Wielka Mi :)
Fanka BB :)
Skonsultuję na pewno, tylko nie wiem czy czekać te 2 tygodnie czy iść wcześniej. Siedzi mi to w głowie. Ale jak czytam, to jakby się coś działo to ból byłby mocny, gorączka itd. a tego nie mam.
Jak już bym poszła prywatnie, to chciałabym skonsultować wyniki a nie mam jeszcze wszystkich.
A kiedy będzie reszta wyników? Masz już upatrzonego ginekologa w razie potrzeby pójścia prywatnie? Jeśli nic Ci nie dolega to myślę, że możesz jeszcze parę dni poczekać, ale w przypadku kiedy cokolwiek Cię zaniepokoi to leć od razu i nie zwlekaj. Sama najlepiej znasz swoje ciało i pewnie wiesz kiedy dzieje się coś dziwnego.
Robiłaś sobie jakieś testy owulacyjne po poronieniu czy kompletnie nie masz pojęcia czy miałaś owu i ewentualnie kiedy?
Odebrałam dzisiaj wyniki Starego i kariotyp męski prawidłowy 46XY, ale z obserwacją heteromorfizmu chromosomu 9 z inwersją pericentryczną. Oczywiście naczytałam się już internetów, gdzie wprost jest napisane, ze ta mutacja genowa nie powoduje chorób i wad genetycznych u nosicieli, ale mogą być przekazywana potomstwu i tu już sprawa nie wyglada ciekawie
Bo o ile nie ma się chorób genetycznych ani wad, to ta mutacja powoduje problem z rozrodem, niepłodność, przekazywanie mutacji i u dziecka kończy się albo posiadaniem tej samej mutacji albo poważnej wady, które doprowadzają do poronienia i odrzucenia zarodka przez organizm matki.
Wiec Stary koniecznie do genetyka
Wiesz, że często w internecie głupstwa piszą!
Czasem ktoś czego nie dopisze albo odwrotnie - napisze za dużo, a w takich sprawach każdy szczegół ma znaczenie. Nie nakręcaj się tylko umów czym prędzej do genetyka jakiegoś dobrego, niech się wypowie jako specjalista i podpowie co ewentualnie zrobić.