reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Tutaj opinie są różne i tez zależy od lekarza :) Niektóre dziewczyny biorą od początku cyklu, w którym zaczynają starania, niektóre od dnia pozytywnego testu.
Ja od lekarza miałam zalecone od dnia pozytywnego testu wprowadzić acard i heparynę. Od poronienia zmiana witamin, a od połowy cyklu duphaston 2x1 i w razie pozytywnego testu zwiększyć dawke do 3x1.

Ja teraz brałam dha mama premium odstawić to a na rzecz jakiego kwasu? Bo dopiero będę szukać lekarza do konsultacji a może któraś z was podpowie

reklama
Wielka Mi nie dam rady przeczytać całego wątku, ale chciałam napisać, że przeszłam dokładnie to samo co Ty, pisałas o tym w styczniu, czy coś się już zmieniło, jesteś może w ciąży ? Albo podjęłas jakieś decyzje w sprawie staran o dziecko ?

Ja teraz brałam dha mama premium odstawić to a na rzecz jakiego kwasu? Bo dopiero będę szukać lekarza do konsultacji a może któraś z was podpowie
Ja brałam Pregne Plus. Lekarz kazał mi odstawić i zamiast tego od czasu nawet kiedy się nie staraliśmy zalecił Prenatal UNO jedna tabletka dziennie. Ma podwójna dawke latwo wchlanialnego kwasu foliowego i foliany. Do tego biore tez Prenatal DHA dwie kapsułki dziennie

Ja brałam Pregne Plus. Lekarz kazał mi odstawić i zamiast tego od czasu nawet kiedy się nie staraliśmy zalecił Prenatal UNO jedna tabletka dziennie. Ma podwójna dawke latwo wchlanialnego kwasu foliowego i foliany. Do tego biore tez Prenatal DHA dwie kapsułki dziennie

Dzięki za pomoc naprawdę. Mój lekarz to mi kazał brać zwykły ja dopiero w tygodniu zrobię jeszcze badania (poziom kwasu, b12 i homocysteine) i szukam innego lekarza a za ten czas kupię też prenatal uno. A prenatal dha to co to jest?
My się starać możemy dopiero po kolejnym cyklu, bo teraz jest mój pierwszy @ po zabiegu, ale chcę się przygotować

Takie wyniki lepiej konsultować z genetykiem czy ginekologiem bo już nie wiem kogo w pierwszej kolejności szukać, bo mój ginekolog to jak pisałam nic sobie z tego nie robi a już za miesiąc chciałabym się starać i nie wiem gdzie najpierw uderzać do jakiego lekarza

Dzięki za pomoc naprawdę. Mój lekarz to mi kazał brać zwykły ja dopiero w tygodniu zrobię jeszcze badania (poziom kwasu, b12 i homocysteine) i szukam innego lekarza a za ten czas kupię też prenatal uno. A prenatal dha to co to jest?
My się starać możemy dopiero po kolejnym cyklu, bo teraz jest mój pierwszy @ po zabiegu, ale chcę się przygotować

Takie wyniki lepiej konsultować z genetykiem czy ginekologiem bo już nie wiem kogo w pierwszej kolejności szukać, bo mój ginekolog to jak pisałam nic sobie z tego nie robi a już za miesiąc chciałabym się starać i nie wiem gdzie najpierw uderzać do jakiego lekarza
Ja biorę Optimal Prenatal i b12 aktywne firmy Seeking Health, m.in.

Jak tam niedziela? Piękna pogoda.
My dzisiaj mamy rocznicę ślubu 🥰 i pogoda dopisała.

Mam pytanie. Nie wiem czy "bawiłyście się" testami owulacyjnymi, ja zaczęłam 2 cykle temu. W tym szczególnie zależy mi na wykikach 😉.

Robiłam testy 7, 9, 10, 11 dc dnia i wydaje mi się że ten z 9 jest ciemniejszy - czy możliwe że już jestem po owulacji? Dziś już jest jakby bledszy, 11 dc.
IMG_20200614_190304.jpg

Ostatnie zawirowania w cyklach pokazały mi że nie mam co liczyć jak w zegarku 🤔

Jak tam niedziela? Piękna pogoda.
My dzisiaj mamy rocznicę ślubu 🥰 i pogoda dopisała.

Mam pytanie. Nie wiem czy "bawiłyście się" testami owulacyjnymi, ja zaczęłam 2 cykle temu. W tym szczególnie zależy mi na wykikach 😉.

Robiłam testy 7, 9, 10, 11 dc dnia i wydaje mi się że ten z 9 jest ciemniejszy - czy możliwe że już jestem po owulacji? Dziś już jest jakby bledszy, 11 dc. Zobacz załącznik 1133313
Ostatnie zawirowania w cyklach pokazały mi że nie mam co liczyć jak w zegarku 🤔
Nie wydaje mi się, żeby był jakiś pozytywny...
Mój pozytyw domowego laboratorium:
Generalnie domowe laboratorium daje mocne wyniki testów w dniach plodnych. Dopiero te z allegro w połączeniu z domowym lab. są w moim przypadku miarodajne (2 fotka). To byla owu na 90%. Do tego zawsze boli mnie jajnik.

Załączniki

• 15921570135852329580200329334187.jpg
    15921570135852329580200329334187.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 44
  • 15921571213347627331864927947932.jpg
    15921571213347627331864927947932.jpg
    2,3 MB · Wyświetleń: 46
Nie wydaje mi się, żeby był jakiś pozytywny...
Mój pozytyw domowego laboratorium:
Generalnie domowe laboratorium daje mocne wyniki testów w dniach plodnych. Dopiero te z allegro w połączeniu z domowym lab. są w moim przypadku miarodajne (2 fotka). To byla owu na 90%. Do tego zawsze boli mnie jajnik.

O super, potrzebowałam jakiegoś porównania.
Też mam te z domowego laboratorium.
Jeżeli w tym cyklu nie wyjdzie to kupię pakiet z allegro.

O super, potrzebowałam jakiegoś porównania.
Też mam te z domowego laboratorium.
Jeżeli w tym cyklu nie wyjdzie to kupię pakiet z allegro.
Te z allegro różnie oceniają dziewczyny, ale dla mnie są ok. Do tego mam domowe laboratorium. Mogę polecić Ci gdzie na allegro jest tanio, przynajmniej ostatnio tam kupowałam.

reklama
Do góry