reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

Jak tam antybiotyk? Czujesz poprawę?
Czemu Twój lekarz chciałby Cię wysłać na łyżeczkowanie teraz?

Zaraz po antybiotyku była poprawa ale dalej bolało ale teraz, tydzień po zakończeniu, ukłuje tylko czasem. Zaczęłam wertować informacje o ziołach przy schorzeniach układu moczowo-płciowego, nie zaszkodzi spróbować.

Cały czas mam tą dużą nadżerkę, mam mieć pobrane wycinki i przy okazji chyba właśnie ona ma być wyłyżeczkowana albo usunięta zmiana. Podobno jest bardzo duża i słabo się zagoiła. Położne w czasie porodu mówiły że jest spora 😔. Na szczęście cytologia wyszła w II grupie.

reklama
Fakt nie to samo! Ja muszę dotknąć, przymierzyć 😁. Nie lubie się bawić w odsyłanie, ale jak mus, to mus. W końcu się wybrałam. Wirus i tak już będzie, trzeba zacząć normalnie żyć z odpowiednim zabezpieczeniem.
Specjalnie poszlam wczoraj poszłam, bo mniej ludzi. Ja byłam na takim targowisku, gdzie te pawilony spędzają hurtowo ubrania ale w detalu też można kupić. Nie było duzo ludzi i na spokojnie można było oglądać 😉☺. A kupiłam sobie dwie bluzki, jedna w myszki miki 😁😛😛, widzę teraz modna jest, bo sporo tego było i jeansy jasne.

Jestem tego samego zdania :) Jasne jeansy? - To poszalałaś! :-) :) Moje dupsko się nie kwalifikuje w tym roku do jasnych spodni 🤦‍♀️ Zakupy są fajne :-) :)

Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było.Zaczelismy się starać od tego miesiąca, ale niestety Coś się rozregulowalo po tym poronieniu bo mam teraz 8 dni do miesiączki i zaczęłam krwawić. Więc wychodzi ,że dwa razy w miesiącu mam okres .Także ten miesiąc jest stracony .Jestem zła i wściekła bo już myślałam, że wszystko się unormuje A tu takie rozczarowanie.Czuje taka bezsilność 😥 A Co tam u Was ? Mnie już nic nie cieszy jestem rozczarowana i czuje smutek i żal. Coraz gorzej u mnie z psychiką...

Nie martw się, to jeszcze krótki czas od poronienia, organizm ma prawo trochę wariować. Daj sobie czas, najlepiej bez presji. Ze wszystkim zdążysz i spokojniejsza będziesz :) Wiem, że łatwiej powiedzieć, a gorzej zrobić, ale cierpliwość popłaca.... Wszystko się ułoży 🍀🌼

Hejka kochane! Jestem w szoku, 9.03. od ginekologa dostalam skierowanie do poradni genetycznej, wtedy nie mogłam się dodzwonić, przyszedł cały ten i wirus i odłożyłam to, bo stwierdziłam, że pewnie nic nie działa. Dzisiaj mi sie przypomnialo i myślę sobie zadzwonię, bo wizyta pewnie za pół roku, bo tak dziewczyny pisały na forum. Dodzowonilam się od razu i wizytę razem z mężem mamy 6.05. 😱😱🙊. Normalnie w szoku byłam, myślałam, że za rok ta wizyta, a to za dwa dni. Babka mówiła, że profesor od razu wysyła na kariotypy, tylko akurat w środę pobrań nie ma, będzie trzeba podjechać w czwartek, ale to nic podjedziemy. Musiałam się pochwalić.

Mega super wiadomość! Ale Wam się udało! 😀 Dobrze, że Cię natchnęło i w odpowiednim czasie zadzwoniłaś do tej poradni! Trzymam kciuki za Waszą wizytę i bardzo się cieszę, że udało się tak szybko wskoczyć :tak:

Ja sama dokładnie nie wiem. Na forum po poronieniu dziewczyny mówiły o tych badaniach. Ginekolog sama mi dało skierowanie do genetyka a co dalej... pewnie jakieś leczenie, a jak wszystko będzie ok, to nie wiem. Na razie robię to i zobaczymy. Ja nie znam się na tych badaniach. Te wszystkie badania, które zrobiłam, to polecaly dziewczyny z forum.
Ja się pytałam ginekologa o badania ponieważ powiedziałam że mamy w planach dzidziusia jak u mnie będzie już wszystko ok i powiedział żeby nic nie robić. Ale może dlatego że mam już 2 dzieci.

Mimo wszystko myślę żeby zrobić taki pakiet dla przygotowujący się do ciąży, w laboratoriach Diagnostyka można wykupić.

Korzystałyście może z tych badań?

Ja się pytałam ginekologa o badania ponieważ powiedziałam że mamy w planach dzidziusia jak u mnie będzie już wszystko ok i powiedział żeby nic nie robić. Ale może dlatego że mam już 2 dzieci.

Mimo wszystko myślę żeby zrobić taki pakiet dla przygotowujący się do ciąży, w laboratoriach Diagnostyka można wykupić.

Korzystałyście może z tych badań?
A co w tym pakiecie jest?
Ja mam juz synka - 9 lat i tamta ciąża idealna. Teraz dwa poronienia. Ja zrovilamr badania na zespół antyfosfolipidowy, Caly panel tarczycowy, test na trombofilie, ANA, przeciwciała.

A co w tym pakiecie jest?
Ja mam juz synka - 9 lat i tamta ciąża idealna. Teraz dwa poronienia. Ja zrovilamr badania na zespół antyfosfolipidowy, Caly panel tarczycowy, test na trombofilie, ANA, przeciwciała.

Dość sporo. Morfologia pełna. CRP, OB, glukoza, Alt próby wątrobowe, TSH, prolaktyna, kreatynina, magnez, wapń, HBs, HCV, kiła, toksoplazmoza, różyczka, chlamydia, cytomegalia, oznaczenie poziomu przeciwciał przeciw kardiolipinie (aCA) w klasie IgM i IgG.

Cały pakiet kosztuje 420 zł w tej chwili.
Rzucił mi się w oczy jak byłam ostatnio na badaniach.

Dość sporo. Morfologia pełna. CRP, OB, glukoza, Alt próby wątrobowe, TSH, prolaktyna, kreatynina, magnez, wapń, HBs, HCV, kiła, toksoplazmoza, różyczka, chlamydia, cytomegalia, oznaczenie poziomu przeciwciał przeciw kardiolipinie (aCA) w klasie IgM i IgG.

Myślę, że dobry pakiet, ale np. przeciwciala przeciw kardiolipinie są z zespołu antyfosfolipidowego, to dobrze byłoby zrobić pozostałe tj. Antykoagulant toczniowy przeciwciala beta 2 glikoproteinie IgM i IgG i te badania najlepiej zrobić max do 6 tygodni od poronienia.

Niby ok, ale mi wszystko wychodziło super, a teraz wyszły niektóre wyniki nie takie jak.powinny A tych badań nie ma w tym pakiecie, np.jak koleżanka wyżej pisała plus mthfr i białko c i s.

@maeria @Zabulinka_86

Hm.. Muszę się wgłębić w temat. W zasadzie potrzebowała bym połowy tych badań bo pozostałe mam świeże + ewentualnie te o których wspomniałyście.

Dzięki dziewczyny za podpowiedzi.

reklama
Do góry