reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
Hej, kwarantanna 😁.
Mnie coś prawy jajnik pobolewa, chyba trzeba podziałać 😛😁.
A jak u Ciebie kochana? Byłaś już na usg?

Ja oczywiście nie wytrzymałam i poszłam trzeci raz na betę. Wynik conajmniej imponujący, bo 5240. Wyliczyłam sobie, ze powinien być coś w okolicach 2400-2500, żebym mogła spać spokojnie.
USG jutro.... nie wiem jak mam się nastawiać, na co mam się nastawiać, wiec nie nastawiam się w ogóle :p
Pomalowałam paznokcie :) i jest git :)
Nie sądziłam, ze to kiedyś powiem, ale z chęcią poszłabym do pracy 😂
A Ty działaj koniecznie! Monitorujesz jakoś owu?

U mnie po staremu. Czasem ukluje żal. Zrobiłam badania. Tarczyca ok, prolaktyna ok, homocysteina ok, d3 ok. Czekam na genetyczne.

Na genetyczne trochę poczekasz :/ ale jak robiłaś w diagnostyce to oni skrócili czas oczekiwania na kariotyp.
Na pewno wyjdą dobrze! A jakie robiłaś?

Hello, hello, hello :)
Co tu taka cisza Kochane? Co słychać, jak zdrowie?
Hejka! :*
Czekam na okres... I nie mogę się doczekać :( zaczęłam pić ovulomed max. Dziś była u mnie przepiękna pogoda, opalalilam trochę jedną rękę 😁 wracam do pracy, naprawdę się cieszę... 5 tygodni nie byłam - 3 zwolnienia i teraz 2 urlopu. Stęskniłam się już za ludźmi. Dziś też pierwszy raz od 5 tygodni wyszłam z domu, mieszkam nad morzem, więc było pięknie. Fajny dzień, nie pamiętam kiedy ostatnio tak było. Pozdrawiam Was dziewczyny 😘

Ja oczywiście nie wytrzymałam i poszłam trzeci raz na betę. Wynik conajmniej imponujący, bo 5240. Wyliczyłam sobie, ze powinien być coś w okolicach 2400-2500, żebym mogła spać spokojnie.
USG jutro.... nie wiem jak mam się nastawiać, na co mam się nastawiać, wiec nie nastawiam się w ogóle :p
Niezły wynik:) daj znać po usg:)

Na krzepliwosc krwi bardzo dużo i MTHFR.

A to nie będziesz długo czekać na wynik. Tylko z tym kariotypem czeka się ok miesiąca.
Jak robiłam badania to tak się średnio z tym wszystkim czułam, bo jeśli wyjda dobrze to powinnismy się cieszyć, ale z drugiej strony nic dalej nie wiemy co mogło spowodować poronienie i trzeba szukać gdzieś indziej. Jeśli wyjdą zle to mamy jakaś „chorobę” (a wcale to nie musi być choroba, a nasza po prostu „uroda”), ale chociaż wiemy co dalej robić, żeby zapobiec kolejnemu poronieniu. Wiec i tak zle i tak niedobrze, albo szczęście w nieszczęściu
🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️
A krzepliwość jest spokojnie do opanowania. Mi to właśnie wyszło po badaniach. Białko S bardzo niskie

Hejka! :*
Czekam na okres... I nie mogę się doczekać :( zaczęłam pić ovulomed max. Dziś była u mnie przepiękna pogoda, opalalilam trochę jedną rękę 😁 wracam do pracy, naprawdę się cieszę... 5 tygodni nie byłam - 3 zwolnienia i teraz 2 urlopu. Stęskniłam się już za ludźmi. Dziś też pierwszy raz od 5 tygodni wyszłam z domu, mieszkam nad morzem, więc było pięknie. Fajny dzień, nie pamiętam kiedy ostatnio tak było. Pozdrawiam Was dziewczyny 😘

Jako dziecko co roku jeździłam nad morze na całe wakacje do wujka, i chociaż jest tam pięknie to jak już nie musiałam jeździć to przerzuciłam się na góry :)
Ale mieszkając nad morzem, to całkowicie inna sprawa niż wakacje u wujka ;)
Po pierwszym poronieniu miałam zwolnienie lekarskie na 3tyg. Po tym czasie jak miałam wrócić do pracy to miałam takiego stresa, taki jakiś nieuzasadniony lek, masakra. Ale teraz wiem, ze błędem z mojej strony było takie długie wolne. Im szybciej bym wróciła do ludzi właśnie tym lepiej się czuła...
Chociaż teraz od 11.03 tez siedzę w domu na zdalnym, wychodzę z psem tylko, a wyjazd na zakupy to prawdziwy rarytas :D

No beta piękna ❤. Daj znać po badaniu.
Nie ja nie umiem się za to zabrać, żeby monitorować cykl. Ja mam długie cykle. Kiedyś kupiłam testy owulacyjne, ale nic mi tam nie wychodziło i dałam spokój. Nie nadaję się do tego. Bardziej podchodzę do tego, że regularny seks co 2-3 dni. Ja ponoć mam cykle też bezowylacyjne. Ja raczej nie czuję, że mam owulację, ale czasami właśnie czuję klocie, ból jajnika. Tak właśnie też czułam jak sie udało zajść w ciążę w listopadzie.

reklama
Hello, hello, hello :)
Co tu taka cisza Kochane? Co słychać, jak zdrowie?
Hello :)

Ja się przygotowuję do starań. Jeszcze infekcję muszę wyleczyć i trochę wagi zgubić.
Przez tą kwarantannę jakby w innym świecie żyjemy. Dzieci uczą się w domu a zakupy jak wyprawa na księżyc 😂.

Co u Ciebie?

Do góry