reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wakacje!:D

reklama
anineczko- to fakt, sa bardzo dumni i niechetnie mowia po angielsku. Z tego co pamietam pan w hotelu w recepcji jakos sobie radzil z angielszczyzna, ale ogolnie jest tak, ze to inni musza sie do nich dopasowac.:tak: Duzo irlandczykow zalilo sie, ze we Francji nie skacza kolo nich jak np w Hiszpani, gdzie wszystko praktycznie jest pod nich i anglikow.
Jesli bedziesz miala przewodnik to w sumie frencza nie bedziesz musiala uzywac, bo w miescie jest wszystko super oznaczone, z metrem tez nie powinnas mniec wiekszego problemu.:tak:
Przypomniala mi sie smieszna historia jak siedzielismy sobie z J na laweczce, wykonczeni chodzeniem, jedlismy chyba wtedy lody i podeszla do nas staruszka(francuska) i jak to starsi ludzie zaczela cos nawijac po swojemu, a my przeciez po francusku ani slowa, az tu nagle przypomnial mi sie taki zwrot "Ze ne se pa" :cool:to znaczy "nie wiem",przypomnialo mi sie bo moj znajomy byl z francji i ciagle tak mowil jak gadali do niego po angielsku.:-D:-D:-D
Moj J zrobil wielkie oczy, w szoku byl chyba!:-D A starsza pani usmiechnela sie i odeszla bez slowa.
Tak wiec pamietaj jak cos to ZE NE SE PA!!!!! ;-)

Ostatnia edycja:
jA SIĘ NIEZUPEŁNIE ZGODZĘ-OWSZEM STARSI fRANCUZI NIE"KALAJA"SIĘ innym jak ojczystym jezykiem(chybaze od razu widać,że jakiś biznesmen czy cuś),ale do mlodzieży smialo mozecie walić po angielsku...Na szczęście ich podejście sie zmienia:))))najbardziej polecam studentów-wiadomo,ze najkulturalniejsi(z tych posługujacych się ang)...no i np.w pinktach biletowych czy tez sklepach tez angielski jak najbardziej...choć przyznam,ze dobrze przyswoic sobie kilka podstawowych zwrotów typu-pardon czy excuse moi,no i merci-nawet jesli prowadzi sie dialog w j.ang jeszcze milej i laskawiej spojrzą,gdy zagadacie najpierw np przepraszam(excuise moi)do you speak eng?:))))

My 2 lata temu bylismy na Costa del Sol (Torremolinos) na poczatku maja. Bylo super bo przed samym sezonem, nie bylo tlumow na plazy i w restauracjach czy barach. Ludzie mili, morze cieple, tanio. Hotel mielismy przy samej plazy i promenadzie z opcja HB plus bilety z Ryanaira plus auto ok.€100
Booking.com: hotel La Barracuda, Torremolinos , Spain - 125 Guest reviews. Book your hotel now!#

W tym roku tez wybieramy sie do Hiszpanii ale tym razem na Gran Canarie. Juz nie moge sie doczekac. Postanowilismy nie brac wyzywienia bo i tak w wiekszosci bedziemy poza hotelem.
Jedziemy w polowie maja a z tego co wiem od znajomych, ktorzy sa tam od wczoraj, temp. na dzis to bylo 29 stopni :tak:. Oto nasz hotel plus bilety
Booking.com: hotel Ipanema Park, Puerto Rico, Spain - 265 Guest reviews. Book your hotel now!

wiecie co ja mam tam przyjaciółke z dzieciństwa(w Hiszpani)i pinda sie nie odzywa na nk:no::wściekła/y:a ja tylko chciałam ją odwiedzic:sorry2:kurde jak sie ludzie zmieniają za granicą:sorry2:

Nio fajny ten hotel nam tez sie podoba i mam nadzieje ze zdjecia sa choc w powie zgdodne z prawde:-). Fajnie ze oferta tania. Myslelismy nad Teneryfa no ale bilety duzo drozsze a hotele cenowo zblizone. No ale moze uda sie na jesieni, czas pokaze.
Marta nie odpisuje no coz, zawsze mozesz jej zapukac do drzwi i powiesz "Czesc, no jestesmy jak pisalam:-).Mam nadzieje, ze przygotowalas plan naszego pobytu wypchany po brzegi, zeby dzieciaki sie nie nudzily":-D:-D:-D Juz sobie wyobrazam jej mine:szok:hahaha

reklama
Dziękuje dziewczyny za odzew :tak::tak:
Musiałam się "przespać" z pewnymi radami i zdecydowałam że polecimy na Teneryfę :-) (Chciałam lecieć do Tunezji ale przeraża mnie to co tam się dzieje :-().
Teraz tylko muszę porozmawiać z gp (nie wiem czy z ginekologiem też powinnam? :eek:) co do terminu wylotu..

Mam cykora przed samemu bukowaniu lotu i hotelu :-:)-( a jak zabukuje lot na Antarktyda to co wtedy? :szok:

Wiesienka pomożesz? :zawstydzona/y:;-) tylko że najpierw do gp muszę iść, a wizytę mam w okolicach 10 lutego, a nie wiem czy pójdę wcześniej (jakieś 2tyg) to czy nie "policzy" mi to jako normalną wizytę czy też wliczy mi w ramach maternity ;-)Dzwonić na recepcje nie mam po co bo zapewne rzetelnej informacji mi nie udzielą :confused2:

Kamcia, na pewno skorzystam z tego co pisałaś :tak: My niestety we wrześniu nie możemy polecieć (gdyby nie dzidzia która w czerwcu się urodzi to zapewne bym we wrześniu leciała ;-)). Tylko nie wiem czy all inclusive brać...
Gdybym miała jakieś pytanie odnośnie samego pobytu, organizacji itp to mogę "molestować" Cię pw? ;-):zawstydzona/y::happy: (a Ty kiedy tam byłaś? ile lat miał Twój synek?).

Andzulina, Majorka też wydaje się kusić :tak: Jednak zerknęłam na średnie temperatury i okazało się że na Teneryfie (powinno być ;-)) cieplej. :tak:

Dzindusia, my byliśmy na Lanzarote 2 lata temu, właśnie w kwietniu. Jak dla mnie było ok, nie za gorąco, poopalać się dało. Żadna burza piaskowa nas nie zastała :no: Ceny bardzo fajne - tanie w porównaniu do Irl. Byliśmy tam tylko tydz. Hotel mieliśmy blisko plaży. Plaża piaskowa. Ja polecam :tak:

no i więcej nie popisze, młody mnie męczy by z nim tańczyć przy Vive.. reszcie odpiszę potem :tak:

Do góry