reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

reklama
Zlecono mi komplet badań:
Mutacja Leiden
Mutacja protrombiny
MTHFR
Przeciwciala antykardiolopinowe igg i igm
Antykoagulant tocznia
Białko c
Bialko s
Antytrombina III

Zapomniałam zapytać czy robić te badania teraz czy przed następną wizytą w sierpniu. Jak radzicie?

Zlecono mi komplet badań:
Mutacja Leiden
Mutacja protrombiny
MTHFR
Przeciwciala antykardiolopinowe igg i igm
Antykoagulant tocznia
Białko c
Bialko s
Antytrombina III

Zapomniałam zapytać czy robić te badania teraz czy przed następną wizytą w sierpniu. Jak radzicie?
Antykohualnt toczniowy, białko c, białko s, antytrombina, przeciwciala antykardiolipinowe - teraz. Są to badania na zespół antyfosfolipidowy i trombofilię wrodzoną/nabytą. Wszystkie przeciwciała związane z tymi chorobami wytwarzają się podczas ciąży tylko. Więc wykrycie ich jest możliwe tylko wtedy. Dlatego zaleca się zrobienie tych badań do maks 6tyg od poronienia.
Mutacje i MTHFR są badaniami genetycznymi i możesz je zrobić później. Wynik się nie zmieni niezależnie od stanu, w którym się znajdujesz :)

Dziewczyny, zalamalam się. Dziś minister zdrowia powiedział, że epidemia potrwa 1,5 roku... czas leci, młodsza nie jestem, mąż w pandemii starać się nie chcę, rozumiem jego obawy, i co teraz...;(

Nie martw się, nie będą nas trzymać pod kloszem w nieskończoność, wszyscy nauczymy się z tym żyć. Twój mąż też się przyzwyczai, oswoi z nową sytuacją i podziałacie :tak: Daj mu trochę czasu, żeby odnalazł się w nowej rzeczywistości ;)

Nie martw się tym my też mieliśmy się wstrzymać, ale ja też młoda nie jestem czas ucieka Więc zaczynamy działać po pierwszej @ 😁 co ma być to bedzie😍 Od ostatniego poronienia staraliśmy się rok .Nie ma co czekać 😉
... Dzisiaj dostalam pierwsza miesiączke po poronieniu 😁 po niej działamy co ma być to będzie A z tego co się zapowiada to pandemia szybko się nie skończy😟 nie ma co zwlekać lata uciekają 😉
... Ja też miałam odczekać 3 miesiące Ale że organizm sam się oczyscil to stwierdziłam, że co ma być to będzie i żadna korona mnie nie zatrzyma🤣

Gratuluję przyjścia @ 😆 no i podjęcia decyzji o staraniu zaraz po zakończeniu 👍:rofl:

Dzisiaj druga beta
Wynik 618,00 mIU/ml :)
Zatem przyrost na poziomie 106% w ciągu 48h

Pięknie przyrasta 💝 idealnie, oby tak dalej 👍

Jestem po wizycie. Potwierdził, że miałam owu z prawego jajnika, tak jak czułam. Że ciało jest w idealnym stanie. Zlecił badania, ale jak dla niego po moich dotychczasowych badaniach i tego jak szybko się zregenerowalam, powodem poronienia była wada genetyczna. Mam przyjść za 2-3 miesiące i wtedy najprawdopodobniej da zielone światło do starań. Odetchnelam, choć oczywiście na wizycie łzy... To silniejsze ode mnie.

Bardzo dobre wieści :) Najważniejsze, że gin potwierdził, że szybko się zregenerowałaś, że skierował Cię na badania i dał zielone światło. Będziesz mieć czas, żeby oswoić męża ze swoim planem zapłodnieniowym 🤪 😆

reklama
Dziewczyny, a co sądzicie o konieczności zakrywanie nosa i ust? Jakie macie podejście do maseczek? Używacie jednorazowych czy wielokrotnego użytku? Drogie to pieroństwo.....:errr:

Do góry