MalyGosc
Fanka BB :)
Ja najpierw poszłam do ginekologa. I tak naprawdę na tym się zakończyło. Nie musiałam isc do genetyka. Mój maz natomiast miał obserwacje inwersji w wyniki kariotypu i on już musiał isc do genetyka, bo mój ginekolog by mu raczej nie pomógłDzięki za pomoc naprawdę. Mój lekarz to mi kazał brać zwykły ja dopiero w tygodniu zrobię jeszcze badania (poziom kwasu, b12 i homocysteine) i szukam innego lekarza a za ten czas kupię też prenatal uno. A prenatal dha to co to jest?
My się starać możemy dopiero po kolejnym cyklu, bo teraz jest mój pierwszy @ po zabiegu, ale chcę się przygotować
Takie wyniki lepiej konsultować z genetykiem czy ginekologiem bo już nie wiem kogo w pierwszej kolejności szukać, bo mój ginekolog to jak pisałam nic sobie z tego nie robi a już za miesiąc chciałabym się starać i nie wiem gdzie najpierw uderzać do jakiego lekarza
Ale z MTHFR, PAI i badaniami na trombofilie i zespół możesz na początku do gina. Później on Ci powinien wskazać czy potrzebna Ci wizyta u hematologa czy immunologa. Ja bym tak zrobiła, w takiej kolejności.
Jesli chodzi o witaminy to dobrze jest je zacząć brać dużo wcześniej niż zaczniecie starania o ciąże. Ja łykam non stop, bez przerwy, od września 2019. Nawet podczas poronień, po poronieniach i w trakcie starań.
Prenatal UNO jest dobry. Ma wszystkie składniki niezbędne do przygotowania do ciąży i w okresie pierwszych 3 miesięcy. No i są w tej łatwo wchanialnej postaci. Prenatal DHA to podsyłam link
Prenatal DHA | Preparaty dla kobiet w ciąży | Prenatale | Produkty
Prenatal DHA jest szczególnie polecany kobietom w II trymestrze ciąży oraz podczas karmienia piersią. Sprawdź dlaczego warto przyjmować DHA w formie gotowej, w jaki sposób przebiega jego synteza w org
prenatale.pl