle się zrosło. Na szczęście w niczym nie przeszkadza i nie boli.nie orientuje się jak jest za granicą z opieką po porodzie. W Irlandii była 1 wizyta u GP i jeśli było ok to nie było skierowania do ginekologa. Dobrze że w Polsce można iść kiedy się czuje potrzebę a nie za zgodą internisty

Dziewczyny doradźcie co robić mój mały ma mega wodniste kupy z duża ilością śluzu od rana ...dzwoniłam do lekarza powiedzieli Że to nic i mam mu dużo wody dawać . Do tej pory zabrudził z 12pampkow jestem przerażona :/
Do tego ten płacz mnie przeraża

Dziewczyny doradźcie co robić mój mały ma mega wodniste kupy z duża ilością śluzu od rana ...dzwoniłam do lekarza powiedzieli Że to nic i mam mu dużo wody dawać . Do tej pory zabrudził z 12pampkow jestem przerażona :/
Do tego ten płacz mnie przeraża

Wodniste to najpierw przeanalizuj co mu dałaś do jedzenia. A wodę powinien pić albo herbatkę żeby się nie odwodnił.
Moja ma teraz odwrotnie ale myślę że to chodzi o kaszę ryżową bo jak dawałam jej manną to było ok jak dawałam zbożową też ok. I codziennie ma jabłuszko tarte z dodatkiem marchwi lub dyni.
A jak nie to może wirusowe.

Zgadzam się z Kawoszka.zastanów się co ostatnio jadł bo to może mieć wpływ na biegunkę. Jeśli nic nowego (lub tego co jadł ale w większej ilości), to może być wirusowe.musi dużo pić. Jeśli nie chce, to po trochu ale często. Gdyby się pogorszylo albo pojawiła się np.krew w kupce to trzeba jechać do lekarza. Najlepiej zapakować brudną pieluszke żeby lekarz widział z czym ma do czynienia. Mały może płakać bo pewnie boli go brzuszek i pupka.sprawdzaj mu też temperature co jakiś czas. Jeśli to wirusowe to może pojawić się gorączka. Mam nadzieję że to tylko alergia na coś co zjadł i szybko przejdzie.ucałuj od nas maluszka. Dużo zdrówka :*

Hej dziewczyny! Z B. jeszcze po tym jak napisałam po południu było mega spięcie co do torta ;D haha ale rozwiązane ;) W sobotę jedzie na kawalerskie on mu organizują. Fajnie ma ja tu nie mam z kim bo nie mam koleżanek, z którymi mogłabym zrobić. Co do sexu to było ciaśniej. Ale wróciło do normy. Jedyne co się zmieniło to tampony kupuję mniejsze bo okres nie jest taki obfity. Ufff owulacji nie mam jeszcze. Robiłam test ciążowy ( pisałam wam kiedyś,że nas poniosło) ale na szczęście nic :D U nas spadła temperatura do ok 6 st ale dziś ładnie słonko świeciło.

My jedziemy poraz 2 do lekarza wczoraj wieczorem stwierdził ze to nic takiego .. cała noc się dziecko męczyło a nad ranem pojawiła się krew ze śluzem . Tak mi go szkoda .... do tego ulewa strasznie :( jak znów nic nie powie jadę na IP
Trzymajcie kciuki
A co do alergii z jedzenia to odpada bo nic nie dostał oprócz mleka i trochę jabłuszka tego dnia

reklama
Do góry