reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

W zasadzie to krew się nauczyłam pobierać w pracy, na pacjentach [emoji14]

Tak jutro razem z zabulinka86 mamy wizytę w poradni genetycznej. Skierowanie odebrałam, chłopak też załatwił.

reklama
@Wielka Mi :)
Kupiłam sobie zioła z Zielarni Suwalskiej jak gin znalazł u mnie tą 5cm torbiel i piłam zgodnie z zaleceniami - po miesiącu torbieli nie było a lekarz mówił że 3 msc będzie znikać. Może to przypadek ale nie zaszkodzi spróbować mieszanki na układ moczowy.
Też lubię popijać ziółka :).

Nie wiem kiedy otworzą szpitale ale lekarz Poz nie dopuści mnie do pracy póki nie zrobią mi wycinków.

Mam do Was pytanie. Teraz przypada moja 3 @, ostatnie 2 były normalne, dość oczywiste i intensywne. Ta 3 jest jakaś dziwna, właściwie takie plamienie podbarwione krwią i już 3 dzień. Ciąży nigdy nie można wykluczyć ale stawiam że to raczej jakieś wahania hormonalne.
Przy ostatniej ciąży też miałam takie plamienie w terminie miesiączki i to mnie zmyliło bo myślałam że to @ nadchodzi.
Wkręcam już chyba sobie, boję się ciąży teraz.

Miałyście takie rewolucję?

Ja myślę, że to wcale nie jest zbieg okoliczności. W końcu od zawsze ludzie leczyli się ziołami :)

Hmmm, to jesteś uziemiona w domu, skoro nie dopuszczą Cię do pracy. Może się uda szybko to zrobić, musisz trzymać rękę na pulsie - myślę, że najlepiej to będzie wykonać od razu jak tylko zaczną działać, jak nie będzie jeszcze takiego obłożenia i tysiąca pacjentów....

Moja druga @ po poronieniu też była inna: skąpa i trwała krótko. Sama się dziwiłam, że taka jakaś dziwna.... Myślę, że to mogą być zarówno wahania hormonalne, jak i efekt poantybiotykowy, no ale ciąży też bym nie wykluczała...

Tak dwa tygodnie temu pierwszy okres i znów teraz dostałam także wszystko się rozjechało..😕 dwa razy w miesiącu zawitała do mnie .I teraz nawet jakbym chciała wyczuć owulacje to jestem bez szans przy takich cyklach. A u Ciebie niedługo zawita jestem tego pewna 😘 i ja bym na twoim miejscu próbowała co ma być to będzie organizm wie co robi.My działamy bo nie chcemy znów całego roku tracić a niestety lata lecą 🙊 Buziak

@ dwa razy w jednym miesiącu? :szok: współczuję :errr: chociaż krótka i bezbolesna była?

W zasadzie to krew się nauczyłam pobierać w pracy, na pacjentach [emoji14]

Tak jutro razem z zabulinka86 mamy wizytę w poradni genetycznej. Skierowanie odebrałam, chłopak też załatwił.

Hej, jesteś Pielęgniarką? :-) :) Lepiej Ci nie podskakiwać bo jak wbijesz w dupsko igłę to koniec 🤪
Super Dziewczyny, że idziecie razem. Znałyście się wcześniej? 🤩

Mieszkam aktualnie w Szczecinie.

Nie jestem pielęgniarka, jestem diagnosta laboratoryjnyn ale pobierać umiem ;)

Z Zabulinka86 nie znamy się jeszcze, jutro będziemy mieć okazję ;)

Super 🤩 Miłego spotkania w takim razie Wam życzę :) No i powodzenia na wizytach 👍
Chcesz mi powiedzieć, że potrafisz badać próbki krwi pod kątem np covid-19? Fiu fiu!

Ja myślę, że to wcale nie jest zbieg okoliczności. W końcu od zawsze ludzie leczyli się ziołami :)

Hmmm, to jesteś uziemiona w domu, skoro nie dopuszczą Cię do pracy. Może się uda szybko to zrobić, musisz trzymać rękę na pulsie - myślę, że najlepiej to będzie wykonać od razu jak tylko zaczną działać, jak nie będzie jeszcze takiego obłożenia i tysiąca pacjentów....

Moja druga @ po poronieniu też była inna: skąpa i trwała krótko. Sama się dziwiłam, że taka jakaś dziwna.... Myślę, że to mogą być zarówno wahania hormonalne, jak i efekt poantybiotykowy, no ale ciąży też bym nie wykluczała...

@ dwa razy w jednym miesiącu? :szok: współczuję :errr: chociaż krótka i bezbolesna była?
Ta dwa tygodnie temu trwała 4 dni i była nijaka A ta jest tak obfita ,że szkoda słów 😕 oby szybko się skończyła i żeby już się to unormowało bo już tracę nadzieję.

reklama
Do góry